Managerul de dispozitive funcționează incorect după instalarea Windows XP Service Pack 2

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 893249 - View products that this article applies to.
Înștiințare
Remedierea rapidă descrisă în acest articol a fost înlocuită de remedierea rapidă 914450. Pentru mai multe informații despre remedierea rapidă 914450, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
914450 În Manager dispozitive nu se afișează niciun dispozitiv după instalarea actualizării de securitate 905749 pe un computer cu Windows XP Service Pack 2 (articolul poate să fie în limba engleză)
Dacă problemă dvs. o reprezintă un iPod Apple care nu apare în Manager dispozitive, dar alte dispozitive apar, articolul nu se referă la această problemă. În schimb, vizitați următorul site Web Apple:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=61711
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

După instalarea Windows XP Service Pack 2 (SP2) pe un computer Windows XP, fereastra Manager dispozitive este goală sau unele dispozitive nu mai apar. Dacă unele dispozitive apar și eliminați unul dintre dispozitive, toate dispozitivele se elimină din Manager dispozitive.

REZOLUȚIE

Este disponibilă o remediere rapidă acceptată de la Microsoft. Însă, scopul său este de a corecta numai problema descrisă în acest articol. Aplicați-o numai pe sistemele care întâmpină această problemă anume. Această remediere rapidă poate să necesite testare suplimentară. De aceea, dacă nu sunteți grav afectat de această problemă, vă recomandăm să așteptați următoarea actualizare software care conține această remediere rapidă.

Dacă remedierea rapidă este disponibilă pentru descărcare, există o secțiune „Descărcare disponibilă a remedierii rapide” (Hotfix download available) la începutul acestui articol din Baza de cunoștințe. Dacă nu apare această secțiune, contactați Serviciile de asistență pentru clienții Microsoft pentru a obține remedierea rapidă.

Notă Dacă se produc probleme suplimentare sau este necesară depanare, poate fi necesar să creați o solicitare de asistență separată. Se vor aplica costurile uzuale de asistență pentru întrebări suplimentare de asistență și pentru probleme ce nu fac obiectul remedierii rapide în chestiune. Pentru o listă completă de numere de telefon ale Serviciilor de asistență pentru clienții Microsoft sau pentru a crea o solicitare de asistență separată, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Note Formularul „Descărcare disponibilă a remedierii rapide” afișează limbile pentru care este disponibilă remedierea rapidă. Dacă nu vedeți limba dvs., înseamnă că nu există o remediere rapidă disponibilă pentru respectiva limbă.

Cerințe preliminare

Nu există cerințe preliminare.

Cerință de repornire

După aplicarea acestei remedieri rapide nu trebuie repornit computerul.

Informații despre înlocuirea remedierilor rapide

Această remediere rapidă a fost înlocuită de remedierea rapidă 914450. Pentru mai multe informații despre remedierea rapidă 914450, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
914450 În Manager dispozitive nu se afișează niciun dispozitiv după instalarea actualizării de securitate 905749 pe un computer cu Windows XP Service Pack 2 (articolul poate să fie în limba engleză)

Informații despre fișier

Versiunea în limba engleză a acestei remedieri rapide are atributele de fișier (sau atribute de fișier mai recente) enumerate în următorul tabel. Datele și orele acestor fișiere sunt prezentate în ora universală (UTC). Când vizualizați informațiile despre fișiere, acestea sunt transformate în ora locală. Pentru a afla diferența între timpul universal și cel local, utilizați fila Fus orar din elementul Dată și oră din Panoul de control.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
DateTimeVersionSizeFile name
29-Apr-200500:015.1.2600.26665,120Fixccs.exe

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în produsele Microsoft enumerate în secțiunea „Se aplică la”.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
824684 Descrierea terminologiei standard utilizate în descrierea actualizărilor de software Microsoft

Proprietă?i

ID articol: 893249 - Ultima examinare: 26 noiembrie 2008 - Revizie: 3.1
SE APLICĂ LA:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbautohotfix kbresolve kbwinxppresp3fix kbwinxpsp2fix kbfix kbbug kbpubtypekc kbhotfixserver kbqfe KB893249

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com