A hálózattal, a merevlemez-meghajtóval vagy a tárolóeszközök illesztőprogramjával kapcsolatos problémák a Windows XP rendszer váratlan leállását okozzák

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 884069 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Hálózati műveleteket végző program Microsoft Windows XP rendszerbeli indításakor vagy futtatásakor a program leáll, amikor érvényes adatokat próbál meg beolvasni egy távoli tárolóeszközről, illetve amikor adatokat próbál írni arra. A következő hibaüzenet jelenik meg:
A(z) Program_neve hibát észlelt, ezért leáll.
A kellemetlenségekért elnézését kérjük. Az adatok, melyekkel éppen dolgozott, valószínűleg elvesztek.
Tájékoztassa a Microsoftot a problémáról. A hibajelentés elküldésével hozzájárulhat a(z) Program_neve javításához. A jelentésben közölt adatokat bizalmasan és név nélkül kezeljük.
A hibajelentésben szereplő adatok megtekintéséhez kattintson ide.

Oka

A probléma akkor lép fel, ha a Windows XP a következő hibák valamelyike miatt nem tud hozzáférni egy szükséges fájlhoz:
 • Hibásan működő hálózati kapcsolat
 • A fájlt tároló merevlemez-meghajtóval kapcsolatos hiba
 • A számítógépre telepített tárolóeszköz-illesztőprogramokkal kapcsolatos hiba
 • Nem található merevlemez-meghajtó
A fenti hibák fellépése esetén az operációs rendszer bezárja a programot.

Kerülő megoldás

A megoldáshoz hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Derítse ki, hogy melyik fájlt nem tudja megnyitni a rendszer. Ennek menete az alábbi:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az eventvwr parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. Az Eseménynapló bal oldali ablaktáblájában kattintson az Alkalmazás elemre.
  3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a Forrás oszlopfejlécre. Ekkor a program forrás szerint rendezi a listát: az összes alkalmazáshiba-forrás a lista tetején jelenik meg.
  4. Keresse meg az Alkalmazáshiba típusú és 1005 eseménykóddal jelölt eseményt.
  5. Kattintson duplán az eseményre. A Leírás mezőben láthatja annak a fájlnak a nevét, amelyet a rendszer nem tudott megnyitni.
  6. Jegyezze le a fájl nevét, majd zárja be az Esemény tulajdonságai párbeszédpanelt.
 2. Keresse meg a fájlt, majd próbálja meg újból megnyitni.
 3. Ha még mindig nem lehet megnyitni a fájlt, és az egy hálózati meghajtón található, akkor a hálózati rendszergazdának ellenőriznie kell a hálózatot az esetleges hálózati problémák felderítése végett.
 4. Amennyiben a fájl még ezután sem nyitható meg, és a fájlt eltávolítható adathordozó (például hajlékonylemez vagy CD-ROM) tárolja, győződjön meg arról, hogy a hordozó megfelelően van a meghajtóba helyezve.
 5. Ha még most sem nyitható meg a fájl, ellenőrizze a merevlemez fájlrendszerét a Chkdsk segédprogrammal, és hajtsa végre a szükséges javításokat. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. Írja be a parancssorba a chkdsk /f parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 6. Ha a fájl még mindig nem nyitható meg, ellenőrizze, hogy meg lehet-e nyitni az ugyanazon a merevlemez-meghajtón tárolt többi fájlt. Ha nem, akkor feltehetőleg sérült a merevlemez-meghajtó. Amennyiben ez a probléma, akkor a megoldás végett kérje a rendszergazda vagy a számítógép forgalmazójának segítségét.
Megjegyzés: Elképzelhető, hogy a kérdéses fájlt biztonsági másolatból kell visszaállítani. A fájlok Windows XP rendszerben történő visszaállításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
309340 Fájlok és mappák visszaállítása a Biztonsági másolat segédprogrammal Windows XP rendszerű számítógépeken

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

Súlyos programhibát okozó esemény előfordulásakor a Windows hibajelentés párbeszédpanel jelenik meg. A párbeszédpanelen egy olyan gomb is található, amelyre kattintva a felhasználó elküldheti a Microsoft cégnek a súlyos hibára vonatkozó adatokat. A Microsoft egy adatbázisban gyűjti az ilyen eseményekről érkező visszajelzéseket, hogy azonosítható legyen a hiba oka. A Microsoft adatgyűjtési elveiről a cég következő webhelyén olvashat részletesen (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat):
http://oca.microsoft.com/hu/dcp20.asp

Hibaparaméterek

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
EventTypeNameNTStatusCode
InPageErrorc000020c vagy c00000be vagy C00000c4 vagy C0000241 vagy c00000c3
EventTypeNameDriveType
InPageError00000004

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 884069 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 17. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbdrwatson kbnetwork KB884069
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com