Az Outlook Express az üzenetek megválaszolásakor vagy továbbításakor automatikusan letölti a külső tartalomelemeket Windows XP Service Pack 2 rendszerű számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883613 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Microsoft Outlook Express alkalmazásban külső tartalommal rendelkező üzenetet továbbít, vagy arra válaszol, a külső tartalom nem lesz blokkolva. Egy üzenetre történő válaszoláskor vagy üzenet továbbításakor a külső tartalom automatikusan letöltődik és belekerül az üzenetbe. A hibás viselkedés akkor is jelentkezik, ha a Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben jelölőnégyzet be van jelölve az Outlook Express alkalmazásban.

Kerülő megoldás

A probléma megoldásához körültekintéssel járjon el, amikor egy külső tartalommal rendelkező üzenetre válaszol vagy ilyen üzentet továbbít.

További információ

Alapértelmezés szerint a Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben jelölőnégyzet az Outlook Express alkalmazásban a Microsoft Windows XP rendszer Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagjának telepítését követően be van jelölve. Ha ez a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az Outlook Express blokkolja a külső helyhez tartozó külső HTML alapú tartalmakat. Az ilyen típusú külső tartalom olyan elemeket tartalmaz, mint a képek és más internetes tartalmak. Ha a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az üzenetben lévő külső tartalom az üzenet megnyitásakor és megtekintésekor blokkolt.

Amikor bejelöli a Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben jelölőnégyzetet, az Outlook Express az alábbi segítségeket nyújtja az e-mail üzenetek kezeléséhez:
  • Segítséget nyújt az esetlegesen durva tartalmak megjelenítésének elkerülésére.
  • Telefonos kapcsolat esetén lehetőséget ad a kiválaszott képek letöltésére.
  • Segítséget nyújt a fogadott levélszemét-üzenetek számának csökkentésében. A levélszemét-üzenetekben található képek gyakran webes adatgyűjtő jeleket tartalmaznak, amelyek az üzenetbe való betekintéskor vagy az üzenet olvasásakor a feladó webkiszolgálóját értesítik. A webes adatgyűjtő jel ellenőrzi az e-mail címet, és gyakran további levélszemét vagy számítógépvírusok bejutását teszi lehetővé.
Amikor az Outlook Express blokkolja a képeket és más tartalmakat, akkor ezeket egy piros X-et tartalmazó ikonnal helyettesíti. Egy ártalmatlan üzenet fogadásakor, például egy megrendelt hírlevél esetén, az információs sávra kattintva a külső tartalom megtekinthető. Az információs sáv az üzenet felső részén elhelyezkedő szalagcím.

Egy külső tartalomra hivatkozó üzenet továbbításakor vagy arra válaszolva az Outlook Express a tartalmat megpróbálja újra letölteni. A blokkolt tartalom belekerül az üzenetbe. Amikor olyan külső tartalommal rendelkező üzenetet nyomtat, amely nem töltődött le automatikusan, a külső tartalom letöltődik és megjelenik a nyomtatott üzenetben.

Bár ez nem javasolt, de az Outlook Express beállítható úgy, hogy automatikusan letöltse a képeket és a külső tartalmakat. Ehhez a következőket kell tennie:
  1. Kattintson a Beállítások parancsra az Eszközök menüben, majd kattintson a Biztonság fülre.
  2. Törölje a jelet a Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben jelölőnégyzetből.
A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban bevezetett változásokról további információ található a „Changes to Functionality in Windows XP Service Pack 2” (Szolgáltatások módosításai a Windows XP Service Pack szervizcsomagban) című dokumentumban. A dokumentum a Microsoft következő webhelyén olvasható:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2chngs.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883613 - Utolsó ellenőrzés: 2005. július 11. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Outlook Express 6.0
Kulcsszavak: 
kbbug kbdialup kbnetwork kbsecurity kbprb kbwinxpsp2rel KB883613
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com