Cum să resetați implicit directoarele virtuale, care sunt necesare pentru a oferi Outlook Web Access, Exchange ActiveSync și Outlook Mobile Access consolidare servicii în Exchange Server 2003

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 883380 - View products that this article applies to.
Dacă sunteți un client de afaceri mici, găsi suplimentare de depanare și de resurse la de învățare Suport pentru afaceri mici site-ul.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie cum se recreează legate de Microsoft Exchange Server virtual directoarele în Internet Information Services (IIS). Microsoft Exchange Server 2003 acceptă Microsoft Office Outlook Web Access, Exchange ActiveSync și Outlook Mobile Access. Aceste consolidare servicii sunt activate prin șase directoarele virtuale, care sunt create implicit în IIS când instalați Exchange Server 2003. Dacă directoarele virtuale se deteriorează sau dacă orice unul a serviciilor conexe nu reușește, poate doriți să eliminați aceste directoarele virtuale. Cu toate acestea, aceste directoarele virtuale nu sunt automat recreat.

În acest scenariu, trebuie să utilizați una dintre următoarele metode pentru a elimina și apoi creați din nou directoarele virtuale în IIS:
  • Metoda 1: Utilizarea metabazei Explorer din IIS 6.0 Resource Kit instrumente
  • Metoda 2: Utilizarea Adsutil.vbs
  • Metoda 3: Editați fișierul Metabase.xml

INTRODUCERE

Uneori trebuie să recreați directoarele virtuale IIS atunci când aveți probleme cu Outlook Web Access sau alte consolidare servicii de mobilitate pe computerul Exchange Server 2003. implicit, Exchange Server 2003 creează următoarele directoarele virtuale IIS: Exadmin, Exchange, ExchWeb, Microsoft-Server-ActiveSync, AMN și Public.

Cu toate acestea, dacă ștergeți directoarele virtuale IIS care sunt utilizate de către Outlook Web Access și de alte consolidare servicii de mobilitate, directoarele virtuale sunt nu automat re-create la repornirea serviciului Exchange System însoțitor. Acest articol descrie trei metode care le puteți utiliza pentru a șterge și să creați din nou directoarele virtuale, care sunt utilizate de Outlook Web Access.

Reduceți imagineaMăriți imaginea
2683283
Notă În Microsoft Exchange 2000 Server, după ce ștergeți directoarele virtuale pentru Outlook Web Access, directoarele virtuale sunt re-create la repornirea serviciului Exchange System însoțitor.

Pentru mai multe informații despre directoarele virtuale pentru Outlook Web Access în Exchange Server 2003, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
821898Directoarele virtuale Internet Information Services (IIS), care sunt utilizate de Outlook Web Access în Exchange Server 2003

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru a șterge și să creați din nou directoarele virtuale pentru Outlook Web Access, utilizați una dintre următoarele metode.

Metoda 1: Utilizarea metabazei Explorer din IIS 6.0 Resource Kit instrumente

Pentru a utiliza metabazei Explorer la IIS 6.0 Resource Kit de instrumente, urmați acești pași:

Metoda 2: Utilizarea Adsutil.vbs

Pentru a utiliza Adsutil.vbs, urmați acești pași:

Metoda 3: Editați fișierul Metabase.xml

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să modificați fișierul Metabase.xml. Fișierul Metabase.xml modificat provoacă directoarele virtuale Exchange Server legate să fie recreat atunci când serviciul Microsoft Exchange insotitor de sistemul este repornit. Pentru aceasta, urmați acești pași:

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Forum
Vizitați noastre Windows Phone forum pentru mai mult ajutor hints și idei.

Proprietă?i

ID articol: 883380 - Ultima examinare: 30 mai 2012 - Revizie: 1.0
SE APLICĂ LA:
  • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
  • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
  • Microsoft ActiveSync 4.5
  • Windows Mobile 6.5 Standard
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbmt KB883380 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 883380

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com