Javítás: „A művelet csak az éppen telepített termékek esetén érvényes” hibaüzenet jelenik meg, miután Windows XP SP2 rendszeren a Windows Installer 3.0 használatával két főbb szoftverfrissítést telepít egy termékhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 893048 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Miután két főbb szoftverfrissítést telepít egy termékhez Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszeren, a továbbiakban minden telepítésre tett kísérlet sikertelen lesz. A probléma előfordulásakor a következő hibaüzenetet kapja:
A művelet csak az éppen telepített termékek esetén érvényes
Megjegyzés: Szoftverfrissítésen javítások, eltávolítások és a termékre telepíthető más szoftverfrissítő alkalmazások értendők. A főbb frissítések olyan teljes körű termékfrissítések, amelyek jelentőségüknél fogva megváltoztatják a ProductCode tulajdonságot.

Oka

A cikkben leírt probléma akkor következik be, amikor a Microsoft Windows Installer 3.0 nem a frissítendő terméket próbálja megkeresni. A problémát a frissítések logikai sorba rendezésében fennálló hiba okozza.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A telepítésnek nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítése után újra kell indítani a számítógépet.

Információ a gyorsjavítások lecseréléséről

Ez a gyorsjavítás egyetlen más javítást sem helyettesít.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
Dátum    Idő  Verzió      Méret   Fájlnév
 ------------------------------------------------------------------------------------
2005.01.25. 14:52 1.0.0.0    1 089 264  Windowsxp-kb893048-x86-hun.exe 
2005.01.25. 14:50 1.0.0.0     929 520  Windowsxp-kb893048-x86-symbols-hun.exe
2005.01.25. 17:12 3.0.3790.2601 2 804 736  Msi.dll
Megjegyzés: A Windowsxp-kb893048-x86-hun.exe fájl a gyorsjavítás telepítőfájlja. A Windowsxp-kb893048-x86-symbols-hun.exe fájl a gyorsjavítás Msi.pdb nevű szimbólumfájlját telepítő program. A Windowsxp-kb893048-x86-symbols-hun.exe fájl telepítése kihagyható.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 893048 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Installer 3.0
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbprb kbautohotfix KB893048
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com