Problemen met een gedeelde database in Outlook met Business Contact Manager Update

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 901164 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel bevat de volgende informatie om te helpen u bij het configureren van gedeelde databases in Microsoft Office Outlook 2003 met Business Contact Manager Update:
 • Best practices delen van Business Contact Manager
 • Delen van configuraties van Business Contact Manager
Dit artikel bevat bovendien de volgende stappen die u uitvoeren kunt om problemen met delen oplossen die kunnen optreden:
 • Controleer of de verbinding tussen de Business Contact Manager-client en de Business Contact Manager-server.
 • Controleer of de verbinding tussen de Microsoft Firewall en de Business Contact Manager-database.
 • Controleer of de verbinding tussen een extern exemplaar van Business Contact Manager en de Business Contact Manager-database.
 • Controleer of het TCP/IP-netwerkprotocol is ingeschakeld voor het exemplaar van de database Microsoft Small Business Server op de externe computer.

Inleiding

Microsoft Office Outlook 2003 met Business Contact Manager Update nu ondersteunt configuraties van de gedeelde database via een Local Area Network (LAN). U kunt de nieuwe Business Contact Manager delen Wizard voor het configureren van een gedeelde database. Dit artikel bevat aanbevolen procedures voor het configureren van een gedeelde database. Bovendien in dit artikel beschreven methoden voor probleemoplossing die u nadat u hebt gebruiken kunt uitgevoerd de Business Contact Manager Wizard delen.

Opmerking De methoden voor probleemoplossing wordt ervan uitgegaan dat u de Business Contact Manager is uitgevoerd De Wizard delen.

Dit artikel worden de volgende termen gebruikt:
 • De Business Contact Manager-server is de computer die is waarop de gedeelde database.
 • De Business Contact Manager-clientcomputer is de een computer die verbinding met de gedeelde database maakt.
 • De gedeelde gebruiker is de gebruiker die toegang tot een bedrijf heeft Contact Manager-database op de Business Contact Manager-server.
 • De aangemelde gebruiker is de gebruikersaccount die is aangemeld bij een Business Contact Manager-client.

Meer informatie

Business Contact Manager Update gedeelde database best practices

Databases delen via een LAN

In Business Contact Manager Update, zijn databases ontworpen om te worden via een LAN in een werkgroepomgeving of in een domein wordt gedeeld. Het is raadzaam niet te delen van Business Contact Manager Update databases in de volgende scenario's:
 • Via verbinding met een Business Contact Manager-database het Internet.

  Business Contact Manager-databases zijn niet ontworpen om te worden gedeeld tussen twee Internet-clients. In dit scenario wordt is er onvoldoende controle over welke poorten beschikbaar zijn.
 • U verbinding maken met een Business Contact Manager-database via een Wide area network (WAN).

  U kunt een computer verbinding maken met de zakelijke contactpersoon Beheer via een WAN, vooral als de twee computers bevinden zich in een uniforme zakelijke omgeving. Echter veel netwerkbeheerders kunnen sluiten of Beperk de poorten die nodig zijn door Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE).
 • U verbinding maken met een Business Contact Manager-database met behulp van een inbelverbinding of een virtueel particulier netwerk (VPN) verbinding.

  U kunt verbinding maken met een Business Contact Manager-server via een inbelverbinding of een VPN-verbinding. Echter, de prestaties mogelijk niet voldoende. Een configuratie waarin een gebruiker verbinding met een Business Contact Manager-database maakt via een inbelverbinding of een VPN-verbinding is niet getest door Microsoft. Daarom niet aangeraden deze configuratie.

Het domein of de werkgroep gebruiken

Windows-computer kunnen in een werkgroep behoren of een Windows-domein. Wij raden echter aan dat u uw omgeving configureren zodat het bedrijf Contact Manager server de Business Contact Manager-client en de gebruikers alle bevinden zich in dezelfde werkgroep of in hetzelfde domein.

Klik op de volgende artikelnummers in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:
101957Domeinen, domeincontrollers en werkstations
295017 Hoe u een computernaam wijzigen, lid worden van een domein en een computerbeschrijving toevoegt in Windows XP of Windows Server 2003

Een nieuwe account op elk werkstation gebruiken

Als veel gebruikers in een werkgroep met de beheerder account aanmelden bij hun individuele computers deze gebruikers wordt hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het delen van een Business Contact Manager-database. Dit probleem kan leiden tot beveiligingsproblemen. Voorkom beveiligingsproblemen maken en het gebruik van een nieuwe account op elk werkstation dat lid is van de lokale De groep Administrators.

Als de naam van de gebruiker op de clientcomputer is gewijzigd, moet de account op de server de oorspronkelijke account. De gewijzigde gebruikersnaam grafische is en niet werkelijk op de aanmelding.

Delen van configuraties van Business Contact Manager

De onderstaande tabellen beschrijven de configuratie van de computer en gebruiker die u kunt gebruiken in Business Contact Manager-gegevens delen.

Ondersteunde configuraties

Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
De Business Contact Manager-clientDe aangemelde op gebruikerDe Business Contact Manager-serverGedeelde gebruikersnaam
De client is lid van een domeinDe gebruiker is aangemeld bij de Business Contact Manager-client als een gebruiker met rechten delenDe server is lid van een domein De gedeelde gebruiker heeft het recht als de domeingebruiker die is aangemeld bij het domein op de Business Contact Manager-client
De client uitmaakt deel van een werkgroepDe gebruiker is aangemeld op de Business Contact Manager-client als een lokale gebruikerDe server is een lid van een werkgroepGedeelde gebruikers zijn gebruikers met lokale niet-domein

Niet-ondersteunde configuraties

Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
De Business Contact Manager-clientDe aangemelde gebruikerDe Business Contact Manager-serverGedeelde gebruikersnaam
De client is lid van een werkgroepDe gebruiker is aangemeld bij de Business Contact Manager-client als een lokale gebruikerDe server is een lid van een domeinGedeelde gebruikers zijn gebruikers met lokale niet-domein
De client is lid van een domeinDe gebruiker is aangemeld bij de Business Contact Manager-client als een gebruikerDe server is een lid van een werkgroepGedeelde gebruikers zijn gebruikers met lokale niet-domein
De client is lid van een domeinDe gebruiker is aangemeld bij de Business Contact Manager-client als een lokale gebruikerDe server is een lid van een domeinGedeelde gebruikers zijn gebruikers van een domein of lokale niet-domeingebruikers
Opmerking U Gebruik dezelfde referenties die u aanmelden bij de computer toegang tot een gedeelde database gebruiken. De referenties die worden gebruikt voor toegang tot een postbus worden niet doorgegeven aan de Business Contact Manager-server.

Problemen met delen oplossen

Naar problemen oplossen die zich kunnen voordoen met de gedeelde Business Contact Manager-databases, voeren de de volgende procedures in de volgorde waarin ze worden weergegeven:
 • Controleer dat de Business Contact Manager-client verbinding met de Business Contact Manager-server maakt. Voer de volgende stappen uit:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ cmd, en klik vervolgens op OK.
  2. Typ bij de opdrachtprompt ping servernaam.

   In deze opdracht servernaam de NetBIOS-naam of de volledig gekwalificeerde domeinnaam (FQDN) van de Business Contact Manager-server.
  Als de Business Contact Manager client verbinding maakt met de Business Contact Manager-server, ziet u de de volgende resultaten na het uitvoeren van de opdracht ping :
  C:\>ping myserver
  
  Pinging myserver.contoso.com [10.0.0.1] with 32 bytes of data:
  
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  
  Ping statistics for 10.0.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
  
  Als de Business Contact Manager-client geen verbinding maakt met de zakelijke contactpersoon Server Manager, ziet u de volgende resultaten na het uitvoeren van de opdracht ping :
  • C:\>ping myserver.contoso.com
   Ping request could not find host myserver_name.contoso.com. Please check the name and
   try again.
   
  • C:\>ping myserver 
   
   Pinging Myserver with 32 bytes of data:
   
   Request timed out.
   Request timed out.
   Request timed out.
   Request timed out.
   
   Ping statistics for 123.0.0.2:
     Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
   
  Als dat niet mogelijk de server niet vinden tijdens het uitvoeren van de ping -opdracht met de NetBIOS-naam of de FQDN-naam van de Business Contact Manager-server proberen te gebruiken de opdracht ping samen met het IP-adres van de server. Bijvoorbeeld: u ontvangt de volgende resultaten na het uitvoeren van de ping IP-adres van server opdracht:
  C:\>ping 10.0.0.1
  
  Pinging myserver.contoso.com [10.0.0.1] with 32 bytes of data:
  
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  Reply from 10.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  
  Ping statistics for 10.0.0.1:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
  Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
  
  Opmerking Als u niet zeker van de server bent IP-adres of de NetBIOS-naam als volgt te werk:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ cmd, en klik vervolgens op OK.
  2. Typ bij de opdrachtprompt ipconfig / all, en druk vervolgens op ENTER. U ziet de volgende informatie:
   C:\>ipconfig /all
   
   Windows IP Configuration
   
     Host Name . . . . . . . . . . . . : mymachine
     Primary Dns Suffix . . . . . . . : Contoso.com
     Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed
     IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
     WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
     DNS Suffix Search List. . . . . . : Contoso.com
   
   Ethernet adapter Local Area Connection:
   
     Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 MT Network Connection
     Physical Address. . . . . . . . . : 00-08-74-16-20-91
     DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
     Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     IP Address. . . . . . . . . . . . : 169.0.0.126
     Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
   
  U bent ondervindt een naamomzetting probleem als de volgende voorwaarden voldaan wordt:
  • U kunt met succes de server niet vinden tijdens het uitvoeren van de opdracht ping samen met het IP-adres van de server.
  • U kunt geen de server niet vinden tijdens het uitvoeren van de opdracht ping samen met de NetBIOS-naam of de FQDN-naam van de server.
  U kunt dit probleem oplossen in Business Contact Manager, verbinding maken met de Business Contact Manager-server via het IP-adres in plaats van de de naam van de computer.

  Als dat niet mogelijk is verbinding maken met de server tijdens het uitvoeren van de opdracht ping samen met een het IP-adres of de NetBIOS-naam, worden problemen een netwerkprobleem. U kunt dit probleem moet oplossen voordat u probeert te delen een Business Contact Manager-database.

  Voor meer informatie informatie, klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base:
  314067Problemen met TCP/IP-verbindingen met Windows XP oplossen
 • Controleer de verbinding tussen de Microsoft Firewall en de Business Contact Manager-database.

  Als Business Contact Manager de aanwezigheid van detecteert de Firewall van Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), twee uitzonderingen worden gemaakt. Er is één uitzondering voor bestands- en printerdeling. Andere geldt niet voor Microsoft Small Business Server. Echter, als de uitzonderingen worden gemaakt, mag u het volgende foutbericht wanneer u de Business Contact Manager-client probeert verbinding te maken met de Business Contact Manager-server:
  De Database-Server op de Computer <Computer_Name> niet toegankelijk. Controleer of de externe computer heeft Business Contact Manager voor Outlook is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd en dat de gedeelde databases beschikbaar zijn op die locatie. Firewall-instellingen op de externe computer kunnen ook worden toegang geblokkeerd. Neem contact op met de beheerder van de externe machine.</Computer_Name>
  Dit foutbericht kan ook worden ontvangen als er een firewalls van andere leveranciers op de Business Contact Manager Server.

  U kunt dit probleem oplossen door de volgende stappen uit:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ wscui.cpl in de Open vak en klik vervolgens op OK.
  2. Klik op Windows Firewall.
  3. Op de Uitzonderingen en klik op Microsoft Small Business, en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Controleer of het nummer van de TCP-poort 56183.
  Als de Business Contact Manager-client en het bedrijf Contact Manager server zich op hetzelfde TCP/IP-netwerk, de instellingen voor de uitzondering kan worden bewaard. Bijvoorbeeld, kunt u de standaardinstellingen voor de uitzondering behouden wanneer u de Business Contact Manager-client en de Business Contact Manager-server zich in een kleine werkgroep.

  Als u de zakelijke contactpersoon Client Manager en de Business Contact Manager-server zich op verschillende subnetten, moet u wellicht om het bereik te wijzigen. Om te controleren of de Business Contact Manager-client en de Business Contact Manager Server zich in verschillende subnetten Ga als volgt te werk:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ wscui.cpl, en klik vervolgens op OK.
  2. Klik op Windows Firewall.
  3. Op de Uitzonderingen Klik op tabblad Microsoft Small Business, en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Klik op Bereik wijzigen, en vervolgens het bereik wijzigen Alle Computer.
  Als u de scope, het bedrijf kunt wijzigen Contact Manager-client en de Business Contact Manager-server zich op verschillende subnetten. Daarom u opnieuw moet de standaardinstellingen voor de scope. Vervolgens moet u een aangepaste lijst de Firewall-instellingen te beperken en te zorgen dat alleen de clients die u wilt toegang tot de Business Contact Manager-server.

  Klik op de volgende artikelnummers weergeven voor meer informatie. de artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
  875357Problemen met instellingen van Windows Firewall in Windows XP Service Pack 2
  164015 Informatie over TCP/IP-adressering en definiëren van subnetten op basis
 • Controleer dat de Business Contact Manager-client tot stand kunt brengen een verbinding tussen een extern exemplaar van Business Contact Manager en de Business Contact Manager-database.

  Voer de volgende stappen uit:
  1. Klik op de Business Contact Manager-client Start, klik op Uitvoeren, typ cmd, en klik vervolgens op OK.
  2. Typ bij de opdrachtprompt C:\>osql -E -S computernaam\microsoftsmlbiz,56183, en druk vervolgens op ENTER.

   Opmerking In deze opdracht computernaamis het IP-adres of de NetBIOS-naam van de Business Contact Manager-server.
  Wanneer u deze opdracht uitvoert de client probeert verbinding te maken met de externe instantie met het hulpprogramma OSQL. Als de client kan geen verbinding maken met de externe sessie van Business Contact Manager een OSQL MS-DOS-prompt wordt weergegeven. Een OSQL-opdrachtprompt wordt aangeduid met "1 > '. Het uiterlijk van een OSQL geeft aan dat MS-DOS-prompt Er is verbinding met het netwerk en die een database is gedeeld. Voor Als de client kan geen verbinding maken met de externe sessie van Business Contact Manager de volgende tekst wordt weergegeven.
  C:\>osql -E -S computer_name\microsoftsmlbiz,56183
  1>
  
  Als de client kan geen verbinding met het externe exemplaar van een zakelijke contactpersoon maken Manager, verschijnt het volgende foutbericht weergegeven:
  C:\>osql -E -S computer_name\microsoftsmlbiz,56183
  [DBNETLIB]SQL Server does not exist or access denied.
  [DBNETLIB]ConnectionOpen (Connect()).
  
  Dit foutbericht kan de volgende mogelijke problemen worden vermeld:
  • De Microsoft Firewall of een derde partij firewall blokkeert de toegang tot de SQL-server.
  • De database is niet gedeeld voor de gebruiker die probeert toegang te krijgen tot de server.
  • De Business Contact Manager-client en het bedrijf Contact Manager server zich in verschillende werkgroepen of in verschillende domeinen. Zie voor meer informatie de tabellen in de sectie "Business Contact Manager configuraties delen".
  • De twee computers kunnen niet communiceren met een netwerk niveau.
  Belangrijk Houd er rekening mee dat de referenties die worden gebruikt voor databasetoegang zijn de dezelfde referenties die worden gebruikt aan te melden bij de computer. Dus zorg ervoor dat u het hulpprogramma OSQL als een gebruiker die toegang is toegekend aan een database in Business Contact Manager Server.
 • Zorg ervoor dat het TCP/IP-netwerkprotocol is ingeschakeld voor de Microsoft Small Business Server het exemplaar van de database op de externe computer.

  Hiertoe volgt op de Business Contact Manager Server:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ svrnetcn.exe, en klik vervolgens op OK.
  2. Klik in het Netwerk-hulpprogramma SQL venster, selecteer de Business Contact Manager instantie in de Exemplaar {s} op deze server vak.
  3. Klik in het Servernetwerkhulpprogramma venster Controleer Met de naam Pijpen en TCP/IP zijn ingeschakeld in de Ingeschakelde protocollen vak.
  4. Klik in het Ingeschakelde protocollen vak Klik op TCP/IP, en klik vervolgens op Eigenschappen.
  5. Controleer of het nummer van de TCP-poort 56183.
  6. Stop en start de SQL-Service.
 • Controleer of externe Business Contact Manager-gebruikers geen lege wachtwoorden.

  Gebruikers aan wie u toegang Business Contact Manager database mag geen lege wachtwoorden. Wanneer u probeert toegang te verlenen tot een gebruiker met een blanco wachtwoord, wordt de externe gebruiker het volgende bericht weergegeven wanneer de gebruiker probeert verbinding te maken met een externe database:
  De poging tot verbinding met de externe computergebruikersnaam>, waar de database is opgeslagen, kan niet worden voltooid vanwege de volgende redenen: BCM heeft geen toegang tot de externe computergebruikersnaam>. U toegang tot de database en de computer met de database is niet verleend door de eigenaar van de database die u wilt gebruiken. Toegang aanvragen van de eigenaar van de database. Het wachtwoord dat BCM voor het gebruikt aanmelden bij de computergebruikersnaam> is anders dan het gebruik van de BCM wachtwoord aanmelden bij de lokale computergebruikersnaam van de lokale computer>, waarbij u werkt op toegang tot een gedeelde database op de computergebruikersnaam> van computerlokale gebruikersnaam>, uw wachtwoord op de externe computer moet overeenkomen met het wachtwoord op de lokale computer.
 • Controleer of het exemplaar MSSQL$ MICROSOFTSML luistert op poort 56183.

  Hiertoe gebruikt u de opdracht NETSTAT - AN op zoek naar een vermelding die lijkt op de volgende vermelding:
  TCP-0.0.0.0:56183 0.0.0.0:0 LUISTEREN
  Bekijk het bestand FOUTENLOGBOEK van SQL Server om te controleren of het exemplaar MSSQL$ MICROSOFTSML de juiste poort wordt geïnitialiseerd. Dit bestand is op de volgende locatie:
  C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL$ MICROSOFTSMLBIZ\LOG
  Dit bestand moet een vermelding die lijkt op de volgende vermelding bevatten:
  2007-01-17 01:08:58.40 server SQL-Server luistert op 10.0.0.0: 56183 Server-IP: poort
  Bekijk de volgende registersleutel om te bepalen op welke poort het MSSQL$ MICROSOFTSML-exemplaar is geconfigureerd om te luisteren:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server\MICROSOFTSMLBIZ\MSSQLServer\SuperSocketNetLib\Tcp Reg

  SZ: TCP
  Waarde: 56183
  De instantie moet worden geconfigureerd om te luisteren op 56183.

Eigenschappen

Artikel ID: 901164 - Laatste beoordeling: vrijdag 28 juni 2013 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Outlook 2003 met Business Contact Manager
Trefwoorden: 
kbtshoot kbinfo kbmt KB901164 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 901164

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com