Az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 905474 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének Windows XP rendszerhez készült legfrissebb kiadását ismerteti. Az eszköz értesíti a felhasználót, ha az általa használt Windows nem eredeti.

További információ

Az Eredeti Windows – Valódi előny program Windows XP rendszerhez kiadott értesítőeszköze értesíti a felhasználót, ha az általa használt Windows XP-példány nem eredeti. Az értesítő üzenetek csak akkor jelennek meg a számítógépen, ha az nem felelt meg az Eredeti Windows – Valódi előny program által végrehajtott érvényesítési folyamat során, tehát a Windows XP nem eredeti példányát futtatja. Ha a Windows XP eredeti, ellenőrzött példányát futtatja, nem fog értesítést kapni.

Az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének telepítése

Ha az Eredeti Windows – Valódi előny program Windows XP rendszerhez kiadott értesítőeszközét a Windows Update vagy a Microsoft Update szolgáltatással szerzi be, a számítógép az automatikus frissítési beállításoknak megfelelően telepíti az alkalmazást. Előfordulhat, hogy a telepítésre a következő bejelentkezéskor kerül sor. A telepítés során áttekintheti a licencszerződés feltételeit, illetve elutasíthatja a frissítést. Ha elutasítja a frissítést, a számítógép nem telepíti az alkalmazást. A feltételek elfogadása és az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének telepítése után automatikusan megkapja az alkalmazáshoz tartozó frissítéseket. A telepítés során az Eredeti Windows - Valódi előny program ellenőrzőeszköze ellenőrzi a Windows futtatott példányának eredetiségét. Ha a Windows-példány nem felel meg az ellenőrzésen, a következő rendszerindításkor, a bejelentkezést követően értesítéseket fog kapni. Az értesítésekből megtudhatja, hogy a Windows-példány miért nem felelt meg az érvényesítési folyamat során, és hogy milyen megoldási lehetőségek közül választhat. Nem kap értesítést, ha a Windows futtatott példánya eredeti. Ha a Microsoft letöltőközpontjából tölti le és telepíti az Eredeti Windows – Valódi előny program Windows XP rendszerhez kiadott értesítőeszközét, a frissítés folyamatát telepítővarázsló segíti. A folyamat során áttekintheti a licencszerződés feltételeit, illetve elutasíthatja a frissítést. A feltételek elfogadása és az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének telepítése után automatikusan megkapja az alkalmazáshoz tartozó frissítéseket.

Megjegyzés: Az Eredeti Windows – Valódi előny program Windows XP rendszerhez készült értesítőeszköze a telepítés után nem távolítható el a számítógépről. Az Eredeti Windows – Valódi előny program adatvédelmi nyilatkozatából megtudhatja, hogy a program milyen információkat gyűjt össze, hogyan használja azokat és hogy a Microsoft miként biztosítja adatai védelmét. Az Eredeti Windows – Valódi előny programról és az eredeti Windows rendszerről a Microsoft következő webhelyén talál bővebb információt:
http://www.microsoft.com/genuine/default.mspx?displaylang=hu

Értesítések

Ha a Windows futtatott példánya nem felelt meg a Windows eredetiségének ellenőrzése során, akkor az alábbiakat tapasztalja:
 • Bejelentkezési értesítések
  Bejelentkezéskor a képernyő jobb alsó sarkában az alábbihoz hasonló üzenetet látja:
  Előfordulhat, hogy szoftverhamísítás áldozata.
  A Windows-példány nem felelt meg a Windows eredetiség-ellenőrzési eljárása során.

  Továbbá az alábbihoz hasonló üzenet jelenik meg:
  Előfordulhat, hogy szoftverhamísítás áldozata.
  További tájékoztatásért kattintson a Megoldás most gombra.
  Ha ilyen üzenetet kap, az alábbi lehetőségei vannak:
  • A Megoldás most gombra kattintva bővebb tájékoztatást kaphat a sikertelen érvényesítés okairól és a probléma megoldásáról.
  • Ha úgy dönt, hogy nem kattint a Megoldás most gombra, akkor a Megoldás később gombra kattintva még tájékozódhat a probléma megoldása előtt. Ha ezt a lehetőséget választja, bejelentkezés után rendszeresen emlékeztetőt kap majd arról, hogy a Windows-példány nem eredeti. Ezekről az emlékeztetőkről lejjebb olvashat. Ezenkívül az értesítési területen megjelenik egy ikon, amelyre a jobb gombbal kattintva további információt kaphat a Windows eredeti példányának beszerzéséről.
 • Értesítési terület
  Ha a Windows futtatott példánya nem felel meg az eredetiség ellenőrzése során, akkor erről az asztal alsó részén jelennek meg értesítések. Az értesítésre vagy az értesítési területen lévő ikonra kattintva megnyithatja az Eredeti Windows – Valódi előny program sikertelen érvényesítést tárgyaló weblapját. Ezen a weblapon megtalálja az érvényesítési hiba részleteit és az operációs rendszer eredetivé tételéhez szükséges lépéseket.
 • Állandó asztali értesítés
  Az állandó értesítés egy, az asztal jobb alsó sarka fölött lebegő kép. Ha a Windows XP futtatott példánya nem eredeti, egy állandó értesítés jelzi minden aktív ablak alatt, hogy a Windows-példány nem felelt meg az eredetiség ellenőrzése során. Az ikonok akkor is használhatók, ha az állandó értesítés alatt jelennek meg, azonban az értesítés nem rejthető el az asztalon lévő objektumokkal.
 • Az asztal hátterének megváltozása
  Ha a Windows futtatott példánya nem felel meg az ellenőrzés során, az asztal háttere egyszínű feketére módosul. Visszaállíthatja a hátteret tapétára vagy másik háttérszínre, de a Windows-példány érvényesítéséig a háttér 60 percenként újra egyszínű feketére fog változni.
Minden értesítés megjelenésekor részletes információt kérhet az adott érvényességi hibáról. Az információ tartalmazza a probléma megoldásához szükséges lépéseket is.

Korábbi kiadások

A fentiek az Eredeti Windows – Valódi előny program Windows XP rendszerhez készült értesítőeszközének legfrissebb kiadását ismertették. Előfordulhat, hogy az Eredeti Windows – Valódi előny program értesítőeszközének korábbi kiadásai nem tartalmazzák a cikkben leírt szolgáltatások mindegyikét. Az érvényességi hiba okáról azonban részletes információt kap minden értesítésnél. A bejelentkezéskor megjelenő beállításokon kívül rendszeres értesítést kap, amíg be van jelentkezve a számítógépre. Az elérhető beállítások megtekintéséhez és az eredeti Microsoft Windows szoftver beszerzéséről szóló bővebb információk eléréséhez kattintson az értesítésre vagy az értesítési területen lévő ikonra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 905474 - Utolsó ellenőrzés: 2012. október 1. - Verziószám: 10.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Genuine Advantage
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
atdownload kbpubtypekc kbsecurity kbexpertiseinter kbhowto KB905474
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com