PCM/ADPCM Wave-bestanden verschillen uitgelegd

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 89879 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Pulse Code Modulation (PCM) en Adaptive Delta Pulse Code Modulation (ADPCM) zijn subklassen van de golf van Microsoft (.De bestandsindeling WAV). In PCM gegevens voor.Wav-bestanden worden opgeslagen met lineaire samples terwijl ADPCM verschillen tussen monsters.

Meer informatie

Zijn technieken voor analoge geluids gegevens opslaan in een digitale PCM en ADPCM Format, Microsoft.Wav-bestand. Andere opslag methoden (bijvoorbeeld Mu- Recht, A-Law, transformatie codering, CELP, enzovoort), worden niet ondersteund door Windows Sound System 1. 0.

De werking van PCM

PCM werkt door middel van aparte monsters met gelijke tussenpozen (genaamd de samplingfrequentie). Algemene intervallen zijn 11 kHz kHz met 22 en 44 kHz. Het hoe hoger de bemonsterings frequentie, hoe beter de vertegenwoordiging van de oorspronkelijke analoge golf en hoe beter de geluidskwaliteit. Elk monster wordt een reëel getal met een oneindige resolutie van volleschaal waarde is om-1.0 van de volle schaalwaarde. Omdat deze moeten worden opgeslagen als beperkte precisie digitale nummers, de gegevens wordt afgekapt tot een 16-bits PCM of 8-bits PCM genoemd 8 - en 16-bits samples. 16-bits gegevens heeft meer resolutie zodat de digital golf beter klinkt. 8-bits PCM heeft minder resolutie hoorbaar hiss veroorzaakt in de golf. Het ook minder schijfruimte nodig.

Hoe werkt ADPCM

ADPCM, vaak genoemd als een vorm van compressie is een efficiënter manier van golf vormen dan 16-bits of 8-bits PCM op te slaan. Gebruikt alleen 4 bits per monster, een kwart van de 16-bits PCM schijfruimte in beslag. Echter, de geluidskwaliteit is slecht. Omdat de Windows Sound System-hardware alleen 16-8-bits PCM begrijpt de computer moet comprimeren en decomprimeren het ADPCM in/uit PCM, CPU-tijd vereist. 22 kHz Mono ADPCM kunt gedecomprimeerd real-time (tijdens afspelen) op een 386SX/16 MHz CPU. Hogere samplingfrequenties (44 kHz) of stereo bestanden duurt te lang voor een 386SX/16 decomprimeren, waardoor overslaan in de audio. 11 kHz mono ADPCM kan worden gecomprimeerd, real-time op een 386SX/16 computer. De computer moeten hiertoe ADPCM Audio Compressie Manager (ACM) geïnstalleerd.

ADPCM slaat de waardeverschillen tussen twee aangrenzende PCM-samples en bepaalde veronderstellingen die verlaging van de gegevens maakt. Vanwege deze veronderstellingen, lage frequenties zijn goed verveelvoudigde, maar hoog frequenties meestal krijgen vervormd. De vervorming wordt gemakkelijk hoorbaar in 11 kHz ADPCM-bestanden, maar meer moeilijk te onderscheiden met hogere bemonsterings tarieven en is het vrijwel onmogelijk om te herkennen met 44 kHz ADPCM-bestanden.

Eigenschappen

Artikel ID: 89879 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows Sound System 1.0
  • Microsoft Windows Sound System 1.0a
Trefwoorden: 
kbmt KB89879 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:89879

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com