De client kan geen video afspelen en meerdere '401 - Toegang geweigerd'-foutberichten worden vastgelegd in Logboeken van de Windows Media Services

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 885168 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel wordt een probleem waarbij Microsoft Windows Media Player of Microsoft Windows Media Center Edition onbedoeld clients toegang tot inhoud weigert mogelijk. De oorzaak van dit probleem mogelijk de manier waarop de aanbieder de business model instellen. De mogelijke oplossingen voor dit probleem wordt beschreven.

Symptomen

Wanneer een gebruiker verbinding met de server probeert naar Microsoft Windows Media-inhoud die de gebruiker eerder heeft bekeken, krijgt de eindgebruiker een foutbericht 'Kan video niet afspelen' in de client voor Microsoft Windows Media Center Edition of een foutbericht 'Toegang geweigerd' in de Microsoft Windows Media Player-client. De client geweigerd vervolgens toegang tot de inhoud in plaats van verbonden en geautoriseerd.

"Wanneer dit gebeurt, een Video op aanvraag (VOD)-provider zult meerdere '401 - Toegang geweigerd'-foutberichten zijn geregistreerd. De foutberichten worden weergegeven in de logboeken van Microsoft Windows Media Services voor eindgebruikers die inhoud onlangs hebt aangeschaft en hebt de inhoud is ten minste één keer.

Oorzaak

Een provider kunt schrijven of een Windows Media Services vergunning invoegtoepassing dwingen een abonnement-model 'Play Once' of 'Play kunt kopenNTijden"abonnementsmodel. Deze modellen abonnement beperken het aantal keren dat een eindgebruiker de inhoud kunt bekijken.

In sommige clients zoals Windows XP Media Center Edition (wanneer de eindgebruiker van de modus volledig scherm naar venstermodus terwijl de eindgebruiker van inhoud weergeven,) maakt de client een nieuwe verbinding met de server de inhoud ophalen. Afhankelijk van de logica van de invoegtoepassing opnieuw naar de server zal tellen, ofverlagen, het aantal speelt de eindgebruiker heeft verlaten. Als het opgegeven aantal spelen is bereikt, de client meer geen toegang tot de inhoud.

De gebruiker die Windows Media Player gebruikt ondervinden hetzelfde gedrag wanneer de eindgebruiker stream gesloten, overgeschakeld naar een andere URL of een langdurige netwerk onderbreking ervaringen en probeert opnieuw verbinding te maken en dezelfde inhoud afspeelt.

Oplossing

Gebruik een of meer van de volgende methoden te voorkomen van het gedrag dat wordt vermeld in de sectie 'Symptomen'.

De invoegtoepassing Windows Media Services vergunning-server verbinding onafhankelijke maken

Windows Media Services vergunning invoegtoepassing gebruik bijhouden met een logboekdatabase of een andere database opslagsysteem wijzigen. Deze methode kunt u bepalen of de eindgebruiker de inhoud weergeven binnen een opgegeven periode is voltooid. Wanneer u deze methode gebruikt, is toegang toegestaan volgens de opgegeven trackingsgegevens telkens wanneer de gebruiker verbinding met de server.

De logboekdatabase kan bijvoorbeeld bijhouden of de client opnieuw verbinding met de server maken aanvragen van dezelfde inhoud bij hetzelfde punt index en binnen dezelfde relatieve eerdere verbinding. Als de client dezelfde inhoud aanvraagt, zou de client worden gemachtigd voor toegang tot de inhoud.

Een serviceprovider gebruiken meestal een aangepaste invoegtoepassing 401 foutberichten gemakkelijker te herkennen in de logboeken registreren. Er zijn verschillende logboekregistratievelden die u wilt opnemen van elke verbinding of acties die door de clients wilt vastleggen. Bijvoorbeeld, het veld c-status 401 foutberichten vastgelegd als de invoegtoepassing Windows Media Services vergunning clients toegang tot inhoud weigert. Zie de Windows Media Services SDK en de Windows Media Help-documentatie voor meer informatie.

Een op tijd gebaseerde abonnementsmodel inschakelen

De serviceprovider kan besluiten een op tijd gebaseerde abonnementsmodel gebruiken in plaats van een abonnement-model 'Play Once' of 'afspelenNTijden"abonnementsmodel. Een op tijd gebaseerde abonnementsmodel kan de client verbinding met de server toegang tot specifieke inhoud een onbeperkt aantal keren binnen een opgegeven periode. Bijvoorbeeld in een op tijd gebaseerde abonnementsmodel een eindgebruiker kan een film bekijken herhaaldelijk binnen 24 uur.

Een op tijd gebaseerde abonnementsmodel vereist geen server voor het verlagen van het aantal keren dat een bestand is geopend. Een op tijd gebaseerde abonnementsmodel helpt daarom de eindgebruiker te voorkomen dat het probleem opnieuw verbinden. Vergunning rechten op twee uur film laat bijvoorbeeld een eindgebruiker de film alleen gedurende drie uur weergeven. In dit voorbeeld zou het van drie uur tijd gebaseerd abonnementsmodel weergeven voor een beperkte tijd beperken. Dit model biedt de gebruiker ook een redelijke termijn te onderbreken en de film afspelen.

Windows Media Digital Rights Management gebruiken

Windows Media Digital Rights Management (DRM) biedt een robuuste en veilige oplossing dan de andere opties. Windows Media DRM-functionaliteit bevat een uitgebreide set van rechten die ondersteuning voor diverse bedrijfsmodellen bieden. Deze rechten kunnen bepalen de acties die clients op de inhoud uitvoeren kunnen.

Toegangsbeheer op de server biedt geen beveiliging tegen opname of herdistributie van de inhoudsstroom. Windows Media DRM fungeert echter onafhankelijk van elke server-side plug-in architectuur omdat de rechten worden toegepast op het bestand. Daarom helpt Windows Media DRM ook de fysieke levering van intellectuele eigendom beschermen tegen onbevoegd gebruik, onbevoegd kopiëren of onbevoegd doorsturen.

Windows Media DRM ondersteunt rechten op basis van tijd en rechten op basis van het afspelen. U kunt deze rechten samen met de methoden die worden vermeld in de "' sectie en in de 'Een op tijd gebaseerde abonnementsmodel inschakelen'sectie voor meer aangepaste oplossing.

Echter voorzichtig wanneer u Windows Media DRM rechten op basis van het afspelen. Deze methode kan gedrag is vergelijkbaar met een eindgebruiker die kunnen optreden op abonnementen op basis van een instantie binnen een verificatiearchief invoegtoepassing worden geïmplementeerd. In dit geval als het opgegeven aantal spelen is bereikt, moet de gebruiker een nieuwe licentie voor de inhoud afspelen opnieuw.

In bepaalde configuraties kunnen de licenties voor Windows Media DRM stil worden afgeleverd aan een client. Als u dit doet, wordt de ervaring van de eindgebruiker niet beïnvloed.

Zie de SDK van Windows Media Rights Management voor meer informatie over Windows Media DRM.

Status

Dit gedrag is inherent.

Meer informatie

Invoegtoepassingen voor verificatie worden gebruikt om te bepalen wat de client mag doen. Invoegtoepassingen voor autorisatie worden meestal samen met een invoegtoepassing voor verificatie gebruikt. De invoegtoepassing voor verificatie wordt gebruikt om de identiteit van de gebruiker. Afhankelijk van de serviceprovider bedrijfsmodel en licentieverlening scenario invoegtoepassing vergunning geeft de clienttoegang tot de inhoud of de clienttoegang tot de inhoud, afhankelijk van de voorwaarden van de licentieovereenkomst weigert.

Wanneer een invoegtoepassing vergunning weigert de toegang tot inhoud, wordt deze meestal 401 foutbericht zich naar het logboekbestand van Windows Media Services. De ingebouwde Windows Media Services-Client registreren invoegtoepassing kunt zich u clientverbindingen en streaming details in een bestand op de server. U kunt de locatie van het logboekbestand instellen met de eigenschappen van de invoegtoepassing.

Als u gebruikers wilt melden dat zij problemen ondervindt bij het verbinding maken met inhoud, het logboekbestand te bekijken. Veel 401 foutberichten bevat, is het mogelijk eindgebruikers dit probleem optreedt.

Zie de SDK van Windows Media Services en de Help van Windows Media Services-documentatie voor meer informatie over logboekregistratie, invoegtoepassingen voor autorisatie en verificatie-invoegtoepassingen.

Referenties

Technische ondersteuning voor Media Center

Omdat Microsoft Windows XP Media Center Edition geleverd bij uw hardwareapparaat of systeem is, biedt de hardwarefabrikant technische ondersteuning voor deze software. De fabrikant kan de installatie met unieke onderdelen, zoals specifieke apparaatstuurprogramma's en optionele instellingen om de prestaties van de hardware van de fabrikant hebt aangepast. Als u technische ondersteuning voor Windows XP Media Center Edition nodig, de fabrikant rechtstreeks contact opnemen met omdat de fabrikant kan de beste ondersteuning van de software die de fabrikant van de hardware is geïnstalleerd.

U kunt ook de website van Windows XP Media Center Edition product informatie de volgende Microsoft-website bezoeken:
http://www.Microsoft.com/windowsxp/mediacenter/
De producten die beschreven worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van Microsoft zijn. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 885168 - Laatste beoordeling: dinsdag 27 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
  • Microsoft Windows Media Player 10
  • Microsoft Windows Media Services 9 Series
Trefwoorden: 
kbprb kbmt KB885168 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:885168

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com