REMEDIERE: Unele dispozitive portabile pot întârzia 30 secunde sau mai mult pentru a porni redarea unui conținut când redați conținut al unei abonări protejat de DRM Windows Media care utilizează licențe înlănțuite.

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 902344 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Unele dispozitive portabile pot întârzia 30 secunde sau mai mult pentru a porni redarea unui conținut când redați conținut când dispozitivul portabil trebuie să parcurgă depozitul de licențe. De regulă, această problemă apare când redați conținut de abonare care este protejat prin administrarea de drepturi digitale (DRM) Microsoft Windows Media care utilizează licențele înlănțuite.

CAUZĂ

Această problemă apare deoarece computerul trimite incorect licențe rădăcină dublate către dispozitivul portabil. Aceasta determină scăderea de performanță la pornirea redării, deoarece dispozitivul portabil este obligat să parcurgă licențele rădăcină dublate.

Dacă licența rădăcină există deja pe dispozitivul portabil, computerul ar trebui să trimită numai licența derivată actualizată.

REZOLUȚIE

Informații despre remedierea rapidă

O remediere rapidă este acum disponibilă de la Microsoft, dar este destinată numai corectării problemei descrise în acest articol. Aplicați-o numai pe sistemele care întâmpină această problemă anume. Această remediere rapidă poate să necesite testare suplimentară. De aceea, dacă nu sunteți grav afectat de această problemă, vă recomandăm să așteptați următoarea ediție care conține această remediere rapidă.

Pentru a rezolva imediat problema, contactați Serviciile de suport pentru produsele Microsoft pentru a obține această remediere rapidă. Pentru o listă completă a numerelor de telefon ale Serviciilor de suport pentru produsele Microsoft și pentru informații referitoare la costul suportului, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Notă În cazuri speciale, costurile implicate de obicei pentru apelurile de suport pot fi revocate dacă un specialist al serviciilor de suport Microsoft stabilește că o anumită actualizare va rezolva problema. Costurile uzuale de suport se vor aplica pentru întrebări suplimentare de suport și pentru probleme ce nu fac obiectul actualizării în chestiune.

Cerințe preliminare

Trebuie să aveți instalată actualizarea descrisă în articolul 891122 din Baza de cunoștințe (KB) Microsoft pentru a aplica această actualizare rapidă. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
891122Actualizare pentru playere cu DRM Windows Media (articolul poate să fie în limba engleză)

Informații despre descărcare

Fișierele următoare sunt disponibile pentru descărcare de la Centrul de descărcări Microsoft:
Pentru mai multe informații despre modul de descărcare a fișierelor de suport Microsoft, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
119591 Cum se obțin fișierele de suport Microsoft de la serviciile online (articolul poate să fie în limba engleză)
Microsoft a scanat acest fișier pentru a detecta viruși. Microsoft a utilizat cel mai recent software de detectare a virușilor care era disponibil la data publicării fișierului. Fișierul este stocat pe servere securizate care împiedică modificările neautorizate aduse fișierului.

Informații despre fișier

Versiunea în limba engleză a acestei remedieri rapide are atributele de fișier (sau atribute de fișier mai recente) enumerate în următorul tabel. Datele și orele acestor fișiere sunt prezentate în ora universală (UTC). Când vizualizați informațiile despre fișiere, acestea sunt transformate în ora locală. Pentru a afla diferența între timpul universal și cel local, utilizați fila Fus orar din elementul Dată și oră din Panoul de control.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Nume fișierVersiune fișierDimensiune fișierDataOraSistem de operarePlatforma
Msscp.dll10.0.0.3934366,83226.iun.200517:13Windows XPx86
Msscp.dll11.0.0.4354346,62410.iul.200622:31Windows Media Center Edition 2005x86

STARE

Microsoft a confirmat că acesta este un defect în produsele Microsoft enumerate în secțiunea „Se aplică la”.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru a rezolva această problemă, poate fi necesară formatarea dispozitivului portabil. Aceasta va ajuta la asigurarea că s-au eliminat toate licențele dublate de pe dispozitivul portabil.

Pentru informații suplimentare privind terminologia actualizărilor de software, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
824684 Descrierea terminologiei standard utilizate în descrierea actualizărilor de software Microsoft

Proprietă?i

ID articol: 902344 - Ultima examinare: 3 noiembrie 2006 - Revizie: 3.0
SE APLICĂ LA
  • Windows Media Format 9.5 Software Development Kit
Cuvinte cheie: 
kbfix kbqfe kbhotfixserver KB902344

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com