A Windows XP Service Pack 2 telepítése folyamán olyan értelmű üzenet jelenik meg, hogy a szervizcsomag telepítése előtt a számítógépet váltakozó áramú energiaforráshoz kell csatlakoztatni

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883609 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag telepítésekor az alábbi(hoz hasonló) hibaüzenet jelenhet meg:
A szervizcsomag telepítésének megkezdéséhez a számítógépnek váltóáramról kell működnie.

Oka

A hibaüzenet akkor jelenik meg, ha a szervizcsomag telepítésének kezdeményezésekor a számítógép akkumulátorról működik. A Windows XP SP2 telepítőprogramjának futtatásához a számítógépet váltakozó áramú energiaforrásról kell működtetni. Ha a frissítés során az akkumulátor lemerül, a frissítés nem fejezhető be.

A megoldás

A hiba kiküszöböléséhez csatlakoztassa a számítógépet váltakozó áramú energiaforráshoz, például egy elektromos fali aljzathoz. Ha többet szeretne tudni a számítógép energiaigényéről, forduljon a gyártóhoz.

További információ

A szervizcsomag telepítése ezen a ponton megáll, mert a csomagtelepítés tényleges megkezdését végző program éppen elindult. Mielőtt eléri ezt a pontot, a kabinetfájl kibontása automatikusan megy végbe, és nem a szervizcsomag telepítőprogramja (update.exe) irányítja azt. A telepítőprogam először többek között ellenőrzi, hogy a hordozható számítógép áramellátása folyamatos marad-e a teljes telepítés folyamán. Ennek érdekében a telepítő megtagadja a telepítés megkezdését, amíg nem észleli, hogy a számítógép váltakozó áramú energiaforráshoz van csatlakoztatva.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy a Windows XP Service Pack 2 milyen szolgáltatásmódosításokat tartalmaz, olvassa el a következő dokumentumot:
Changes to Functionality in Windows XP Service Pack 2 (A szolgáltatások működésének változásai a Microsoft Windows XP Service Pack 2-ben)
A dokumentum a Microsoft következő webhelyén található:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2chngs.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883609 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 30. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbinfo kbtshoot kbupgrade kbsetup KB883609
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com