Informatie over systeembronnen in Windows

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 90762 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
3.00a 3.00 3.10 3.11
WINDOWS
kbusage kbenv
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Systeembronnen voor versies van Microsoft Windows beschreven 3.0 en 3.1, wordt uitgelegd hoe de "systeembronnen: XX % vrije ' waarde berekend en wordt beschreven wat u moet doen als de systeembronnen uitgeput.

Meer informatie

Systeembronnen in Windows 3.0

Als u Info kiest in het menu Help van programma Manager, meldt Windows een "systeembronnen: XX % vrije ' waarde. Dit percentage is afgeleid van twee van de drie belangrijke Windows-onderdelen GEBRUIKER.EXE en GDI.EXE. (De derde component is KRNL286.EXE of KRNL386.EXE, afhankelijk van de modus waarin Windows wordt uitgevoerd.)

GEBRUIKER.EXE en GDI.Elke EXE hebben een beperkte gegevenssegment (dat wil zeggen heap) tot 64 kB. De 8086/80286 platformarchitectuur legt deze limiet van 64 K. Program Manager controleert het percentage van de heap van vrije ruimte voor beide GEBRUIKER.EXE en GDI.EXE. Vervolgens wordt de kleinste van de twee percentages. Bijvoorbeeld, als gebruiker.EXE is 50 procent heap ruimte en GDI.EXE heeft 70 procent vrije ruimte van de heap, Program Manager 50 rapporten percentage.

GEBRUIKER.EXE en GDI.EXE

De gebruiker.EXE heap bevat informatie over wordt gebruikt door windows actieve toepassingen. De gegevensstructuur voor elk venster, inclusief geminimaliseerde vensters, opgeslagen in deze heap. Voorbeelden van windows windows Application, dialoogvensters en besturingselementen (zoals knoppen en selectievakjes).

De GDI.EXE heap bevat grafische objecten, zoals pennen en penselen, cursors, lettertypen en pictogrammen.

Systeembronnen in Windows 3.1

Een groot aantal artikelen die oorspronkelijk ruimte in de gebruiker ingenomen.EXE heap in Windows 3.0 zijn verplaatst naar een aparte heaps in Windows 3.1.

Twee nieuwe heaps zijn gemaakt, elke beperkt tot 64 kB. Menu structuren zijn nu opgeslagen in een heap; menu- en tekenreeksen worden opgeslagen in een andere heap. Ook venster gegevensstructuren, die zijn opgeslagen in de GEBRUIKER.EXE-heap, zijn iets kleiner dan Windows 3.0.

De GDI.EXE heap capaciteit in Windows 3.1 enigszins afgenomen. Alle de opgeslagen in de GDI-objecten.EXE heap werden vergroot door 1 byte, waardoor de capaciteit is iets kleiner dan in Windows 3.0.

Het percentage van de beschikbare vrije ruimte wordt berekend voor elk van de vier heaps afzonderlijk. De laagste waarde vervolgens wordt gerapporteerd als de percentage van de beschikbare systeembronnen, zoals in Windows 3.0.

Systeem bronnen

In Windows 3.1 kunt in versie 3.0, u uitvoeren van de systeembronnen Soms omdat de GDI.EXE heap is nog steeds beperkt tot 64 kB. De hele GDI.EXE-heap kan vol met knoppen, belt en andere grafische objecten veroorzaken een fout weinig bronnen, zelfs indien de andere heaps zijn relatief leeg.

Sluit Windows-toepassingen en vrij de meeste gebruiker.EXE-objecten. Echter, GDI.EXE objecten zoals pennen en penselen zijn niet altijd vrijgegeven, zelfs Wanneer sterk grafische toepassingen worden gesloten. Een gedeelte van de GDI.EXE heap mogelijk verbroken totdat u Windows opnieuw start.

Het gebruik van Resources verminderen

In Windows 3.0 Programmabeheer elk pictogram weergegeven in een groep verbruikt ongeveer de helft van één procent van het systeem" Bronnen: XX % vrije "figuur. Systeembronnen worden niet vrijgegeven als de groep is geminimaliseerd of als het pictogram wordt verwijderd tijdens een sessie van Windows. Echter, als u een groep geminimaliseerd wanneer u Windows afsluit, de volgende Wanneer u de pictogrammen voor Windows start in de groep hebben systeem bronnen totdat u de groep.

Opmerking: In Windows 3.1, elke groep heeft slechts één venster ongeacht het aantal pictogrammen in het.

Als uw systeembronnen zijn vaak laag te houden enkele toepassingen uitvoeren is waarschijnlijk de beste oplossing; wilt u mogelijk ook naar het volgende doen:

  • Minimaliseren zelden gebruikt groepen om systeembronnen te sparen.
  • Geen achtergrond gebruiken of gebruik een kleine bitmapafbeelding en verdelen.
  • Probeer niet te veel pictogrammen open groepen houden.
  • Als u een toepassing die gebruikmaakt van systeembronnen telkens wanneer het wordt uitgevoerd, probeert te houden in plaats van gesloten en veel opnieuw openen tijdstippen gedurende de dag.
  • Probeer niet te laden van lettertypen die niet nodig zijn.
  • Controleer uw schermbeveiliging om ervoor te zorgen dat ze niet lekt bronnen.

Eigenschappen

Artikel ID: 90762 - Laatste beoordeling: donderdag 27 februari 2014 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 3.0 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive kbmt KB90762 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 90762

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com