A VPModule.msi fájl központi telepítése a Windows Installer segédprogram és a Csoportházirend beépülő modul segítségével Active Directory-tartományokban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887405 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft.Web.ValidatePathModule.dll nevű HTTP-modul a VPModule.msi fájl segítségével telepíthető az ASP.NET szolgáltatást futtató számítógépeken. Ez a cikk részletesen ismerteti e HTTP-modul Csoportházirend segítségével történő központi telepítését, így például az elérési hely létrehozását, a Microsoft.Web.ValidatePathModule.dll fájl központi telepítéséhez használható csoportházirend-objektum létrehozását és a VPModule.msi fájl központi telepítését

BEVEZETÉS

A VPModule.msi fájl egy Microsoft.Web.ValidatePathModule.dll nevű HTTP-modult telepít a célszámítógépeken. A telepítőprogram frissíti a Machine.config fájl(oka)t is egy új „HttpModule” bejegyzéssel. A VPModule.msi fájlról további tudnivalókat Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
887289 HTTP-modul az ASP.NET szabványosítással kapcsolatos problémáinak ellenőrzésére (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft.Web.ValidatePathModule.dll fájlt a VPModule.msi fájl segítségével telepítheti ASP.NET szolgáltatást futtató számítógépeken. Ha a számítógépeket Active Directory címtár-szolgáltatási környezetben felügyeli, a VPModule.msi fájl központi telepítését a Csoportházirend Szoftverek telepítése és karbantartása szolgáltatásának segítségével végezheti el a célszámítógépeken. Ebből a cikkből megtudhatja, hogy miként végezhető el a VPModule központi telepítése a Windows Installer segédprogram és a Csoportházirend beépülő modul segítségével Microsoft Windows 2000 Server rendszert futtató kiszolgálókon vagy Microsoft Windows Server 2003 alapú Active Directory-tartományokban. Ez a cikk feltételezi, hogy már tisztában van azzal, hogy a környezetében mely számítógépeken fut az ASP.NET szolgáltatás.

Azt ajánljuk, hogy a Csoportházirend segítségével végezze el a szofvertelepítést azon ügyfelek esetében, akik még nem használják a Systems Management Server (SMS) 2003 vagy a Software Update Services (SUS) frissítéskezelési szolgáltatást. A Csoportházirendről további tudnivalókat a Microsoft következő webhelyén talál (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat):
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=14950

További információ

A VPModule.msi fájl hozzárendelése a Csoportházirend segítségével

A VPModule.msi fájl Csoportházirend segítségével történő hozzárendeléséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Hozzon létre egy elérési helyet.
 2. Hozzon létre egy csoportházirend-objektumot (GPO) a VPModule.msi fájl központi telepítéséhez.
 3. A VPModule.msi fájlt mint számítógéphez hozzárendelt fájlt telepítse a megosztott elérési mappából.
 4. Szükség esetén meghatározhatja azokat a biztonsági csoportokat, amelyek számítógépein a VPModule.msi fájlt telepíteni kívánja.
A célszámítógépeknek vagy a VPModule.msi fájlt fogadó számítógépeknek ugyanahhoz a tartományhoz kell tartozniuk, mint amelyben a Windows Installer (.msi) fájl található. A csomag hozzárendelése után a Windows Installer a hálózathoz csatlakoztatott számítógépek első újraindításakor automatikusan telepíti a VPModule.msi fájlt. Célszerű ellenőrizni a számítógépek tulajdonságait, hogy meggyőződhessen arról, hogy a VPModule.msi fájl telepítése sikeres volt a célszámítógépeken. Előfordulhat, hogy a frissítés befejezéséhez többször is újra kell indítani a számítógépet.

A hozzárendelt szoftvert (azaz a VPModule.msi fájlt) csak hálózati rendszergazda vagy a helyi számítógépen rendszergazdaként bejelentkezett felhasználó távolíthatja el. A következő rész a fenti eljárások részletes ismertetését tartalmazza.

Terjesztési hely létrehozása

Szoftver hozzárendeléséhez létre kell hoznia egy elérési helyet a kiszolgálón. Az elérési hely létrehozásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Jelentkezzen be rendszergazdaként a kiszolgálón.
 2. Hozza létre azt a megosztott hálózati mappát, ahol el szeretné helyezni a központi telepítésre szánt VPModule.msi fájlt. Ez a mappa lesz a szoftvercsomag elérési helye.
 3. Olyan engedélyeket állítson be a megosztott hálózati mappához, amelyek lehetővé teszik a központi telepítési csomag elérését. A következőknek adjon hozzáférési engedélyt:
  • Rendszergazdák
  • Hitelesített felhasználók
  • Tartományi felhasználók
  Elérési helyként célszerű elosztott fájlrendszert (DFS) megadni, mivel a DFS nagyobb rugalmasságot biztosít azáltal, hogy lehetővé teszi az elérési hely zavartalan használatát abban az esetben is, ha ki kell cserélnie a kiszolgálót. A DFS használata továbbá megkönnyíti az elérési pontok több webhelyen történő működtetését. Az elosztott fájlrendszerről további információt a Microsoft következő webhelyén talál (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat):
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=34229
 4. Másolja a VPModule.msi fájlt az elérési helyre.

Csoportházirend-objektum (GPO) létrehozása a szoftver központi telepítéséhez

Ha létrehoz egy csoportházirend-objektumot, azt bármelyik olyan Active Directory-tárolóhoz csatolhatja, amely a VPModule.msi fájlhoz hozzárendelt célszámítógépeket tartalmazza. Active Directory-tároló lehet például egy hely, egy tartomány vagy egy szervezeti egység (OU). Az alábbi utasításokat végrehajtva egy adott tartományt tárolóként használhat, majd biztonsági szűrést alkalmazva hozzárendelheti a csoportházirend-objektumot a kívánt számítógépekhez. Az adott környezettől függően előfordulhat, hogy a csoportházirend-objektumot eltérő típusú tárolóhoz, például egy szervezeti egységhez kell csatolnia. A csoportházirend-objektumot tetszés szerint bármely Active Directory-tárolóhoz csatolhatja. A meglévő csoportházirend-objektumok szerkesztésével elkerülheti, hogy pusztán a VPModule.msi központi telepítése miatt új csoportházirend-objektumot kelljen létrehoznia. Az alapértelmezett tartományházirend vagy az alapértelmezett tartományvezérlői házirend szerkesztését azonban nem javasoljuk.

Csoportházirend-objektum létrehozása a VPModule.msi fájl központi telepítéséhez

Az alábbi módszerek segítségével hozhat létre csoportházirend-objektumot a VPModule.msi fájl központi telepítéséhez.

Ha telepítve van a számítógépén a Csoportházirend kezelése konzol (GPMC) a következőképpen járjon el:
 1. Felügyeleti munkaállomás esetén nyissa meg a csoportházirend-kezelő konzolt (GPMC).
 2. A konzolfában kattintson jobb gombbal az erdő azon tartományára, amelyben létre szeretné hozni és csatolni szeretné a csoportházirend-objektumot.
 3. Válassza a Create and Link a GPO Here (Csoportházirend-objektum létrehozása és csatolása) parancsot.
 4. A New GPO (Új csoportházirend-objektum) párbeszédpanelen adja meg az új csoportházirend-objektum nevét, majd kattintson az OK gombra.
Ha a számítógépén nincs telepítve a csoportházirend-kezelő konzol, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Tartományvezérlő vagy felügyeleti munkaállomás esetén nyissa meg az Active Directory - felhasználók és számítógépek modult.
 2. Keresse meg azt a szervezeti egységet, amelyben azok a számítógépek találhatók, amelyeken telepíteni szeretné a VPModule.msi fájlt.
 3. Kattintson jobb gombbal a szervezeti egységre, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 4. Kattintson a Csoportházirend fülre, majd az Új elemre.
 5. A New GPO párbeszédpanelen adjon nevet az új csoportházirend-objektumnak, majd kattintson az OK gombra.

Szoftvertelepítéshez létrehozott csoportházirend-objektum szerkesztése

Miután létrehozta az elérési helyet, valamint a csoportházirend-objektumot a VPModule.msi fájl központi telepítéséhez, módosítania kell a csoportházirend-objektumot a Csoportházirend beépülő modul Szoftverek telepítése és karbantartása szolgáltatásának segítségével. A VPModule.msi fájl központi telepítéséhez használja a Csoportházirendobjektum-szerkesztő Számítógép konfigurációja csomópontját.

A szoftvertelepítéshez létrehozott csoportházirend-objektum szerkesztéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson jobb gombbal az új csoportházirend-objektumra, majd válassza a Szerkesztés parancsot.
 2. A Csoportházirendobjektum-szerkesztőben kattintson a Számítógép konfigurációja csomópontra, majd a Szoftverbeállítások elemre, azt követően pedig a Szoftver telepítése elemre.
 3. Mutasson a Művelet menü Új pontjára, majd kattintson a Csomag parancsra.
 4. A Megnyitás párbeszédpanelen írja be annak a megosztott telepítőcsomag UNC szabvány szerinti teljes elérési útvonalát, amelyet a központi telepítéshez adott meg a Fájlnév mezőben. Az elérési útvonalat a következőképpen írja be:
  \\kiszolgálónév\megosztott_mappa\VPModule.msi vagy \\kiszolgáló_IP-címe\megosztott_mappa\VPModule.msi
  Győződjön meg arról, hogy a megosztott telepítőcsomag UNC szabvány szerinti teljes elérési útvonalát használja.
 5. Jelölje ki a Windows Installer-csomagot, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 6. A Szoftver központi telepítése párbeszédpanelen kattintson a Kötelező elemre, majd az OK gombra. A megosztott telepítőcsomag, amelyet kiválasztott, a Csoportházirendobjektum-szerkesztő jobb oldali ablaktáblájában látható.
Megjegyzés: A kiszolgálónév és a kiszolgáló_IP-címe azon számítógép kiszolgálónevének vagy IP-címének helyőrzője, amelyen a megosztott mappa található. A megosztott_mappa a kiszolgálón lévő megosztott mappa helyőrzője.

Szoftver központi telepítése meghatározott biztonsági csoportokhoz tartozó számítógépeken

A Csoportházirend biztonsági szűrési szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a VPModule.msi fájlt csak olyan számítógépeken telepítse, amelyek tagjai egy meghatározott biztonsági csoportnak. Ha például a csoportházirend-objektumot tartományszinten hozza létre az ebben a cikkben ismertetett eljárás segítségével, a biztonsági szűrés lehetővé teszi, hogy a csoportházirend-objektum csak a kívánt számítógépekhez legyen hozzárendelve. Először létre kell hoznia a biztonsági csoportot, és mint tagokat hozzá kell adnia a célszámítógépeket.

Biztonsági csoport létrehozása:
 1. Kattintson jobb gombbal a megfelelő Active Directory-tárolóra, mutasson az Új menüpontra, majd kattintson a Csoport parancsra.
 2. Adjon nevet a biztonsági csoportnak.
 3. Kattintson a Tagok fülre, majd a Hozzáadás gombra.
 4. Írja be a számítógépneveket, majd kattintson az OK gombra.

A VPModule.msi fájl hozzárendelése biztonsági szűrés segítségével

 1. A csoportházirend-kezelő konzolban kattintson duplán a Group Policy Objects (Csoportházirend-objektumok) csomópontra.
 2. Kattintson arra a csoportházirend-objektumra, amelyre biztonsági szűrést szeretne alkalmazni.
 3. Kattintson az eredményeket megjelenítő ablaktábla Hatókör lapján lévő Hozzáadás gombra.
 4. Az Írja be a kijelölendő objektum nevét mezőben adja meg annak a csoportnak, felhasználónak vagy számítógépnek a nevét, amelyet hozzá kíván adni a biztonsági szűrőhöz, majd kattintson az OK gombra.
 5. Ha a Hitelesített felhasználók elem megjelenik a Hatókör lap Security Filtering (Biztonsági szűrés) területén, jelölje ki ezt a csoportot , majd kattintson az Eltávolítás gombra. Így biztosítható, hogy ennek a csoportházirend-objektumnak a beállításai csak a hozzáadott csoport vagy csoportok tagjaira vonatkozzanak.
Megjegyzés: Egy csoportházirend-objektum beállításai csak a következő felhasználókra és számítógépekre vonatkoznak:
 • Abban a tartományban, szervezeti egységben vagy szervezeti egységekben lévő felhasználók, amelyhez a csoportházirend-objektum csatolva van.
 • A biztonsági szűrőben megadott felhasználók és számítógépek, illetve azok a felhasználók és számítógépek, amelyek tagjai egy biztonsági szűrőben megadott csoportnak.
A csoportházirend-objektum biztonsági szűrőjében több csoport, felhasználó vagy számítógép is megadható.

Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
887404 Útmutató: A ValidatePath modul központi telepítése a Systems Management Server 2003 segítségével (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
887459 Az ASP.NET szabványosítással kapcsolatos problémáinak ellenőrzése programból
887787 Az ASP.NET ValidatePath modul telepítése után a jelentéskészítő szolgáltatások hibaüzeneteket küldhetnek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
887290 Útmutató: Az ASP.NET ValidatePath modulellenőrző (VPModuleScanner.js) használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887405 - Utolsó ellenőrzés: 2004. október 26. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbactivedirectory kbgrppolicyinfo kbsecurity kbgpo kbdirservices kbdeployment kbpermissions KB887405
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com