Bizonyos webkiszolgáló-funkciók működésében hiba jelentkezhet a Windows XP Service Pack 2 telepítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883607 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Feltételezzük, hogy webkiszolgálóként konfigurált, Microsoft Windows XP Professional alapú számítógépén a következő programok egyikét használja:
 • The FrontPage 2000 Server Extensions for Microsoft
 • FrontPage 2002 Server Extensions for Microsoft
 • SharePoint Team Services from Microsoft
Ilyen esetben a számítógép webkiszolgálóként való működésében hiba jelentkezhet Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2) rendszerre történő frissítését követően. Előfordulhat például, hogy nem tud csatlakozni a Windows XP SP2 alapú számítógépen futó webkiszolgálón tárolt webhelyekhez.

Oka

Ez a probléma akkor fordul elő, ha a Microsoft Internet Information Services (IIS) által használt portot egy tűzfal blokkolja. Alapértelmezés szerint a Windows tűzfal engedélyezve van a Windows XP SP2 rendszerben.

Megjegyzés: A Windows tűzfal neve korábban az Internetkapcsolat tűzfala volt.

Kerülő megoldás

A probléma elkerüléséhez nyissa meg az IIS által használt TCP-portot. Ha például az IIS úgy van konfigurálva, hogy az alapértelmezett 80-as portot használja, nyissa meg a 80-as portot. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket.

Fontos: A tűzfalban lévő portok megnyitásával megnő az esély arra, hogy ezen portokon keresztül más programok hozzáférnek a számítógéphez. Ezért a portok megnyitása előtt ajánlott a hálózati biztonsági követelmények alapos vizsgálata.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az ncpa.cpl szöveget a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson jobb gombbal a konfigurálni kívánt hálózati kapcsolatra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson a Speciális fülre, majd a Beállítások gombra.
 4. Kattintson a Speciális fülre.
 5. Kattintson a hálózati kapcsolathoz tartozó Beállítások gombra.
 6. A helyzettől függően kövesse a következő módszerek egyikét:
  • Ha az IIS a 80-as port használatára van konfigurálva, jelölje be a Webkiszolgáló (HTTP) jelölőnégyzetet. Győződjön meg arról, hogy a név vagy az IP-cím helyesen jelenik meg a Szolgáltatás beállításai párbeszédpanelen, kattintson az OK, majd ismét az OK gombra.
  • Ha az IIS egy másik port használatára van konfigurálva, kattintson a Hozzáadás gombra. A Szolgáltatás beállításai párbeszédpanelen adja meg a port kívánt beállításait és számát, kattintson az OK, majd ismét az OK gombra.
 7. Kattintson az OK gombra.

További információ

A szolgáltatások a Windows XP Service Pack 2 telepítésével járó változásaival kapcsolatos további információkért olvassa el a „Changes to Functionality in Windows XP Service Pack 2” (A szolgáltatások a Windows XP Service Pack 2 rendszer telepítésével járó változásai) című angol nyelvű dokumentumot. Ehhez látogassa meg a Microsoft alábbi webhelyét:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2chngs.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883607 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 13. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbappcompatibility kbfirewall kbnetwork kbprb KB883607
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com