Cikk azonosítója: 903275 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk 2007-es Office rendszerre vonatkozó változata a Microsoft Tudásbázis következő számú cikke:
919895 A 2007-es Office-programok aktiválásának megkísérlésekor tapasztalható problémák elhárítása
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk azt ismerteti, hogy miként háríthatók el a Microsoft Office-programok aktiválásának megkísérlésekor tapasztalható problémák.

Az Office egy kiskereskedelmi forgalomban kapható licencének aktiválásakor a termék teljes szolgáltatási körét engedélyezi. Az Office termék indításakor nem jelenik meg többé a kiskereskedelmi licenc aktiválására felszólító üzenet.

Amikor megkísérel aktiválni egy Office-terméket, olyan jelenségeket tapasztalhat, amelyek a következő okok egyikére vezethetők vissza:
 • Nem aktiválta sikeresen az Office-terméket.
 • Újra kell aktiválnia az Office-terméket.
 • Előfordulhat, hogy a beállításjegyzékben vagy az Office mappáiban megtalálhatók az Office korábbi telepített példányának részei.
A következő jelenségek azt jelzik, hogy probléma áll fenn az Office-termék aktiválásával kapcsolatban.

Az Office-termék csökkentett módban fut

Egy korábban megfelelően működő Office-termék indításakor az Office-termék csökkentett szolgáltatáskészletet nyújtó üzemmódban fut. A csökkentett szolgáltatáskészletet nyújtó üzemmódról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
316032 Régi vagy új dokumentumok Office 2003 és Office XP rendszerben való szerkesztésekor az „Ez a parancs itt nem használható, mert a dokumentum szerkesztésre zárolva van” hibaüzenet jelenik meg

Elérte az olyan számítógépek maximális számát, amelyeken a termék aktiválható

Amikor megkísérli aktiválni az Office-terméket, az aktiválás meghiúsul. Ezenkívül megjelenik egy arról tájékoztató üzenet, hogy elérte az azokhoz a számítógépekhez megadott korlátozást, amelyeken az Office-termék aktiválható.

A számítógép konfigurációját jelentős mértékben módosították

Amikor elindít egy korábban megfelelően működő Office-terméket, egy arról tájékoztató hibaüzenet jelenik meg, hogy a számítógép konfigurációját jelentős mértékben módosították. Ilyen esetben az alábbi jelenségek egyikét tapasztalhatja:
 • Egy Office-termék indításakor a rendszer termékkulcs megadására kéri. A termékkulcs megadásakor a rendszer hibaüzenetben azt jelzi, hogy a termékkulcs érvénytelen. Ez a viselkedés akkor is tapasztalható, ha az Office-termékhez kapott termékkulcsot adta meg.
 • Az Office-termék aktiválásának megkísérlésekor az Aktiválás varázsló eltűnik.
 • Amikor megkísérli az interneten keresztül aktiválni az Office-terméket, kommunikációs hibáról tájékoztató üzenetet kap.
 • Amikor a Microsoft Office 2003 programcsomag aktiválásával próbálkozik annak sikeres telepítését követően, nem indul el az Aktiválás varázsló. Hibaüzenet nem jelenik meg.

A telefonos aktiválás meghiúsul

Az Office-terméket telefonon keresztül kísérli meg aktiválni. Miután azonban megadja a támogatási személyzettől kapott megerősítő azonosítót, a megerősítő azonosító érvénytelenségéről tájékoztató hibaüzenet jelenik meg.

Nem indul el az Aktiválás varázsló

Egy Office-termék indításakor vagy a Súgó menü A termék aktiválása parancsára kattintáskor az Aktiválás varázsló nem indul el.

További információ

Az Office-termékek aktiválási problémáinak megoldásához próbálkozzon az alábbi módszerekkel az itt megadott sorrendben.

1. módszer: Általános hibaelhárítás

 • Győződjön meg arról, hogy a használt operációs rendszerben megfelelően van beállítva a dátum és az idő.
 • Ha az Office-termék csökkentett szolgáltatáskészletet nyújtó üzemmódban fut, lehetséges, hogy az Office-terméknek egy próbaverzióját használja. Ha az Office-termék próbaverzióját használja, előfordulhat, hogy lejárt a próbaverzió. Az Office-termékek próbaverzióiról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  831023 Az Office 2003 próbaverziójának konvertálása teljes kiskereskedelmi kiadásra (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
  295167 Az Office XP próbaverziójának telepítési kérdései (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
 • Ellenőrizze, hogy működik-e az internetkapcsolat. Tud csatlakozni az internethez? Rendelkezik tűzfallal vagy hitelesítést megkövetelő proxykiszolgálóval? Az Office-programok aktiválásakor esetleg előforduló kommunikációs hibákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  822519 Az Office-programok interneten keresztül történő aktiválásakor hibaüzenet jelenik meg
 • Az Office-termék aktiválásakor megjelent érvénytelen termékkulcsról tájékoztató hibaüzenet? Előfordulhat, hogy a számítógépen az Office ugyanazon verziójának több telepített példánya is megtalálható. Telepítve van például az Office 2003 próbaverziója és az Office 2003 kiskereskedelmi verziója a számítógépen? Vagy rendelkezik egy külön Office-programmal, például a Microsoft Office Excel 2003 alkalmazással, amely az Office 2003 teljes kiadásával együtt van telepítve a számítógépen?

  A számítógépen az Office ugyanazon verziójának csak egy telepített példánya lehet telepítve. Az érvénytelen termékkulcsról tájékoztató hibaüzenetről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  836178 Ha az Office Professional Edition 2003 telepítése után elindít egy Office 2003 programot, érvénytelen termékkulccsal kapcsolatos hibaüzenet jelenik meg
  321346 Egy Office-program megnyitásakor a rendszer a termékkulcs megadására kéri (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
 • Egy Office-termék OEM-verzióját próbálja telepíteni egy másik számítógépen? Egy Office-terméknek csak egy OEM-verziója telepíthető egyetlen számítógépen, egyetlen példányban. Az Office OEM-verziójának egy másik számítógépen történő telepítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  826526 Az Office 2003 aktiválásakor „A telepített példány nem aktiválható” hibaüzenet jelenik meg (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
  300273 Az Office XP programcsomag OEM kiadása nem aktiválható egynél többször (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
 • Ha egy korábbi számítógépet egy újra cserélt le, próbálkozzon az Office-termék aktiválásával az interneten keresztül. Ha nem sikerül aktiválnia az Office-terméket az interneten keresztül, kísérelje meg az Office-termék aktiválását telefonon.

  Megjegyzés: Az Office-termékek próbaverziói telefonon keresztül nem aktiválhatók.

2. módszer: Ha az Opa11.dat fájl vagy a Data.dat fájl sérült

Egyes aktiválási problémák azt jelzik, hogy a Microsoft Office 2003 vagy a Microsoft Office XP licencfájlja sérült. Ha a licencfájl sérült, a probléma nem oldható meg az Office-termék eltávolításával, majd újratelepítésével. A licencfájlt az eltávolítóprogram nem törli az Office-termék eltávolításakor. A licencfájl továbbá nem íródik felül az Office-termék újratelepítésekor. Ha a licencfájl sérült, az alábbi módszerek egyikével törölje.

Ha azt szeretné, hogy a licencfájl törlése automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha saját kezűleg szeretné törölni a licencfájlt, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A licencfájl törléséhez kattintson a Fix it gombra vagy a hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a Fix it varázsló lépéseit.

Windows 8 esetén
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 20053
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 vagy Windows Server 2003 esetén
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50302
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Megjegyzések:
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Kézi javítás

Office 2003

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal az Opa11.dat fájlra, és válassza a Törlés parancsot.

  Fontos! Az Opa11.bak fájlt ne törölje.
 3. Zárja be a mappát.
 4. Egy Office 2003-programot elindítva indítsa el az Office 2003 Aktiválás varázslóját.

Office XP

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Data.dat fájlra, és válassza a Törlés parancsot.

  Fontos! A Data.bak fájlt ne törölje.
 3. Zárja be a mappát.
 4. Egy Office XP-programot elindítva indítsa el az Office XP Aktiválás varázslóját.
875452 A telefonos licencaktiválási lehetőség választásakor a Microsoft Office 2003 Aktiválás varázsló eltűnik
823761 A termékaktiválás meghiúsul, amikor megkísérel aktiválni egy vállalati előfizetéses licenccel rendelkező Microsoft Office XP-terméket (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
823527 Az Aktiválás varázsló nem indul el az Office 2003 programcsomagban (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
313938 Az Aktiválás varázsló nem indul el (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

3. módszer: Ha jelentős mértékben módosította a számítógép konfigurációját

Ha jelentős mértékben módosította a számítógép konfigurációját, a módosítások hatással lehetnek az Office XP aktiválására. Az Office XP indításakor megjelenhet egy arról tájékoztató hibaüzenet, hogy az Office XP jelentős módosítást észlelt a számítógép konfigurációjában. E jelenség előfordulása esetén az Office XP csökkentett szolgáltatáskészletet nyújtó üzemmódban fut. A hiba elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
296924 A számítógép-konfiguráció jelentős változásáról tájékoztató üzenet jelenik meg egy Office-program indításakor (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

4. módszer: Ha az Office XP Termékaktiváló varázsló nem válaszol

Ebben az esetben a Termékaktiváló varázsló párbeszédpanele megjelenik, amikor megpróbálja aktiválni az Office XP terméket. A varázsló azonban nem válaszol. A probléma akkor fordul elő, ha a Windows parancsfájljai hiányoznak vagy sérültek. A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
303048 Az Aktiválás varázsló párbeszédpaneljének megjelenésekor a varázsló inicializálására való várakozás szükségességét jelző hibaüzenet jelenik meg (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Hivatkozások

A Microsoft termékaktiválás áttekintését a Microsoft következő webhelyén találja:
http://www.microsoft.com/piracy/mpa.aspx
A Microsoft termékaktiválásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
302806 A Microsoft termékaktiválás (MPA) ismertetése
Az Office Aktiválás varázslóról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
293151 Az Office Aktiválás varázsló
Az Office-termékek aktiválásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
828958 Licencaktiválás az Office-alkalmazásokban
A Microsoft Visio aktiválási varázslójával bármikor frissítheti vagy módosíthatja a Microsoft által tárolt személyes ügyféladatait az interneten vagy telefonon keresztül.

A csökkentett szolgáltatáskészletet nyújtó üzemmódról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
293466 Csökkentett szolgáltatáskészlet, hiányzó menüparancsok és elérhetetlen szolgáltatások a Visio programban (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A Microsoft Visio aktiválási varázslójának adatvédelmi szabályzatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
293477 A Microsoft Visio aktiválási varázslójának adatvédelmi szabályzata (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A Visio 2002 vagy Visio 2003 örökös licencének aktiválásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
297247 A Visio 2002 vagy Visio 2003 alkalmazás örökös licencének aktiválása (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A Microsoft-termékek aktiválásáról, illetve telefonon történő aktiválásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
326851 Microsoft-termékek aktiválása és regisztrálása (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 903275 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 12. - Verziószám: 11.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
 • Microsoft Office OneNote 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003 és Business Contact Manager
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office XP Professional Edition
 • Microsoft Office XP Small Business Edition
 • Microsoft Office XP Standard Edition
 • Microsoft Access 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Publisher 2002 Standard Edition
 • Microsoft Visio 2002 Professional Edition
 • Microsoft Visio 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbwizard kblicensing kbactivation kbtshoot KB903275
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com