ID članka: 903275 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Za različico tega članka za Office 2007 glejte ta članek v Microsoftovi zbirki znanja:
919895 Odpravljanje težav, do katerih lahko pride pri aktiviranju izdelka sistema Office 2007
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

V članku je opisano odpravljanje težav, na katere lahko naletite pri aktiviranju izdelka sistema Microsoft Office.

Ko aktivirate prodajno licenco zbirke Office, omogočite polno delovanje izdelka. Poleg tega vam ni več treba aktivirati prodajne licence vsakič, ko zaženete izdelek sistema Office.

Ko poskusite zagnati ali aktivirati izdelek sistema Office, lahko naletite na simptome, ki nakazujejo nekaj od tega:
 • Izdelka sistema Office niste uspešno aktivirali.
 • Izdelek sistema Office morate znova aktivirati.
 • Morda je del prejšnje namestitve sistema Office v registru ali v mapah sistema Office.
Spodnji znaki kažejo, da je prišlo do težave pri aktiviranju izdelka sistema Office.

Izdelek sistema Office se izvaja v načinu zmanjšane funkcionalnosti

Ko odprete izdelek sistema Office, ki je v preteklosti pravilno deloval, se zažene v načinu zmanjšane funkcionalnosti. Če želite več informacij o načinu zmanjšane funkcionalnosti, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
316032 Sporočilo o napaki »Ta ukaz ni na voljo, ker je dokument zaklenjen za urejanje«, ko poskušate urediti stare ali nove dokumente v sistemih Office XP in Office 2003 (Besedilo je morda v angleščini)

Dosegli ste omejitev števila računalnikov, v katerih lahko aktivirate izdelek

Ko poskusite aktivirati izdelek sistema Office, aktiviranje ne uspe. Poleg tega prejmete sporočilo, da ste dosegli omejitev števila računalnikov, v katerih lahko aktivirate izdelek sistema Office.

Konfiguracijo računalnika ste zelo spremenili

Ko zaženete izdelek sistema Office, ki je v preteklosti pravilno deloval, se prikaže sporočilo o napaki, da je bila konfiguracija računalnika zelo spremenjena. V tem primeru lahko pride tudi do enega od teh simptomov:
 • Ko zaženete izdelek sistema Office, se prikaže poziv za vnos ključa izdelka. Ko ga vnesete, se prikaže sporočilo o napaki »Neveljaven ključ izdelka«. Do tega pride, tudi če vnesete ključ izdelka, ki ste ga dobili z izdelkom sistema Office.
 • Ko poskusite aktivirati izdelek sistema Office, čarovnik za aktiviranje izgine.
 • Ko izdelek sistema Office poskusite aktivirati prek interneta, se prikaže napaka, povezana s komunikacijo.
 • Ko poskusite sistem Microsoft Office 2003 aktivirati po uspešni namestitvi, se čarovnik za aktiviranje ne zažene. Ne prikaže se nobeno sporočilo o napaki.

Neuspešno telefonsko aktiviranje

Izdelek sistema Office poskusite aktivirati po telefonu. Toda ko vnesete potrditveni ID, ki ste ga dobili od osebja za podporo, se prikaže sporočilo o napaki, da je potrditveni ID neveljaven.

Čarovnik za aktiviranje se ne zažene

Ko zaženete izdelek sistema Office ali v meniju Pomoč kliknete Aktiviraj izdelek, se čarovnik za aktiviranje ne zažene.

Dodatne informacije

Uporabite spodnje načine v navedenem vrstnem redu, da odpravite težave z aktiviranjem izdelkov sistema Office.

1. način: Splošno odpravljanje težav

 • Prepričajte se, da sta v operacijskem sistemu, ki ga uporabljate, datum in čas pravilno nastavljena.
 • Če se izdelek sistema Office izvaja v načinu zmanjšane funkcionalnosti, morda uporabljate njegovo preskusno različico. Če uporabljate preskusno različico izdelka sistema Office, ali je preskusna različica potekla? Če želite več informacij o preskusnih različicah izdelkov sistema Office, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
  831023 Kako pretvoriti preskusno izdajo sistema Office 2003 v polno maloprodajno izdajo (Besedilo je morda v angleščini)
  295167 Priporočila glede namestitve preskusne različice sistema Office XP (Besedilo je morda v angleščini)
 • Preverite internetno povezavo. Ali lahko vzpostavite povezavo z internetom? Ali imate požarni zid ali proxy strežnik, ki zahteva preverjanje pristnosti? Če želite več informacij o morebitnih napakah pri komunikaciji, do katerih lahko pride pri aktiviranju Officeovega izdelka, kliknite to številko članka v Microsoftovi zbirki znanja:
  822519 Ko poskusite Officeove programe aktivirati prek interneta, se prikaže sporočilo o napaki (Besedilo je morda v angleščini)
 • Ali se prikaže sporočilo o napaki »neveljaven ključ izdelka«, ko poskusite aktivirati Officeov izdelek? Morda imate v računalniku več namestitev iste različice Officea. Ali imate morda v računalniku nameščeno na primer preskusno različico sistema Office 2003 in maloprodajno različico sistema Office 2003? Ali imate v računalniku nameščen posamezen Officeov program, kot je Microsoft Office Excel 2003, skupaj s popolno izdajo sistema Office 2003?

  V računalniku imate lahko le eno namestitev iste različice Officea. Če želite več informacij o napakah »neveljaven ključ izdelka«, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
  836178 Ko po namestitvi zbirke Office Professional Edition 2003 zaženete program sistema Office 2003, se prikaže sporočilo o napaki »neveljaven ključ izdelka«
  321346 Ko odprete Officeov program, vas pozove za vnos ključa izdelka (Besedilo je morda v angleščini)
 • Ali poskušate namestiti različico izvirnega izdelovalca opreme (OEM) izdelka sistema Office v drug računalnik? V enem računalniku imate lahko nameščeno le eno različico izvirnega izdelovalca opreme (OEM) izdelka sistema Office. Če želite več informacij o nameščanju različice Officea izvirnega izdelovalca opreme v drug računalnik, kliknite to številko članka v Microsoftovi zbirki znanja:
  826526 Sporočilo o napaki »Namestitve ni mogoče aktivirati«, ko poskušate aktivirati Office 2003 (Besedilo je morda v angleščini)
  300273 V sistemu Office XP ni mogoče aktivirati izdaje izvirnega izdelovalca opreme več kot enkrat (Besedilo je morda v angleščini)
 • Če ste prejšnji računalnik zamenjali z novim, poskusite Officeov izdelek aktivirati prek interneta. Če to ni mogoče, ga poskusite aktivirati po telefonu.

  Opomba Preskusnih različic Officeovih izdelkov ni mogoče aktivirati po telefonu.

2. način: Če je datoteka Opa11.dat ali Data.dat poškodovana

Nekatere težave z aktiviranjem pomenijo, da je datoteka z licenco za Microsoft Office 2003 ali Microsoft Office XP poškodovana. Če je datoteka z licenco poškodovana, težave ni mogoče odpraviti z odstranitvijo in vnovično namestitvijo izdelka sistema Office. Ko ga odstranite, s tem ni odstranjena datoteka z licenco. In ko ga znova namestite, datoteka z licenco ni prepisana. Če je datoteka z licenco poškodovana, jo izbrišite tako:

Če želite, da izbrišemo datoteko z licenco namesto vas, nadaljujte z razdelkom »Samodejno odpravljanje težave«. Če želite datoteko z licenco izbrisati sami, nadaljujte z razdelkom »Težavo bom odpravil sam«.

Samodejno odpravljanje težave

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding start expanded
Če želite izbrisati datoteko z licenco, kliknite gumb ali povezavo Fix it. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom v čarovniku Fix it.

Za sistem Windows 8
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding start expanded
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit1
Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 20053
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit2

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding end

Za sistem Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 ali Windows Server 2003
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding start expanded
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit1
Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50302
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets fixit2
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding end

Opombe
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding start collapsed
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar pa samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev storitve »Fix it« na pomnilniški ključek ali CD in jo zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težave« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding end collapsed
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
assets folding end

Težavo bom odpravil sam

Office 2003

 1. Kliknite Start, nato Zaženi, vnesite C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data in kliknite V redu.
 2. Z desno tipko miške kliknite datoteko Opa11.dat in nato kliknite Izbriši.

  Pomembno Ne izbrišite datoteke opa11.bak.
 3. Zaprite mapo.
 4. Zaženite program sistema Office 2003, da se zažene čarovnik za aktiviranje sistema Office 2003.

Office XP

 1. Kliknite Start, nato Zaženi, vnesite C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Office\Data in kliknite V redu.
 2. Z desno tipko miške kliknite datoteko Data.dat in nato kliknite Izbriši.

  Pomembno Ne izbrišite datoteke data.bak.
 3. Zaprite mapo.
 4. Zaženite program sistema Office XP, da se zažene čarovnik za aktiviranje sistema Office XP.
875452 Čarovnik za aktiviranje sistema Microsoft Office 2003 izgine, ko licenco sistema Microsoft Office 2003 aktivirate prek telefona (Besedilo je morda v angleščini)
823761 Aktiviranje izdelka ne uspe, ko poskusite aktivirati izdelek z naročniško licenco za podjetja sistema Microsoft Office XP (Besedilo je morda v angleščini)
823527 Čarovnik za aktiviranje se v sistemu Office 2003 ne zažene (Besedilo je morda v angleščini)
313938 Čarovnik za aktiviranje se ne zažene (Besedilo je morda v angleščini)

3. način: Če ste zelo spremenili konfiguracijo računalnika

Če ste zelo spremenili konfiguracijo računalnika, lahko to vpliva na aktiviranje sistema Office XP. Ko zaženete Office XP, se lahko prikaže sporočilo o napaki, da je Office XP zaznal veliko spremembo v konfiguraciji računalnika. Ko pride do tega, se Office XP zažene v načinu zmanjšane funkcionalnosti. Če želite več informacij o odpravljanju te težave, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
296924 Ko zaženete Officeov program, se prikaže sporočilo »Office je zaznal pomembno spremembo v konfiguracij računalnika« (Besedilo je morda v angleščini)

4. način: Če se čarovnik za aktiviranje sistema Office XP preneha odzivati

V tem primeru se prikaže pogovorno okno čarovnika za aktiviranje, ko poskusite aktivirati Office XP. Vendar se čarovnik za aktiviranje preneha odzivati. Do te težave pride, če manjkajo skriptne datoteke sistema Windows ali če so poškodovane. Če želite več informacij o tej težavi, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
303048 Ko se odpre pogovorno okno čarovnika za aktiviranje, se prikaže sporočilo o napaki »Počakajte, da se čarovnik zažene ...« (Besedilo je morda v angleščini)

Sklici

Pregled aktiviranja Microsoftovega izdelka je na tem Microsoftovem spletnem mestu:
http://www.microsoft.com/piracy/mpa.aspx
Če želite več informacij o aktiviranju Microsoftovega izdelka, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
302806 Opis aktiviranja Microsoftovega izdelka (Besedilo je morda v angleščini)
Če želite več informacij o Officeovem čarovniku za aktiviranje, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
293151 Opis Officeovega čarovnika za aktiviranje
Če želite več informacij o aktiviranju izdelkov sistema Office, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
828958 Aktiviranje licence v Officeovih programih
S čarovnikom za aktiviranje programa Microsoft Visio lahko kadar koli posodobite ali spremenite osebne podatke, ki jih ima o vas Microsoft; to naredite prek interneta ali po telefonu.

Če želite več informacij o načinu zmanjšane funkcionalnosti, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
293466 Zmanjšana funkcionalnost, manjkajoči menijski ukazi in funkcije v Visiu (Besedilo je morda v angleščini)
Če želite več informacij o pravilniku o zasebnosti v čarovniku za aktiviranje programa Microsoft Visio, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
293477 Informacije o pravilniku o zasebnosti v Microsoftovem čarovniku za aktiviranje programa Visio (Besedilo je morda v angleščini)
Če želite več informacij o aktiviranju trajne licence za Visio 2002 ali Visio 2003, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
297247 Aktiviranje trajne licence za Visio 2002 ali Visio 2003 (Besedilo je morda v angleščini)
Če želite več informacij o aktiviranju Microsoftovega izdelka in kako ga aktivirate po telefonu, kliknite to številko članka v Microsoftovi zbirki znanja:
326851 Aktiviranje in registracija Microsoftovega izdelka (Besedilo je morda v angleščini)

Lastnosti

ID članka: 903275 - Zadnji pregled: 12. februar 2013 - Revizija: 10.0
Velja za:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
 • Microsoft Office OneNote 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003 with Business Contact Manager
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office XP Professional Edition
 • Microsoft Office XP Small Business Edition
 • Microsoft Office XP Standard Edition
 • Microsoft Access 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Publisher 2002 Standard Edition
 • Microsoft Visio 2002 Professional Edition
 • Microsoft Visio 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Ključne besede: 
kbmsifixme kbfixme kbwizard kblicensing kbactivation kbtshoot KB903275

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com