Részletes naplózás engedélyezése Windows XP rendszerű számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 906485 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.


Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Telepítési problémák vagy beállítási hibák elhárításakor esetenként szükség lehet a Setupapi.log fájlban felsorolt rendszerbeállítási bejegyzések ellenőrzésére. Alapértelmezés szerint a Setupapi.log fájl nem tartalmaz a beállításjegyzékre vonatkozó adatokat. A rendszerbeállítási információknak a Setupapi.log fájlban történő rögzítéséhez Microsoft Windows XP rendszerű számítógépen engedélyeznie kell a részletes naplózást.

A megoldás

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.
A részletes naplózás Windows XP-alapú számítógépen történő engedélyezéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg a beállításjegyzékben a LogLevel alkulcsot, és kattintson rá a duplán:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup
  3. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanelen jelölje be a Hexadecimális választógombot az Alap csoportban.
  4. Írja be a 0000FFFF értéket az Érték mezőbe.
  5. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A részletes naplózás engedélyezése esetén a Setupapi.log fájl mérete körülbelül 4 megabájtra (MB) nő. A hibaelhárítást követően a beállításazonosító a fenti lépések megismétlésével állítható vissza, azzal a különbséggel, hogy a 4. lépésben a duplaszóértéket 0-ra kell állítani.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 906485 - Utolsó ellenőrzés: 2007. június 26. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbsetup KB906485
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com