Nem lehet eltávolítani az Internet Explorer frissítéseit a Windows NT 4.0 SP6a Terminal Server Edition rendszert futtató számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 887479 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows NT 4.0 Service Pack 6a (SP6a) Terminal Server Edition operációs rendszert futtató számítógépeken nem lehet eltávolítani a Microsoft Internet Explorer program frissítéseit.

Kerülő megoldás

A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Változtassa meg a telepítési módot a terminálkiszolgáló-számítógépen a következőképpen:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Írja be a change user /install parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. A szoftverfrissítés dokumentációjának utasításait követve távolítsa el az Internet Explorer frissítését.
 3. Térjen vissza végrehajtási módba a terminálkiszolgálón. a következőképpen:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Írja be a change user /execute parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  Megjegyzés: Amennyiben a 2. lépésben újra kellett indítania a számítógépet, ezt a lépést nem kell végrehajtania. A terminálkiszolgáló-számítógép újraindítását követően a kiszolgáló automatikusan végrehajtási módba kerül.

További információ

A végrehajtási mód a Windows NT 4.0 operációs rendszer normál terminálkiszolgálói üzemmódja. A számítógép indításakor a kiszolgáló végrehajtási módban indul el. Ilyenkor a terminálkiszolgáló felhasználónként működik, azaz a kiszolgáló több egyidejű felhasználói munkamenetet vár – a rendszerkonzol felhasználóját is beleértve –, amelyeket egymástól elkülönítetten kell kezelnie. Így például minden felhasználó saját Windows és Windows\System könyvtárral rendelkezik, amelyet a többi felhasználó nem érhet el. Ha végrehajtási módban egy alkalmazás lekérdezi a rendszergyökérmappa helyét, a terminálkiszolgáló a felhasználó Windows mappájának elérési útját adja vissza a terminálkiszolgáló rendszergyökérmappája helyett. Ez a működés megfelelő az alkalmazások futtatásához, de telepítésükhöz és eltávolításukhoz, illetve az Internet Explorer frissítéseinek eltávolításához nem. Ezért előfordulhat, hogy az Internet Explorer frissítései végrehajtási módban nem távolíthatók el megfelelően.

Telepítési módban a terminálkiszolgáló működése közelebb áll egy szokásos Windows NT 4.0 Server rendszert futtató számítógépéhez, és azt feltételezi, hogy az alkalmazások és szoftverek telepítése, illetve eltávolítása az összes felhasználóra érvényes. Ezért az Internet Explorer szoftverfrissítéseinek eltávolítása előtt telepítési módra kell váltani.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 887479 - Utolsó ellenőrzés: 2004. november 24. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 SP1 a következő platformokon
  • the operating system: Microsoft Windows NT Server 4.0 Terminal Server Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbsecurity KB887479
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com