A rendszerfájl-ellenőrző Windows XP SP2 vagy Windows Server 2003 rendszerben a scannow kapcsoló megadásakor nem fogadja el a telepítő CD-t tartalmazó hálózati helyet

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 885522 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha a rendszerfájl-ellenőrző programot (Sfc.exe) scannow kapcsolóval futtatja Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerben, a rendszer kéri a Windows XP (SP2) CD behelyezését, de az Sfc.exe program nem fogadja el a CD hálózati helyét.

Megjegyzés: Ez a hiba a Microsoft Windows Server 2003 rendszer Service Pack 1 szervizcsomaggal frissített változatában is megtalálható.

Oka

A hiba akkor lép fel, ha a szervizcsomagot belső hálózati kiszolgálóról telepítette, és a rendszerleíró adatbázis ServicePackSourcePath alkulcsát úgy módosították, hogy az a Windows XP SP2 kibontott fájljait tartalmazó hálózati helyre mutat. A ServicePackSourcePath rendszerleíró alkulcs a következő helyen található:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup
.

A megoldás

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

A hiba megoldásához módosítsa úgy a rendszerleíró adatbázist, hogy a következő mappára mutasson: %windir%\ServicePackFiles. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Ha a szervizcsomag telepítve van

 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup
  .
 3. Kattintson jobb gombbal a ServicePackSourcePath elemre, kattintson a Módosítás parancsra, írja be a %windir%\ServicePackFiles szöveget, majd kattintson az OK gombra.

Ha a szervizcsomag nincs telepítve

 1. A build bináris fájljainak mappáját (i386) másolja egy tetszőleges helyre (például a következő helyre: %windir%\Opciók).
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a következő alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup
  .
 4. Kattintson jobb gombbal a SourcePath elemre, kattintson a Módosítás parancsra, írja be a %windir%\Opciók\i386 szöveget (ahol az Opciók az i386 mappát tartalmazó mappa), majd kattintson az OK gombra.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft termékekben.

További információ

További információt a Windows fájlvédelem szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
222193 A Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás ismertetése
A Windows fájlvédelem szolgáltatásról a Microsoft következő webhelyén talál bővebb felvilágosítást: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa382551.aspx
A Windows Installer és a Windows fájlvédelem szolgáltatásra vonatkozó további tájékoztatásért keresse fel a Microsoft következő webhelyét: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa372820.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 885522 - Utolsó ellenőrzés: 2007. február 7. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbbug kbwinxpsp2rel KB885522
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com