Du kan ikke legge til en Windows-komponent i Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 884018 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Symptom

Når du forsøker å legge til en Windows-komponent etter at du først har installert Microsoft Windows XP, kan du ikke legge til komponenten, og det kan hende du får en melding som ligner følgende:
Nødvendige filer
Filen filnavn på CD-ROMen for Windows XP Professional CD-ROM er nødvendig.
Skriv inn banen til hvor filen finnes, og klikk deretter OK.
Dette problemet skjer selv om filen allerede finnes i mappen C:\Windows\I386. Når du angir en bane for filen, vises feilmeldingen på nytt.

Når denne feilen skjer, vises en oppføring lik følgende i filen C:\Windows\Security\logs\scecomp.log:
Dato_klokkeslett Error=1208 Update File
C:\WINDOWS\system32\filnavn
Security=D:P(A;;GRGX;;;BU)(A;;GRGX;;;PU)(A;;GA;;;BA)(A;;GA;;;SY)(A;;GRGX;;;WD)
Dette problemet forhindrer også at maskinvare og programvare fra tredjeparter blir installert. Du kan få dette symptomet etter at du har installert Windows XP Service Pack 2 (SP2) på en datamaskin med en innebygd trådløs nettverksenhet fra Atheros, og når du deretter forsøker å installere en Bluetooth-enhet.

Dette problemet skjer når du forsøker å installere én eller flere av følgende Windows-komponenter:
 • Tilbehør og verktøy
 • Fakstjenester
 • Indekseringstjeneste
 • Internet Explorer
 • Internet Information Services (IIS)
 • Verktøy for administrasjon og overvåking
 • Message Queuing
 • MSN Explorer
 • Nettverkstjenester
 • Andre fil- og utskriftstjenester for nettverk
 • Outlook Express
 • Oppdater rotsertifikater
 • Windows Media Player
 • Windows Messenger

Årsak

Dette problemet skjer fordi sikkerhetsdatabasen er skadet.

Løsning

Obs!  Det anbefales ikke at du bruker verktøyet Esentutl.exe til å gjenopprette fra en skadet sikkerhetsdatabase. Verktøyet Esentutl.exe retter skaden ved å slette data fra databasen, og det kan hende dette merker innstillingene for gruppepolicy permanent i registret. Bruk bare denne typen reparasjon som en siste utvei.

Du løser dette problemet ved å bygge den skadede sikkerhetsdatabasen på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bygger en skadet sikkerhetsdatabase på nytt, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
278316 ESENT-hendelses-ID 1000, 1202, 412 og 454 logges gjentatte ganger i programmets hendelseslogg (denne artikkelen kan være på engelsk)


Hvis du vil hindre at dette problemet skjer når Windows XP installeres, kan du kontakte Microsoft Kundestøtte for å få følgende hurtigreparasjonspakke. Hvis du vil bruke den oppdaterte rettingen som finnes i denne hurtigreparasjonen, oppretter du en distribusjonsfildeling for Windows XP, og deretter erstatter du den eksisterende driveren med den oppdaterte driveren som finnes i denne hurtigreparasjonen. Dette hindrer at problemet som er beskrevet i delen Symptom, skjer når Windows XP installeres. Hvis du vil ha mer informasjon, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
828930 Slik integrerer du programvareoppdateringer i kildefilene for Windows-installasjonen (denne artikkelen kan være på engelsk)
Du må følge instruksjonene i Knowledge Base-artikkel 828930 til å integrere hurtigreparasjonen i distribusjonsfildelingen.

Informasjon om hurtigreparasjon

En støttet hurtigreparasjon er tilgjengelig fra Microsoft. Denne hurtigreparasjonen løser bare det konkrete problemet som er beskrevet i denne artikkelen. Hurtigreparasjonen skal utelukkende brukes på systemer der dette problemet har oppstått. Hurtigreparasjonen kan bli gjenstand for ytterligere testing. Vi anbefaler derfor at du venter på neste programvareoppdatering som inneholder denne hurtigreparasjonen, med mindre dette problemet påvirker deg i stor grad.

Hvis hurtigreparasjonen er tilgjengelig for nedlasting, finnes delen Nedlasting av hurtigreparasjoner tilgjengelig øverst i denne Knowledge Base-artikkelen. Hvis denne delen ikke vises, kan du kontakte Microsofts kundeservice og kundestøtte for å få hurtigreparasjonen.

Obs!  Hvis det oppstår andre problemer i tillegg, eller hvis du trenger feilsøkingstips, kan det hende du må sende en separat forespørsel om dette. Vanlige kundestøttekostnader gjelder for ytterligere kundestøttespørsmål og problemer som ikke dekkes av denne oppdateringen. Hvis du vil ha en fullstendig liste over telefonnumre til Microsofts kundeservice og kundestøtte eller opprette en separat forespørsel om kundestøtte, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs!  Skjemaet Nedlasting av hurtigreparasjoner tilgjengelig viser språkene som hurtigreparasjonen er tilgjengelig for. Hvis du ikke ser språket ditt, er det fordi en hurtigreparasjon ikke er tilgjengelig for dette språket.

Filinformasjon

Den engelskspråklige versjonen av denne hurtigreparasjonen har filattributtene som står oppført i tabellen nedenfor (eller senere). Datoene og klokkeslettene for disse filene er oppført i Coordinated Universal Time (UTC). Når du viser filinformasjonen, konverteres den til lokal tid. Hvis du vil finne forskjellen mellom UTC og lokal tid, bruker du kategorien Tidssone i verktøyet Dato og klokkeslett i Kontrollpanel.
  Dato    Tid   Versjon  Størrelse   Filnavn  SP-nivå
  ---------------------------------------------------------------
  12.08.2004 20:44 5.1.2600.1582 302,592 Scesrv.dll  SP1QFE 
  12.08.2004 20:26 5.1.2600.2505 313,856 Scesrv.dll  SP2QFE

Status

Microsoft har bekreftet at dette er et problem for Microsoft-produktene som er oppført i delen Informasjonen i denne artikkelen gjelder.

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om terminologien som brukes i denne artikkelen, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
824684 Beskrivelse av standardterminologien som brukes til å beskrive oppdateringer av Microsoft-programvare
Tredjepartsproduktene som er omtalt i denne artikkelen, produseres av selskaper som er uavhengige av Microsoft. Microsoft gir ingen garantier, stilltiende eller andre typer garantier, med hensyn til disse produktenes ytelse eller pålitelighet.

Egenskaper

Artikkel-ID: 884018 - Forrige gjennomgang: 23. desember 2008 - Gjennomgang: 5.1
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kbautohotfix kberrmsg kbfix kbbug kbqfe kbhotfixserver KB884018

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com