Διαφορές μεταξύ αρχείων Wave PCM/ADPCM εξηγείται

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 89879 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Διαμόρφωση παλμού κώδικα (PCM) και προσαρμόσιμη Delta Pulse κώδικα διαμόρφωσης (ADPCM) οι δευτερεύουσες κλάσεις της κυματομορφής Microsoft (.Μορφή αρχείων WAV). Στο PCM δεδομένα.Αρχεία WAV αποθηκεύεται χρησιμοποιώντας γραμμική δειγμάτων, ενώ χρησιμοποιεί ADPCM δέλτα μεταξύ των δειγμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες

PCM και ADPCM είναι τεχνικές για την αποθήκευση δεδομένων αναλογικού ήχου σε ψηφιακό μορφή της Microsoft.Αρχείο WAV. Άλλες μεθόδους αποθήκευσης (για παράδειγμα, Mu- Δικαίου, A-Law, Μετασχηματισμός κωδικοποίησης, CELP και ούτω καθεξής), δεν υποστηρίζεται από Σύστημα ήχου των Windows 1.0.

Πώς λειτουργεί η PCM

PCM λειτουργεί με λήψη δειγμάτων διακριτικής σε διαστήματα ακόμη (που ονομάζεται το ρυθμός δειγματοληψίας). Κοινές χρονικά διαστήματα είναι 11 kHz, 22 kHz και 44 kHz. Το όσο υψηλότερο είναι το ρυθμός δειγματοληψίας, καλύτερη η αναπαράσταση του το αρχική αναλογική κυματομορφής και καλύτερη την ποιότητα του ήχου. Κάθε δείγμα είναι πραγματικός αριθμός με απεριόριστη ανάλυση από 1,0 πλήρη τιμή για την τιμή τιμή της πλήρους κλίμακας. Επειδή αυτά πρέπει να αποθηκεύονται ως ψηφιακή finite ακρίβεια αριθμών, τα δεδομένα περικόπτονται είτε PCM 16-bit ή 8-bit PCM, που συχνά ονομάζεται δείγματα 8 και 16 bit. 16-bit δεδομένων έχει μεγαλύτερη ανάλυση ψηφιακών κυματομορφών ακούγεται καλύτερα. 8-bit PCM έχει μικρότερη ανάλυση, προκαλώντας ακουστικό hiss στο της κυματομορφής. Αυτό επίσης απαιτεί λιγότερο χώρο στο δίσκο.

Πώς λειτουργεί η ADPCM

Είναι πιο αποτελεσματικό ADPCM, που συχνά ονομάζονται ως φόρμα συμπίεσης, Τρόπος αποθήκευσης waveforms από PCM 16-bit ή 8-bit. Χρησιμοποιεί μόνο 4 bit ανά δείγμα, καταλαμβάνει ένα τέταρτο του χώρου δίσκου PCM 16-bit. Ωστόσο, η ποιότητα του ήχου είναι κατώτερης ποιότητας. Επειδή ο ήχος υλικό του συστήματος των Windows Κατανόηση των PCM 16/8-bit, ο υπολογιστής πρέπει να συμπιέσετε και αποσυμπίεση ADPCM σε/από PCM, το οποίο απαιτεί χρόνο της CPU. 22 kHz Μονοφωνική ADPCM μπορεί η αποσυμπίεση του πραγματικού χρόνου (δηλαδή, ενώ σε εξέλιξη) σε ένα Megahertz 386SX/16 CPU. Υψηλότεροι ρυθμοί δειγματοληψίας (44 kHz) ή αρχεία στερεοφωνικού θα διαρκέσει πολύ μεγάλο για μια 386SX/16 αποσυμπίεση, που προκαλεί την παράβλεψη ήχου. 11 kHz Μονοφωνικό ADPCM μπορούν να συμπιεστούν σε πραγματικό χρόνο σε ένα 386SX/16 υπολογιστή. Για να γίνει ADPCM, ο υπολογιστής πρέπει να έχει ήχου Συμπίεση Manager (ACM) εγκατάσταση.

ADPCM αποθηκεύει την τιμή διαφορές μεταξύ δύο γειτονικών PCM δείγματα και κάνει ορισμένες υποθέσεις που επιτρέπουν τη μείωση των δεδομένων. Εξαιτίας της αυτές υποθέσεις, χαμηλής συχνότητας είναι σωστά reproduced αλλά οποιαδήποτε υψηλή συχνότητες τείνουν να λάβετε παραμορφωμένες. Η παραμόρφωση είναι εύκολα ακουστικό στο 11 kHz ADPCM αρχεία, αλλά είναι πιο δύσκολο να διακρίνουν με υψηλότερη ρυθμούς δειγματοληψίας και είναι σχεδόν αδύνατο να αναγνωρίσει με 44 kHz Αρχεία ADPCM.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 89879 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 5.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows Sound System 1.0
  • Microsoft Windows Sound System 1.0a
Λέξεις-κλειδιά: 
kbmt KB89879 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:89879

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com