A 893066-os biztonsági frissítés visszaállítja a TCP fogadási ablak SP3 szervizcsomagot megelőzően érvényben lévő alapértelmezett, 17520 bájtos méretét

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 890345 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ez a cikk a rendszerleíró adatbázis módosítására vonatkozó információkat tartalmaz. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt készítsen arról biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A 893066 . számú biztonsági frissítés telepítését követően a hálózati teljesítmény csökkenését tapasztalhatja. A hálózat adattovábbítási kapacitása akár a negyedére is lecsökkenhet a biztonsági javítás telepítését megelőző állapothoz képest.

Oka

A TCP fogadási ablak méretének módosításával általában alacsony szintű optimalizáció végezhető, amely nincs hatással a hálózat átfogó teljesítményére. Egyes alkalmazások azonban képesek kihasználni a TCP fogadási ablak különféle méreteit.

A Microsoft Windows 2000 Service Pack 1 (SP1) és Windows 2000 Service Pack 2 (SP2) szervizcsomag eredeti kiadásaiban a TCP fogadási ablak 17520 bájt méretű volt. A Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) és Windows 2000 Service Pack 4 (SP4) szervizcsomag azonban a TCP fogadási ablak méretét 64 KB-ra állította.

A Microsoft Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) 100 Mb/s sebességű hálózatok esetén állítja át a TCP fogadási ablak méretét 64 KB-ra. Ez a beállítás gyakori újratovábbítást tesz szükségessé. Az ügyfelek és a terméktámogatási szolgálat egyöntetű visszajelzése szerint az alapértelmezett 17 KB-os méret visszaállítására mutatkozott igény, amely az SP szervizcsomagot megelőzően érvényben volt. Az érintett ügyfelek ezért letölthették a módosítást elvégző frissítést gyorsjavításként. A 893066-os számú biztonsági frissítés a TCP fogadási ablak méretét 17520 bájtra csökkenti.

A hálózat beállításaitól és jellemző használati körülményeitől függően a TCP fogadási ablak alapértelmezett méretének csökkentése korlátozhatja egyes, jelentős mennyiségű hálózati erőforrást használó alkalmazások esetén a hálózat átlagos átviteli sebességét. A csökkentett érték lassabb hálózatok esetén lehet kedvezőbb, míg a nagyobb érték a nagyobb teljesítményű hálózatok esetén.

A teljesítmény függ a hálózati sávszélességtől, terhelési és használati tényezőktől, illetve a TCP/IP protokollt használó alkalmazások körétől, és akár felhasználónként vagy hálózati infrastruktúránként is különbözhet. A legtöbb ügyfél nem fog észrevenni jelentős teljesítménykülönbséget a két beállítás között. Amennyiben nincsenek meghatározott és mérhető előnyei az alapértelmezett beállítás módosításának az adott környezetben, az alapértelmezett beállítás használata javasolt.

Megjegyzés: A biztonsági frissítés alkalmazását megelőzően is érvénybe léptetheti a rendszerleíró beállítást. Ezzel megakadályozza, hogy a biztonsági frissítés megváltoztassa a rendszer működését.

A megoldás

Figyelmeztetés: A rendszerleíró adatbázis Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel vagy egyéb eszköz segítségével történő nem megfelelő szerkesztése komoly problémákhoz vezethet, melyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja ezeknek a problémáknak a megoldhatóságát. A rendszerleíró adatbázist saját kockázatára módosíthatja.

A probléma megoldásához az alábbi módszerek egyikét követve állítsa át a fogadási ablak méretét.

1. módszer: A TcpWindowSize rendszerleíró bejegyzés hozzáadása

Adja hozzá a TcpWindowSize bejegyzést a rendszerleíró adatbázishoz. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a rendszerleíró adatbázisban a következő alkulcsot, és kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd válassza a Duplaszó parancsot.
 4. Az Új azonosító mezőbe írja be a TcpWindowSize karakterláncot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Az Érték mezőbe írja be a kívánt ablakméretet.

2. módszer: A Setsockopt függvény használata

A Windows Sockets Setsockopt függvényének segítségével beállíthatja a fogadási ablak méretét az egyes szoftvercsatornákra. A Setsockopt függvényről további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms740476.aspx

További információ

További információt a TcpWindowSize rendszerleíró bejegyzésről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
224829 A Windows 2000 és a Windows Server 2003 rendszer TCP-szolgáltatásainak ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 890345 - Utolsó ellenőrzés: 2006. december 25. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbtocoff KB890345
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com