Nieuwe functies die in het onderdeel Geplande taken van het Configuratiescherm zijn opgenomen in Windows XP Service Pack 2

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 883605 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Bèta-informatie
In dit artikel wordt een bètaversie van een Microsoft-product beschreven. De informatie in dit artikel wordt u in de huidige vorm aangeboden en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Voor dit bètaproduct is geen officiële Microsoft-productondersteuning beschikbaar. Als u meer informatie wilt over ondersteuning voor een bètaversie, raadpleegt u de meegeleverde documentatie bij de bètaproductbestanden. U kunt ook de website bezoeken waarvan u de versie hebt gedownload.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Inleiding

In dit artikel worden de nieuwe functies beschreven van het onderdeel Geplande taken in het Configuratiescherm. Deze functies zijn nieuw in Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2).

Meer informatie

Windows XP SP2 bevat verbeteringen voor het onderdeel Geplande taken. Met een van de nieuwe functies die voor het eerst in Windows XP SP2 zijn opgenomen, kunt u verborgen taken weergeven. Met een andere nieuwe functie kunt u een taak zodanig plannen dat deze alleen wordt uitgevoerd wanneer u bent aangemeld bij de computer.

Verborgen taken weergeven

U kunt verborgen taken maken in programma's en vervolgens aangeven dat deze taken op een bepaald moment op een computer moeten worden uitgevoerd. U kunt het onderdeel Geplande taken niet gebruiken om een verborgen taak te plannen. De verborgen taken die worden uitgevoerd door programma's, kunt u echter wel weergeven als u zich bij de computer aanmeldt met beheerdersreferenties. Als u verborgen taken wilt weergeven, gaat u als volgt te werk:
 1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ control schedtasks in het vak Openen en klik op OK.
 2. Open het menu Geavanceerd en klik op Verborgen taken weergeven.

Een taak plannen met de referenties waarmee u zich hebt aangemeld

In Windows XP SP2 kunt u een taak plannen met de referenties waarmee u zich hebt aangemeld. U hoeft geen afzonderlijke referenties op te geven voor de taak. Dit betekent bijvoorbeeld dat een geplande taak zelfs kan worden uitgevoerd met uw referenties als u de computer hebt vergrendeld.

Ga als volgt te werk om een taak te plannen met de referenties waarmee u zich hebt aangemeld:
 1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ control schedtasks in het vak Openen en klik op OK.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de taak die u wilt configureren en klik op Eigenschappen.
 3. Open het tabblad Taak, schakel het selectievakje Alleen uitvoeren indien aangemeld in en klik op OK.

  Opmerking Wanneer u het selectievakje Alleen uitvoeren indien aangemeld inschakelt, is de knop Wachtwoord instellen niet meer beschikbaar.
Als u aangemeld blijft bij de computer totdat de taak volgens de planning moet worden uitgevoerd, gebruikt de taak de referenties waarmee u zich hebt aangemeld.

Belangrijk Als voor de taak beheerdersreferenties zijn vereist, kan de taak alleen worden uitgevoerd als u zich bij de computer aanmeldt met beheerdersreferenties.

Referenties

Zie het document 'Changes to Functionality in Windows XP Service Pack 2' voor meer informatie over wijzigingen in de functionaliteit van Windows XP Service Pack 2. Ga naar de volgende website van Microsoft als u dit document wilt weergeven:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2chngs.mspx
Als u meer informatie wilt over het verkrijgen van Windows XP SP2, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
322389 Het meest recente Windows XP Service Pack ophalen

Eigenschappen

Artikel ID: 883605 - Laatste beoordeling: donderdag 2 september 2004 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Trefwoorden: 
kbhowto kbinfo KB883605

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com