Program za varnostno kopiranje v operacijskem sistemu Windows XP ne deluje ali nekatere datoteke pomotoma izključi iz varnostne kopije

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 883357 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Pomembno V tem članku so informacije o spreminjanju registra. Preden spremenite register, ustvarite varnostno kopijo. Pozanimajte se, kako obnoviti register, če nastane težava. Če želite več informacij o varnostnem kopiranju, obnovi in urejanju registra, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
256986 Opis registra v operacijskem sistemu Microsoft Windows
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Program za varnostno kopiranje ne deluje ali iz varnostne kopije izključi napačne datoteke, potem ko namestite posodobitev storitve BITS (Background Intelligent Transfer Services), različica 2.0.

Če želite več informacij o tej posodobitvi, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
842773 Paket posodobitev s storitvijo BITS (Background Intelligent Transfer Service), različica 2.0, in WinHTTP 5.1 za Windows XP (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

VZROK

Do te težave pride, če se po namestitvi posodobitve 842773 zažene storitev BITS 2.0, ki vnese vrednost BITS_Metadata v ta registrski podključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\BackupRestore\FilesNotToBackup
Vrednosti v registrskem ključu »FilesNotToBackup« številnim programom za varnostno kopiranje povedo, katere datoteke morajo izključiti iz varnostnih kopij. Storitev BITS 2.0 ustvari vnos BITS_Metadata v tem registrskem ključu zato, da obnovitev iz varnostne kopije tej storitvi ne bi onemogočila prenosa datotek po nepričakovani prekinitvi.

Vnos BITS_Metadata, ki ga storitev BITS 2.0 zapiše v registrski ključ FilesNotToBackup, ni pravilno zapisan, saj je vnos BITS_Metadata, ki ga ustvari storitev BITS 2.0, zapisan kot vrednost iz več nizov (REG_MULTI_SZ). Ta oblika zahteva, da sta na koncu podatkov vrednosti dva znaka NULL, storitev BITS 2.0 pa zaključi podatke vnosa BITS_Metadata samo z enim znakom NULL, ki mu sledi znak Unicode 0xFEEE. V nekaterih primerih zaradi te napačno oblikovane vrednosti program za varnostno kopiranje ne deluje ali narobe razbere pot datoteke, ki jo izključi iz varnostne kopije.

REŠITEV

Težavo odpravite tako, da prenesete in namestite to posodobitev.

V Microsoftovem centru za prenose je na voljo ta datoteka:

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
Prenos
Prenesite paket WindowsXP-KB883357-x86-enu.exe.

Datum izdaje: 13. avgust 2004

Če želite več informacij o prenosu Microsoftovih datotek za podporo, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
119591 Kako pridobiti Microsoftove datoteke za podporo prek spletnih storitev (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)
Microsoft je pregledal datoteko in ne vsebuje virusov. Microsoft je uporabil najnovejšo protivirusno programsko opremo, ki je bila na voljo na datum objave. Datoteka je shranjena v varovanih strežnikih, zato je nepooblaščene osebe ne morejo spreminjati.

Ta posodobitev spremeni storitev BITS 2.0, tako da ta preveri, ali obstaja vrednost registra, opisana v razdelku »Vzrok«, in ali je ta vrednost zapisana v pravilno obliki. Storitev BITS 2.0 po potrebi znova zapiše vrednost registra. Do tega pride pri vsakem zagonu storitve BITS 2.0.

ZAČASNA REŠITEV

Opozorilo Če z urejevalnikom registra ali na kateri drug način nepravilno spremenite register, se lahko zgodijo resne težave. Zaradi teh težav boste morda morali znova namestiti operacijski sistem. Microsoft ne more zagotoviti odprave teh težav. Register spreminjate na lastno odgovornost.

Težavo lahko tudi zaobidete, če popravite napačno registrsko vrednost. Če želite to narediti, sledite tem korakom:
  1. Kliknite Start in Zaženi, vnesite cmd in kliknite V redu.
  2. Vnesite ta ukaz in pritisnite tipko ENTER:
    Reg.exe ADD HKLM\System\CurrentControlSet\Control\BackupRestore\FilesNotToBackup /v BITS_metadata /t REG_MULTI_SZ /d "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\*" /f

STANJE

Microsoft je potrdil, da se ta težava pojavlja v njegovih izdelkih, naštetih v razdelku »Velja za«.

DODATNE INFORMACIJE

Če želite več informacij o storitvi BITS, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
818746 Bela knjiga storitve Background Intelligent Transfer Service v strežniku Windows Server 2003 (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 883357 - Zadnji pregled: 23. november 2006 - Revizija: 4.1
VELJA ZA
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Ključne besede: 
kbtshoot kbqfe kbprb kbhotfixserver KB883357

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com