Windows x64 Edition rendszerű számítógépek telepítési és beállítási kérdései

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 896334 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Ebben a cikkben azt tudhatja meg, hogy miként változott a Microsoft Windows x64 Edition alapú operációs rendszerek telepítési folyamata a Windows x86 alapú rendszerek telepítési folyamatához képest.

További információ

Telepítés és beállítás

A Windows x64 és a Windows x86 alapú rendszerek telepítési folyamata hasonlít egymáshoz: az x64 alapú folyamat ugyanúgy ideiglenes mappákba másolja a szükséges fájlokat, grafikus felhasználói felületet (GUI) megjelenítve újraindítja a számítógépet, végrehajtja a Plug and Play (PnP) szabványú eszközök keresését és telepítését, majd véglegesíti a beállításokat. Az x64 alapú rendszerek felhasználói felületének néhány eleme mindazonáltal az új szolgáltatásoknak megfelelően frissült. A felhasználó ebből csupán annyit érzékel, hogy a telepítési folyamat szinte teljes egészében ugyanúgy jelenik meg, mint Windows x86 alapú rendszerek esetén.

A következő felsorolás a Windows x64 Edition és a Windows x86 rendszer telepítési folyamata között felfedezhető legfontosabb különbségeket összegzi.
 • A Windows rendszerindító hajlékonylemezei nem használhatók a Windows Server 2003 és a Windows XP Professional operációs rendszer x64 Edition alapú verzióinak telepítéséhez. Ennek az az oka, hogy az x64 Edition alapú rendszerek kernele nagyobb, mint 2 MB, így nem fér el egy hagyományos hajlékonylemezen.
 • A Winnt.exe fájllal nem telepíthető Windows x64 Edition alapú rendszer, mert a Winnt.exe fájl nem szerepel a telepítésre szolgáló Windows x64 Edition CD-ROM-on.
 • A 32 bites, x86 alapú rendszerek telepítése nem indítható az x64 rendszerű környezetből (a Windows XP Professional x64 Edition rendszer például nem telepíthető a Windows XP Professional operációs rendszer 32 bites verziójából).
 • A Windows x86 alapú verziói nem frissíthetők x64 Edition verziójúra, a Windows Server 2003 x64 Standard Edition rendszer azonban Windows Server 2003 x64 Enterprise Edition verzióra frissíthető.
 • Az x64 Edition verziójú operációs rendszerek telepítési folyamata nem támogatja MS-DOS alapú módszerek alkalmazását (a Windows XP Professional x64 Edition rendszer nem telepíthető például parancssorból).
 • A Windows Server 2003 és a Windows XP rendszer telepítő CD-ROM-jának mappaszerkezete megváltozott: a Windows x64 Edition rendszerek elsődleges telepítési mappája az AMD64 nevű mappa lett, de az i386 mappa sem tűnt el a lemezről. A benne található fájlokra a Windows x64 Edition alapú operációs rendszer telepítéséhez van szükség. Ennek megfelelően a Windows x64 Edition alapú rendszer helyi meghajtóról vagy hálózati megosztásról történő telepítésének indítása előtt az AMD64 mappát és a Windows x64 Edition telepítő CD-ROM-on lévő többi mappát a helyi számítógépre vagy a hálózati megosztásra kell másolni.
 • A Windows x64 Edition alapú operációs rendszer telepítésének végrehajtásához a Windows x64 Edition telepítő CD-ROM-mal vagy a telepítési folyamat egyéb Windows 64 bites rendszerből történő indításával kell elindítani a számítógépet.
 • A Windows x64 Edition alapú operációs rendszer jelenleg nem vásárolható meg kereskedelemi forgalomban, tehát kiadásakor kizárólag az MSDN hálózaton, a Software Assurance programon, OEM-programokon és egyéb speciális programokon keresztül lesz beszerezhető.
 • A Windows x64 Edition operációs rendszer lehetővé teszi a gyorsjavítások azon verzióinak alkalmazását is, amelyeket csak akkor írnak felül és távolítanak el az egyéb frissítések, ha azok újabbak, mint a számítógépre telepített vonatkozó fájlok.
E változtatások miatt ajánlott tiszta telepítéssel telepíteni a Windows x64 Edition alapú operációs rendszert a CD-ROM-ról.

A Windows x64 Edition rendszereket felügyelet nélküli telepítéssel, a Sysprep segédprogrammal, valamint a távtelepítési szolgáltatással (RIS) is üzembe lehet helyezni. Ha többet szeretne tudni ezekről a lehetőségekről és azok használatáról, látogasson el a Microsoft webhelyére (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat):
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/techinfo/reskit/deploykit.mspx

Hivatkozások

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
896461 A Winnt32.exe program futtatása egy x64 alapú Windows rendszer telepítő CD-jéről „WINNT32.EXE: nem Win32 alkalmazás” üzenetet eredményez (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 896334 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 1.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot KB896334
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com