Javítás: A videokeverő-leképezőeszköz (VMR) helytelenül méretezi át az anamorfikus tartalmat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 891220 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a VMR-t használó alkalmazások anamorfikus videót próbálnak lejátszani, előfordulhat, hogy az eredményül kapott videó átméretezése nem megfelelő. Anamorfikus tartalom egyes DVD-ken és ATSC szabványú digitális televíziós berendezések kimenetén fordul elő. ATSC-kimenetet például a nagy felbontású TV-tunerkártyák képesek előállítani. Helytelen átméretezés akkor fordulhat elő, amikor az alkalmazások anamorfikus tartalmat jelenítenek meg, vagy amikor négyzet alakú, illetve nem négyzet alakú képpontokkal rendelkező tartalom között váltanak.

Oka

A hiba azért lép fel, mert a VMR a video-adatfolyamot nem mindig a fő adatfolyamként használja. Ez a jelenség abban az esetben tapasztalható, ha az anamorfikus videó a következő adatfolyamok legalább egyikét tartalmazza:
 • Alképadatfolyam
 • Kódoltfelirat-adatfolyam
Ha ezen adatfolyamok bármelyike négyzet alakú pixeleket tartalmaz, vagy 4:3 oldalarányú, előfordulhat, hogy a video-adatfolyam nem megfelelően lesz átméretezve.

A megoldás

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására szolgál. Csak olyan rendszerekre telepítse a gyorsjavítást, amelyeken találkozott ezzel a problémával. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, Ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő kiadást, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

A probléma gyorsjavítással történő azonnali megoldásához lépjen kapcsolatba a Microsoft terméktámogatási szolgálatával. A Microsoft terméktámogatási szolgáltatásai telefonszámainak teljes listáját és a támogatási költségekre vonatkozó információt a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;[LN];CNTACTMS
Megjegyzés: Bizonyos esetekben (amennyiben a Microsoft támogatási szakembere megállapítja, hogy egy adott frissítés megoldja a szóban forgó problémát) a telefonos támogatásért felszámított díjak elengedhetők. Az olyan további kérdésekre és problémákra, amelyek nem az adott frissítésre vonatkoznak, a szokásos támogatási díjak érvényesek.

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A WindowsXP-KB891220-x86-ENU.exe csomag letöltése.

További információt a Microsoft terméktámogatási fájlok letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusfigyelő szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva ezzel a fájl jogosulatlan módosítását.

A gyorsjavítás angol nyelvű verziója a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2004.12.08. 23:55 6.5.2600.2578 1 287 168 Quartz.dll    

Állapot

A Microsoft megerősítette e probléma meglétét a cikk elején felsorolt termékekben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 891220 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 6. - Verziószám: 1.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft DirectX 9.1 Software Development Kit Update
Kulcsszavak: 
kbfix kbqfe KB891220
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com