Ohjelmista tulee epävakaita tai ne eivät käynnisty sen jälkeen, kun Windowsin x64-versio on asennettu samaan osioon, jossa on jo asennettuna Windowsin 32-bittinen versio

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 896455 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Kun olet asentanut Microsoft Windowsin x64-version tietokoneeseen, jossa on asennettuna myös Windowsin 32-bittinen versio, saattaa ilmetä seuraavat ongelmat:
 • Jotkin ohjelmat muuttuvat epävakaiksi.
 • Windowsin 32-bittisen version käynnistäminen ei onnistu.
 • Program Files -kansion tiedostot on korvattu niiden 64-bittisillä versioilla. Tämän vuoksi Program Files -kansio sisältää sekä 32- että 64-bittisiä tiedostoja.

Syy

Näitä ongelmia ilmenee, jos asennat Windowsin x64-version samaan osioon, jossa jo oli Windowsin 32-bittinen versio. Kaksoiskäynnistysympäristöjä ei tueta, jos Windowsin 32-bittinen versio ja x64-versio on asennettu samaan osioon.

Ratkaisu

Voit ratkaista nämä ongelmat asentamalla Windowsin x64-version ja 32-bittisen version uudelleen eri osioihin. Varmista, että varmuuskopioit kaikki tärkeät tiedot ennen tämän tekemistä.

Enemmän tietoa

Microsoft tukee täysin kaksoiskäynnistysympäristöjä, joissa on Windowsin x64-versio ja 32-bittinen versio. Näiden käyttöjärjestelmien on kuitenkin sijaittava eri asemaosioissa. Kaksoiskäynnistysympäristöissä voidaan suorittaa 16-bittisiä ohjelmia Windowsin 32-bittisessä versiossa. Windowsin 32-bittinen versio tukee myös 16-bittistä asennusohjelmaa käyttäviä ohjelmia. Windowsin x64-versiot eivät kuitenkaan tue 16-bittistä asennusohjelmaa käyttäviä ohjelmia.

Kun yrität asentaa Windowsin x64-version osioon, joka jo sisältää Windowsin 32-bittisen version, tekstitilaa käyttävään asennusohjelmaan tulee seuraava sanoma:
Olet valinnut Windowsin asennettavaksi osioon, joka sisältää toisen käyttöjärjestelmän. Windowsin asentaminen tähän osioon saattaa aiheuttaa häiriöitä toisessa käyttöjärjestelmässä.

Huomautus Useiden käyttöjärjestelmien asentamista yksittäiseen osioon ei suositella. Lisätietoja useiden käyttöjärjestelmien asentamisesta samaan tietokoneeseen löydät Web-sivustosta
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/learnmore/multiboot.mspx
Internet Explorerin avulla.
 • Jatka asennusta tähän osioon painamalla J.
 • Valitse toinen osio painamalla ESC.
Jos haluat määrittää kaksoiskäynnistysjärjestelmä, käytä seuraavia parhaita käytäntöjä:
 • Asenna Windowsin 32-bittinen versio aina ensin, jotta voit varmistaa, että oikeat käynnistystiedostot kirjoitetaan aseman pääkansioon. Jos korvaat NT Loaderin (NTLDR) x64-version Windowsin 32-bittisiin versioihin sisältyvällä NTLDR:llä, Windowsin x64-versio ei käynnisty. Windowsin x64-versiohin sisältyvä NTLDR:n versio on taaksepäin yhteensopiva Windowsin 32-bittisiin versioihin sisältyvän NTLDR:n kanssa. Microsoft Windows XP:n ja Microsoft Windows Server 2003:n 32-bittisiin versioihin sisältyvät NTLDR-versiot eivät pysty käynnistämään Windowsin nykyisiä x64-versioita.
 • Älä asenna Windowsin x64-versiota samaan osioon, jossa on Windowsin 32-bittinen asennus. Windowsin x64-versiot käyttävät samoja Program Files- ja Documents and Settings -kansioiden versioita kuin Windowsin 32-bittiset versiot. Tämän vuoksi näiden kansioiden Windowsin 32-bittisten vaatimat .dll- ja .exe-tiedostot saatetaan korvata 64-bittisillä versioilla. Jos 32-bittiset tiedostot korvataan, 32-bittiset ohjelmat ja palvelut eivät välttämättä käynnisty tai ne muuttuvat epävakaiksi. Jos asennat Windowsin x64-version vahingossa samaan osioon, jossa jo oli Windowsin 32-bittinen versio, varmuuskopioi mahdollisimman paljon tietoja. Alusta osio sitten ja asenna molemmat käyttöjärjestelmät uudelleen.

Windows x64 Edition -käyttöjärjestelmien tekninen tuki

Laitteistosi valmistaja antaa teknistä tukea ja ohjeita Microsoft Windows x64 Edition -käyttöjärjestelmiin. Laitteistosi valmistaja antaa tukea siksi, että Windows x64 Edition sisältyi laitteistoosi. Valmistaja saattaa olla mukauttanut Windows x64 Edition -asennusta sisällyttämällä siihen yksilöllisiä osia. Yksilöllisiä osia saattavat olla tietyt laiteohjaimet tai lisäasetukset, jotka optimoivat laitteiston suorituskykyä. Microsoft tarjoaa tukisopimuksen mukaista tukea, jos tarvitset teknistä apua Windows x64 Edition -käyttöjärjestelmäsi kanssa. Saatat kuitenkin joutua ottamaan yhteyttä valmistajaan suoraan. Laitteesi valmistaja pystyy parhaiten antamaan tukea laitteeseen asentamalleen ohjelmistolle.

Microsoft Windows XP Professional x64 Edition -käyttöjärjestelmän tuotetiedot ovat seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
Microsoft Windows Server 2003 x64 Edition -käyttöjärjestelmien tuotetiedot ovat seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/default.mspx

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 896455 - Viimeisin tarkistus: 10. heinäkuuta 2006 - Versio: 3.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Hakusanat: 
kbtshoot kbperformance kbinterop kbsetup KB896455

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com