A levélküldés-delegálási jog módosítása az Exchange 2003 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 895949 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Elérhető egy gyorsjavítás, amely módosítja a Microsoft Exchange Server 2003 „Full Mailbox Access” funkciójának működését. Ezen módosításig az adott postaládára vonatkozó „Full Mailbox Access” engedéllyel rendelkező felhasználók egyúttal jogosultak voltak a postaláda tulajdonosának nevében történő levélküldésre („Send As” – Küldés másként) is.

Oka

Ennek oka az, hogy a „Full Mailbox Access” engedély egyben a „Send As” engedélyt is tartalmazta. Az ügyfelek kérésére végrehajtott módosítás eredményeképpen a korlátlan postafiók-hozzáférés ettől kezdve a más nevében történő levélküldés lehetősége nélkül is megadható.

A módosítás az Exchange Server 2003 alábbi verzióira vonatkozik:
  • Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 1 (amennyiben a Store.exe fájl verziója 7233.51 vagy újabb)
  • Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 2 (amennyiben a Store.exe fájl verziója 7650.23 vagy újabb)
Az Exchange Server 2003 Service Pack 2 szervizcsomag nem tartalmazza ezt a módosítást. Amennyiben az Exchange Server 2003 Service Pack 1 által tartalmazott, módosított Store.exe fájlt használja, majd alkalmazza az Exchange Server 2003 Service Pack 2 szervizcsomagot, a gyorsjavítás Service Pack 2 verzióját is telepítenie kell a módosítás megőrzése érdekében. A Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 3 szervizcsomagban szerepelni fog az itt tárgyalt módosítás.

A Microsoft Exchange 2000 Server rendszerhez készült frissítést a Microsoft Tudásbázis következő cikke tartalmazza:

915358 Gyorsjavítás érhető el a postaládához teljes hozzáférést nyújtó engedély működésének módosítására az Exchange 2000 Server rendszerben

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak azokon a rendszereken telepítse a gyorsjavítást, amelyeken találkozott a problémával. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A telepítésnek nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

Nem szükséges újraindítani a számítógépet a gyorsjavítás alkalmazása után. A Microsoft Exchange Information Store szolgáltatás és más függő szolgáltatások azonban újra fognak indulni.

Gyorsjavítások helyettesítése

Ez a frissítés nem helyettesít más frissítést.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
Exchange Server 2003 Service Pack 1 (Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Mdbmsg.dll6.5.7233.513 270 14403-Oct-200522:27x86
Redir.aspNot applicable3 30404-Jun-200501:56Not applicable
Store.exe6.5.7233.515 182 97606-Oct-200517:37x86
(TentoExchange Server 2003 Service Pack 2 (Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Mdbmsg.dll6.5.7650.233 351 04012-Jan-200603:15x86
Store.exe6.5.7650.235 249 53612-Jan-200604:23x86
(Tento

További információ

A „Send As” levélküldési jog új működési módja alól három kivétel van:
  • Postaláda-tulajdonos
  • A postaládához rendelt külső fiók
  • A postaláda tulajdonosának meghatalmazottja
Ha a fenti három fiók valamelyike „Full Mailbox Access” engedéllyel rendelkezik, külön „Send As” engedély nélkül is küldhet e-mailt tulajdonosként. A postaláda-tulajdonos és a kapcsolódó külső fiók egyaránt korlátlan postafiók-hozzáféréssel rendelkezik alapértelmezés szerint, míg a meghatalmazott fiókok nem.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
329622 A levélküldési jog nem delegálódik a hozzáférés delegálásával az Outlook alkalmazásban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
817903 Az Exchange Server szoftverfrissítési csomagjainak új névadási sémája (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
912918 A felhasználók nem tudnak e-mailt küldeni mobileszközökről vagy megosztott postaládákból az Exchange 2000 Server és az Exchange Server 2003 rendszerben

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 895949 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
  • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbpubtypekc kbautohotfix KB895949
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com