Fanen Dvale er ikke tilgængelig i dialogboksen Egenskaber for strømstyring i Windows XP Professional x64 Edition eller i Windows Server 2003 x64 Editions

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 888575 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Symptomer

Når du forsøger at sætte en Microsoft Windows XP Professional x64 Edition-baseret computer eller en Microsoft Windows Server 2003 x64 Edition-baseret computer i dvaletilstand, er fanen Dvale i dialogboksen Egenskaber for strømstyring ikke tilgængelig.

Bemærk! Følg disse trin for at se dialoboksen Egenskaber for strømstyring:
  1. Klik på Start, og klik derefter på Kør.
  2. Skriv powercfg.cpl, og klik derefter på OK.

Årsag

Dvaletilstand kræver tilstrækkelig diskplads for at opbevare det, der i øjeblikket er i hukommelsen, og derfor skal et 4 gigabyte-system (GB) have mindst lige så meget diskplads for at opbevare dvalefilen og sidefilen. Ydeevnen på et system med aktiveret dvaletilstand for så stor en hukommelse er dårlig. Derfor har Microsoft deaktiveret understøttelse af dvale på systemer med hukommelse på mere end 4 GB.

Selvom du reducerer mængden af installeret RAM-hukommelse til 4 GB eller mindre, er det ikke sikkert, at fanen Dvale er tilgængelig, fordi PCI-hukommelsesressourcer er tilknyttet midt i adresseområdet for 4 GB fysisk hukommelse og resten af RAM-hukommelsen er tilknyttet adresseområde for 4 GB fysisk hukommelse. Hvis det højeste adresseområde for fysisk hukommelse er mere end 4 GB, tror Windows, at systemet har hukommelse på mere end 4 GB og deaktiverer fanen Dvale. I denne situation skal du bruge parameteren /MAXMEM i boot.ini-filen til at reducere den højeste fysiske hukommelse til 4 GB. Det kan du gøre ved at føje /MAXMEM=4096 til Boot.ini.

Yderligere oplysninger om parameteren MAXMEM finder du ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
108393 Parameteren MAXMEM i Windows BOOT.INI File. Artiklen er evt. på engelsk.

Workaround

Du kan løse problemet ved at formindske mængden af RAM-hukommelse på computeren til 4 gigabytes (GB) eller mindre.

Yderligere Information

Teknisk support til Windows x64 Editions

Hardwareleverandøren yder teknisk support og hjælp til Microsoft Windows x64 Editions. Hardwareleverandøren yder support, fordi en Windows x64 Edition blev leveret sammen med hardwaren. Hardwareleverandøren kan have tilpasset installationen af Windows x64 Edition med særlige komponenter. Disse komponenter kan omfatte bestemte enhedsdrivere eller valgfrie indstillinger, der maksimerer hardwarens ydeevne. Microsoft vil i rimeligt omfang yde hjælp, hvis du har brug for teknisk hjælp til din Windows x64 Edition. Det er muligvis nødvendigt at kontakte leverandøren direkte. Leverandøren kan yde den bedste support til den software, som leverandøren har installeret på hardwaren.

Produktoplysninger om Microsoft Windows XP Professional x64 Edition finder du på følgende Microsoft-websted:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
Produktoplysninger om Microsoft Windows Server 2003 x64 Editions finder du på følgende Microsoft-websted:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/default.mspx

Egenskaber

Artikel-id: 888575 - Seneste redigering: 19. maj 2006 - Redigering: 5.1
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
Nøgleord: 
kbtshoot kbprb KB888575

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com