Javítás: Egyes hordozható eszközök esetében a lejátszás indítása 30 másodpercig vagy akár tovább is tarthat a Windows Media digitális jogkezelő (DRM) technológiája által védett, láncba kötött licenceket használó előfizetéses tartalmak lejátszása esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 902344 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Egyes hordozható eszközök esetében a lejátszás indítása 30 másodpercig vagy akár tovább is tarthat, ha a hordozható eszköznek számba kell vennie a licenctárat. A probléma általában olyan, a Microsoft Windows Media DRM (Digital Rights Management, digitális jogkezelő) technológiája által védett előfizetéses tartalom lejátszásakor jelentkezik, amely láncba kötött licenceket használ.

Oka

A hibát az okozza, hogy a számítógép helytelenül ismétlődő gyökérlicenceket küld a hordozható eszköznek. Ennek következtében csökken a lejátszás-indítási teljesítmény, mivel a hordozható eszköznek számba kell vennie az ismétlődő gyökérlicenceket.

Ha a gyökérlicenc már megtalálható a hordozható eszközön, akkor a számítógépnek csak a frissített tartalomlicencet kell elküldenie.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására szolgál. Csak azokon a rendszereken telepítse a gyorsjavítást, amelyeken találkozott a problémával. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő kiadást, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

A probléma azonnali megoldása és a javítás beszerzése érdekében lépjen kapcsolatba a Microsoft terméktámogatási szolgálatával. A Microsoft terméktámogatási szolgálatának telefonszámait és a támogatási díjakra vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: Bizonyos esetekben – ha a Microsoft támogatási szakembere megállapítja, hogy egy adott frissítés megoldja a szóban forgó problémát – a telefonos támogatásért felszámított díjak elengedhetők. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó frissítéssel.

Előfeltételek

A gyorsjavítás telepítéséhez telepítenie kell a Microsoft Tudásbázis 891122. számú cikkében ismertetett frissítést. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
891122 Frissítés a Windows Media Digital Rights Management-támogatású lejátszók számára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Letöltési információk

A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:
A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévFájlverzióFájlméretDátumIdőOperációs rendszerPlatform
Msscp.dll10.0.0.3934366 8322005.06.26.17:13Windows XPx86
Msscp.dll11.0.0.4354346 6242006.07.10.22:31Windows Media Center Edition 2005x86

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A probléma megoldásához érdemes lehet formázni a hordozható eszközt. E módszerrel egyszerűen meggyőződhet arról, hogy a hordozható eszközről minden ismétlődő licencet eltávolított.

A szoftverfrissítési terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 902344 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 20. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows Media Format 9.5 Software Development Kit
Kulcsszavak: 
kbfix kbqfe KB902344
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com