A Windows Server 2003 rendszer 64 bites változatában az Nlbmgr.exe fájl segítségével nem hozható létre hálózati terheléselosztási fürt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 892782 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Hálózati terheléselosztás kezelője (Nlbmgr.exe) segítségével kísérel meg létrehozni egy hálózati terheléselosztási (NLB) fürtöt, az Nlbmgr.exe nem hozza létre azt. A hiba előfordulásakor a rendszer a következő bejegyzést rögzítheti a Setupapi.log naplófájlban:
Error 0xe0000228: There are no compatible drivers for this device. (0xe0000228 jelű hiba: Nem található az eszközzel kompatibilis illesztőprogram.)

Oka

A cikk egy olyan problémát ismertet, amely akkor fordul elő, ha az Nlbmgr.exe 32 bites verzióját futtatja 64 bites számítógépen.

Megjegyzés: Mivel a 32 bites hálózati terheléselosztási összetevők többsége (Mlb.exe, Wlbs.exe és Nlbmgr.exe) láthatólag jól fut 64 bites környezetben, elképzelhető, hogy nem észleli ezt a problémát.

A megoldás

A probléma megoldásához 64 bites számítógépen használja az Nlbmgr.exe 64 bites verzióját.

További információ

Ha a kötési eljárás végrehajtásához az Nlbmgr.exe 32 bites verzióját használja, az Nlbmgr.exe kötöttnek látszik. Az illesztő azonban nincs betöltve.

Az Nlbmgr.exe fájl Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 felügyeleti eszközök csomagjában (Adminpak.msi) található verziója nem használható 64 bites számítógépeken. Az Adminpak.msi csomagban 32 bites verziójú Nlbmgr.exe található.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 892782 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 20. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 a következő platformokon
    • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
    • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbnlb kbprb kbwinservnetwork KB892782
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com