Bizonyos Internet Security Systems termékek leállnak a javított MS05-019 jelzésű biztonsági frissítés, illetve a Windows 2000 SP4 rendszerre kiadott első összegző frissítőcsomag Windows 2000 alapú számítógépre történő telepítése után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 901159 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A 2005.06.14.-én kiadott javított verziójú MS05-019 jelzésű biztonsági frissítés, illetve a Windows 2000 Service Pack 4 (SP4) rendszerre kiadott, 2005.06.28.-án megjelent első összegző frissítőcsomag (Update Rollup 1 for Windows 2000 SP4) Microsoft Windows 2000 alapú számítógépre történő telepítése után, a következő Internet Security Systems (ISS) termékek leállnak, és az ezen termékek által biztosított emelkedett szintű védelem kikapcsol:
 • Az ENO, ENP, és ENQ XPU-verziójú RealSecure Desktop 3.6
 • Az ENO, ENP, és ENQ XPU-verziójú RealSecure Desktop 7.0
 • Az ENO, ENP, és ENQ XPU-verziójú BlackICE Agent for Server 3.6
 • A CNO, CNP, és CNQ XPU-verziójú BlackICE PC Protection 3.6
 • A CNO, CNP, és CNQ verziójú BlackICE Server Protection 3.6 XPU
Az érintett ISS termékek a számítógép indítását követő egy-két percen belül leállnak.

Megjegyzés: Az ISS X-Press Updates (XPU) frissítések aláírás- és illesztőprogram-frissítések, melyek a lehető legfrissebb biztonsági védelmet nyújtják. Az itt felsorolt XPU-frissítések régebbiek, mint a jelenlegi XPU-verziók. Elővigyázatosságból a Windows Update szolgáltatás nem kínálja fel a módosított MS05-019-es biztonsági frissítést azon számítógépek esetén, amelyeken ezen programok futnak, mindaddig, amíg egy frissebb XPU nem kerül telepítésre. Továbbá, ha a következő ISS programok telepítve vannak, az érintett számítógép felhasználói esetlegesen nem kapnak értesítést arról, hogy telepítsék az MS05-019 jelzésű javított verziójú biztonsági frissítést. Ennek oka az, hogy az alábbi programok szintén tartalmazhatják az érintett fájl érintett verzióit. A következő programokat azonban nem érinti a probléma. Ezért manuálisan telepítheti az MS05-019 jelzésű javított verziójú biztonsági frissítést vagy az Update Rollup 1 for Windows 2000 SP4 frissítőcsomagot.
 • Server Sensor 7.0
 • Server Sensor 7.0 SR 4.1
 • A Server Sensor 7.0 XPU ezen verziói: 20.18 - 20.19, 21.1, 21.3, 22.3 - 22.4, 22.5 - 22.19, 22.20 - 22.37
 • RealSecure Guard 3.6
 • Internet Scanner 7.0
 • Internet Scanner 7.0 SP1
Megjegyzés: Ez a probléma nem érinti a BlackICE Defender, a BlackICE Defender for Server, vagy a Proventia Desktop termékeket.

Oka

A probléma oka, hogy az érintett ISS termékek nem észlelik az MS05-019 jelzésű javított verziójú biztonsági frissítés vagy az Update Rollup 1 for Windows 2000 SP4 frissítőcsomag által a TCP/IP-protokollban végrehajtott módosításokat. Az érintett ISS termékek a Blackdrv.sys fájl alábbi verzióinak valamelyikét tartalmazzák:
 • A 3.6.0.0 számú verziónál újabbak és a 3.6.319.0 számú verziónál régebbiek
 • A 7.0.0.0 számú verziónál újabbak és a 7.0.319.0 számú verziónál régebbiek

A megoldás

A hiba kijavításához frissítse az érintett ISS termékeket a jelenlegi XPU-verziókkal. Az XPU-frissítések ENR jelzésű vagy újabb verzióit nem érinti a probléma. További tudnivalót talál az ISS alábbi webhelyein:A dokumentumban található információ és megoldás a Microsoft Corporation jelenlegi, azaz a közzétételkor megfogalmazott álláspontját tükrözi a szóban forgó jelenségekkel kapcsolatban. A megoldás a Microsoft vagy egy harmadik fél közvetítésével érhető el. A Microsoft nem javasolja kifejezetten bármely, a jelen cikkben említett külső felet vagy külső fél által nyújtott megoldást. Előfordulhatnak olyan egyéb külső felek vagy külső fél által szolgáltatott megoldások is, melyekre ez a cikk nem tér ki. Mivel a Microsoftnak követnie kell a változó piaci követelményeket, az itt közölt információk nem értelmezhetők kötelezettségvállalásnak a Microsoft részéről. A Microsoft nem garantálja és nem hitelesíti a Microsoft vagy bármely, itt megnevezett külső szolgáltató által közzétett információk vagy megoldások pontosságát.

A Microsoft nem vállal jótállást és kizár minden kifejezett, beleértett vagy törvény által előírt ismertető információt, jótállást és feltételt. Ebbe többek között beleértendő a jogcímszavatosság, az ismertető információkra, az értékesíthetőségre, a termék megfelelő állapotára és az adott célra való felhasználhatóságra vonatkozó szavatosság bármely szolgáltatás, megoldás, vagy egyéb információs anyag tekintetében. A Microsoft Corporation semmilyen esetben sem vállal felelősséget a jelen cikkben ismertetett külső gyártók megoldásaiért.

További információ

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
900345 A Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 rendszerhez 2005. június 28-án kiadott 1. összesítő frissítőcsomagban szereplő javítások (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
891861 A Windows 2000 SP4 rendszerhez kiadott 1. összesítő frissítőcsomag és az ismert problémák

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 901159 - Utolsó ellenőrzés: 2005. október 10. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP3
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbsecurity kb3rdparty KB901159
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com