Az MS04-038-as biztonsági frissítés telepítését követően a következő hibaüzenet jelenik meg: „Explorer.EXE – Belépési pont nem található. Az eljárás belépési pontja (S...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 888162 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkből azt is megtudhatja, hogy az MS04-038-as biztonsági frissítés telepítését követő hiba esetén hogyan állíthatja vissza a számítógépet.

A jelenség

Ha az MS04-038-as biztonsági frissítést Microsoft Windows XP rendszerrel működő számítógépen telepíti, a számítógép indítását követően az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Explorer.EXE – Belépési pont nem található. Az eljárás belépési pontja (SHCreateThreadRef) nem található a DLL-ben (SHLWAPI.dll).

Oka

A hiba akkor fordulhat elő, ha a számítógépen, amelyen az MS04-038-as biztonsági frissítést telepíteni szeretné, a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag telepítése sikertelen volt. Ha a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése nem sikerül, a telepítőprogram a legtöbb esetben automatikusan visszaállítja a számítógépet a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése előtti állapotba. Ha az automatikus visszaállítás nem történik meg, a szervizcsomag telepítőprogramja részlegesen fogja eltávolítani a Windows XP SP2 szervizcsomagot a számítógép újraindítása után. (Az automatikus visszaállítás sikertelenségét okozhatja például egy áramszünet, amely a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése közben lép fel.) A számítógép ismételt újraindítását követően a rendszer egy üzenetet jelenít meg, amelyben a sikertelen telepítés maradványainak a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése segédprogramjával történő kézi eltávolítását kéri.

Ha ennek ellenére mégsem távolítja el a sikertelen telepítés maradványait a Programok telepítése és törlése segédprogram segítségével, a számítógépen lévő fájlok verziója a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése előtti állapotot fogja tükrözni, a beállításjegyzék azonban Windows XP SP2 szervizcsomaggal kapcsolatos adatokat fog tartalmazni.

Ha a számítógépen a Windows XP SP2 telepítése előtti fájlok vannak, a beállításjegyzék pedig a Windows XP SP2 csomaggal kapcsolatos adatokat tartalmaz, a Windows Update webhelyen és az automatikus frissítések között megtalálható az MS04-038-as biztonsági frissítés Windows XP SP2 csomagra vonatkozó verziója.

A megoldás

A számítógép visszaállításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a számítógépet, és jelentkezzen be a szokott módon.

  Megjegyzés: Ha a számítógép nem indul megfelelően, indítsa csökkentett módban. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
 2. A hibaüzenet megjelenésekor nyomja le a CTRL+SHIFT+ESC billentyűkombinációt a Feladatkezelő megnyitásához. Az esetlegesen megjelenő további hibaüzeneteket nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja.
 3. Kattintson a Fájl menü Új feladat (Futtatás...) parancsára.
 4. A Megnyitás mezőbe írja be a control appwiz.cpl parancsot, és kattintson az OK gombra. Az esetlegesen megjelenő további hibaüzeneteket nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja.

  Megjegyzés: Ha nem nyílik meg a Programok telepítése és törlése eszköz (Appwiz.cpl), írja be a következő sort az Új feladat (Futtatás) parancs hatására megjelenő ablakban az Internet Explorer javításának eltávolításához, majd folytassa az 5. lépéssel:
  %windir%\$NtUninstallKB834707$\spuninst\spuninst.exe
 5. A Programok telepítése és törlése ablakban kattintson a Windows XP gyorsjavítás – KB834707 elemre, kattintson az Eltávolítás gombra, majd kövesse a megjelenő utasításokat.
 6. Amikor megjelenik a Befejezés gomb, kattintson rá, és engedélyezze a számítógép újraindítását abban az esetben is, ha úgy tűnik, hogy az eltávolítás nem fejeződött be. A folyamat során a számítógép által telepített szoftverekkel és gyorsjavításokkal kapcsolatos üzeneteket figyelmen kívül hagyhatja.

  Figyelmeztetés: Bár a számítógép valószínűleg sikeresen, hibaüzenet nélkül elindul, a Windows XP SP2 telepítése még mindig nem fejeződött be. Végre kell hajtania a további lépéseket, és újra kell telepítenie a Windows XP SP2 csomagot.
 7. A számítógép újraindítását követően kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 8. Kattintson a Programok telepítése és törlése elemre, kattintson a Windows XP Service Pack 2 elemre, az Eltávolítás gombra, és kövesse az utasításokat. Ha egy megjelenő üzenet olyan szoftverre hívja fel a figyelmét, amelyet feltehetően a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése után telepített, jegyezze fel a szoftver nevét. Előfordulhat, hogy ezeket a programokat a Windows XP SP2 újratelepítését követően ismét telepíteni kell.

  Megjegyzés: Ha a Programok telepítése és törlése szolgáltatás nem jeleníthető meg, használja a Feladatkezelő szolgáltatást az 1., 2. és 3. lépésben leírtak szerint. A Windows XP Service Pack 2 eltávolításához írja be az alábbi parancsot az Új feladat (Futtatás...) paranccsal megjeleníthető ablakban:
  %windir%\$NtServicePackUninstall$\spuninst\spuninst.exe
 9. A számítógép újraindítását követően látogassa meg a Windows Update webhelyet. Telepítse újra a Windows XP SP2 szervizcsomagot.

  A Windows XP SP2 szervizcsomag telepítéséről és a Windows XP sikeres telepítését megkönnyítő módszerekről további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
  http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb629420.aspx
 10. A Windows XP SP2 szervizcsomag sikeres telepítése után látogasson el a Windows Update webhelyre, és telepítse a fontos frissítéseket.
Ha ez a módszer nem alkalmazható, válassza a helybeni újratelepítést. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
315341 A Windows XP rendszer helybeni frissítése (újratelepítése)

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

1. kérdés: Nem hiszem, hogy a számítógépem „a Windows XP SP2 szervizcsomag sikertelen telepítése utáni állapotban” lenne. Miként bizonyosodhatok meg erről?

1. válasz: Miután eltávolította a KB834707-es Windows XP-gyorsjavítást, az alábbi módszerek egyikének segítségével meghatározhatja, hogy a számítógépe a Windows XP SP2 szervizcsomag sikertelen telepítése utáni állapotban van-e.

1. módszer

 1. Ellenőrizze a Programok telepítése és törlése ablakban, hogy a listában szerepel-e a Windows XP SP2 szervizcsomag. Ha igen, folytassa a 2. lépéssel. Ha nem szerepel a listában, a Windows XP Service Pack 2 nincs telepítve.
 2. Határozza meg a %Windir%\System32 mappában található Lsass.exe fájl verzióját. Ehhez tegye a következőket:
  1. Mutasson a Start menü Keresés pontjára, majd kattintson a Fájlok és mappák parancsra.
  2. A fájlnév egésze vagy része mezőbe írja be a %windir%\system32\lsass.exe fájlnevet, majd kattintson a Keresés gombra.
  3. Kattintson a jobb gombbal az Lsass.exe fájlra, ezután kattintson a Tulajdonságok parancsra, majd a Verzió fülre.

   Megjegyzés: Előfordulhat, hogy az Lsass.exe fájl neve „Lsass” (kiterjesztés nélkül).
Ha az Lsass.exe fájl verziószáma korábbi, mint 5.1.2600.2096, és a Windows Service Pack 2 megjelenik a Programok telepítése és törlése ablakban, a számítógépen nincs teljesen telepítve a Windows XP SP2.

2. módszer

Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a winver parancsot, majd kattintson az OK gombra.

Ha a verzió „Verzió: 5.1 (build 2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158: Szervizcsomag 2”, illetve egy ennél nagyobb verziószám jelenik meg, a Windows XP SP2 telepítése a számítógépen sikeres volt. Ha azonban a verziószám 01-gyel, 02-vel vagy 03-mal kezdődik, a számítógép a Windows XP SP2 szervizcsomag sikertelen telepítése utáni állapotban van. Továbbá ha az „xpsp2” után egy 040803-nál kisebb szám látható (például „build 2600.xpsp2.030422-1633: Szervizcsomag 2", a számítógépen nincs teljesen telepítve a Windows XP SP2.

Hivatkozások

A Windows XP SP2 szervizcsomagról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 888162 - Utolsó ellenőrzés: 2013. szeptember 25. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhotfixserver kbqfe kbtshoot KB888162
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com