A hálózati erőforrások nem érhetők el, miután megpróbált bejelentkezni egy Windows XP Service Pack 2 rendszert futtató számítógépre

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 885887 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha egy Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerű számítógépre bejelentkezik, mielőtt még a hálózati tartományvezérlő elérhetővé válna, a következő hibajelenségek léphetnek fel:
 • A felhasználóspecifikus Kerberos jegybiztosító jegyek (TGT) megújítása nem történik meg.
 • Az új jegybiztosító jegyekre vonatkozó kérést a rendszer nem fogadja el, ha a Windows XP SP2 rendszer telepítése után lejárt a TGT megújításának utolsó megengedhető határideje.
 • A hálózati erőforrásokhoz történő hozzáférés hitelesítése váratlanul abbamarad, miután a számítógép zárolva lett.
 • A delegálást használó programok váratlanul kilépnek.
 • A hiba nem javítható a TGT végleges törlésével és új TGT kérésével.
 • A rendszeresemény-naplóban az alábbihoz hasonló esemény található:
  Típus: Figyelmeztetés
  Forrás: LSASRV
  Kategória: SPNEGO (egyeztető)
  Eseményazonosító: 40961
  Dátum: 2004.10.27.
  Időpont: 13:00:50
  Felhasználó: -
  Számítógép: SZÁMÍTÓGÉP
  Leírás: A védelmi rendszer nem tudott biztonságos kapcsolatot létesíteni a(z) ldap/DC01.corp.com/corp.com@corp.com kiszolgálóval. Nem állt rendelkezésre hitelesítési protokoll.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A gyorsjavítás telepítéséhez a számítógépre telepített Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszer szükséges. A Windows XP Service Pack 2 beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítése után újra kell indítani a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítése

Ezt a gyorsjavítást nem helyettesíti más, később megjelent gyorsjavítás.

A beállításjegyzékkel kapcsolatos információk

Az ebben a csomagban lévő gyorsjavítás nem igényli beállításkulcsok (korábbi nevükön rendszerleíró kulcsok) létrehozását vagy módosítását a beállításjegyzékben.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió     Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2004.11.17. 13:17 5.1.2600.2565 294 912 Kerberos.dll

Kerülő megoldás

A probléma megoldásához jelentkezzen ki a Windows XP SP2 rendszerű számítógépről, majd jelentkezzen be újra.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 885887 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxppresp3fix kbautohotfix KB885887
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com