Miután telepíti az MS05-014-es biztonsági közleményben lévő 867282 biztonsági frissítést, az Internet Explorer lefagy, valahányszor olyan képeket próbál a vágólapra másolni webhelyekről, amelyek az <input type=image> kódot használják.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 894926 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Miután telepíti az MS05-014-es biztonsági közleményben megtalálható 867282-es számú biztonsági frissítést, az Internet Explorer lefagy, valahányszor olyan képeket próbál a vágólapra másolni webhelyekről, amelyek az <input type=image> kódot használják.

Oka

A 867282-es biztonsági frissítésben egy módosítás történt, mely segít blokkolni egy bizonyos helyzetben valószínűsíthető veszélyforrást, mely akkor jelentkezhet, amikor egy képhez hasonlító Microsoft Excel számolótáblát az asztalra húz át. A kód, amelyet módosítottak annak érdekében, hogy megakadályozza e helyzet előfordulását, húzásos fájlműveletek és képmásolások esetén használatos. módosítás bevezetésével egy logikai hiba is bekerült az Internet Explorer programba, mely a program lefagyását idézheti elő olyan esetben, amikor <input type=image> kódot használó képet másolnak a vágólapra.

A megoldás

A hiba javításához telepítse a 890923-as (MS05-020) biztonsági frissítést. A 890923-as biztonsági frissítésről a Microsoft tudásbázis következő cikkében olvashat bővebben a cikk számára kattintva:
890923 MS05-020: Összesítő biztonsági frissítés az Internet Explorer böngészőhöz

Kerülő megoldás

Kerülő megoldás webfejlesztőknek


Ha olyan webhelyet üzemeltet, amely használja az <input type=image< kódot, a következő lehetőségekkel élhet a probléma megkerülése érdekében:
 • A képek megjelenítéséhez használhatja az img elemet – például <img src=”minta.gif”> – ahelyett, hogy képet megadó típusattribútummal rendelkező input elemet használna.
 • A képnek arról a pontjáról, amelyre a felhasználó rákattint, úgy olvastathatja be a koordináta-adatokat, hogy az <img> elem <onclick> leíróval való használatával beolvassa a koordinátákat, majd az <input type=submit> vezérlővel elküldi az adatokat. Például használhatja a következő kódot.
          <script> function ClickHandler(e) { document.all.form1.imgx.value = e.offsetX; document.all.form1.imgy.value = e.offsetY; document.all.form1.submit(); } </script> <form action="form.asp" method="post" id=form1 name=form1> <input type=hidden name="imgobj.x" id=imgx value=0> <input type=hidden name="imgobj.y" id=imgy value=0> <img src=someimage.jpg onclick="ClickHandler(event);"> </form>
         
A probléma megszüntetésére szolgáló szoftverfrissítésen jelenleg dolgozunk. Ez a frissítés része lesz az Internet Explorer legközelebb kiadásra kerülő biztonsági frissítésének.

Kerülő megoldás webes felhasználók számára

Megkerülő megoldásként elvégezheti az alábbi lépéseket:
 1. Jobb gombbal kattintson az <input type=image> kódot használó képre, majd kattintson a Kép mentése másként parancsra, és mentse a képet az asztalra.
 2. A Start menüben kattintson a Futtatás parancsra, írja az mspaint parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Microsoft Paint programban kattintson a Fájl menü Megnyitás parancsára.
 4. Válassza ki az imént az asztalra mentett képfájlt, majd kattintson a Megnyitás parancsra.
 5. A Szerkesztés menüben kattintson Az összes kijelölése parancsra a kép kiválasztásához.
 6. A Szerkesztés menüben kattintson a Másolás parancsra.
Most már beillesztheti a képet más alkalmazásokba.

Hivatkozások

Az MS05-014 jelű biztonsági frissítésről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
867282 MS05-014: Összesítő biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 894926 - Utolsó ellenőrzés: 2005. július 11. - Verziószám: 5.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 5.01 SP4
 • Microsoft Internet Explorer 5.01 Service Pack 3
 • Microsoft Internet Explorer 5.5
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 SP1
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP3
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional 64-Bit Edition (Itanium)
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbcodesnippet kbappdev kbsecurity kbprb kbcode kbadmin kbexpertiseadvanced kbexpertiseinter KB894926
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com