A 896688. számú összesítő biztonsági frissítés (MS05-052) által végrehajtott mélyreható védelmi jellegű módosítások miatt az egyéni ActiveX-vezérlőt tartalmazó weblapok esetleg nem a vártnak megfelelően töltődnek be az Internet Explorer programban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 909738 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikkben szereplő információk segítségével alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat állíthat be, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy adott probléma megoldása érdekében végezheti el. A módosítások elvégzése előtt azonban ajánlott mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Amennyiben alkalmazza ezt a kerülő eljárást, tegyen megfelelő további lépéseket a rendszer védelme érdekében.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt készítsen arról biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A 896688. számú (MS05-052 jelű) összesítő biztonsági frissítés telepítését követően az egyéni Microsoft ActiveX-vezérlőt tartalmazó weblapok nem töltődnek be a várt módon a cikk elején felsorolt termékekben.

A probléma olyankor lép fel, ha az ActiveX-vezérlőt tartalmazó weblap az Internet zónában van. Az intranet zónában működő, illetve megbízható webhelyeken található weblapok esetén az ActiveX-vezérlő a vártnak megfelelően töltődik be.

Oka

Az MS05-052 jelű biztonsági frissítés további ellenőrzéseket vezet be a COM-objektumok a Microsoft Internet Explorer programban való futtatása előtt. A változtatás célja, hogy megelőzze a nem az Internet Explorer programban való létrehozásra tervezett COM-objektumok példányainak az Internet Explorer programban történő létrehozását. Az MS05-052-es frissítés egyik újonnan bevezetett ellenőrzése, hogy az Internet Explorer a COM-objektumok az Internet zónában való futtatása előtt ellenőrzi az IObjectSafety interfész meglétét az ActiveX-vezérlőknél.

A megoldás

A probléma megoldása érdekében fordítsa újra az ActiveX-vezérlőt, majd jelölje meg azt biztonságosként abban az esetben, mikor a böngészőprogram környezetében fut.

Arról, hogy miként állapítja meg az Internet Explorer program, hogy egy ActivX-vezérlő futtatása és inicializálása biztonságos-e, a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál bővebb információt a cikk számára kattintva:
216434 Hogyan állapítja meg az Internet Explorer program az ActiveX-vezérlők biztonságos voltát? (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Arról, hogy miként jelölhet meg MFC ActiveX-vezérlőket biztonságosként a parancsfájl-futtatás és inicializálás szempontjából, a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál bővebb információt a cikk számára kattintva:
161873 MFC ActiveX-vezérlők parancsfájl-futtatás és inicializálás szempontjából biztonságosként való megjelölése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Kerülő megoldás

Figyelmeztetés: Ez a kerülő megoldás a számítógépet vagy hálózatot sebezhetőbbé teheti a rossz szándékú felhasználók és szoftverek, például a vírusok támadásaival szemben. A lépés végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére hajtsa végre.

Figyelem! A metabázis helytelen szerkesztése komoly problémákhoz vezethet, és esetleg újra kell telepíteni a metabázist használó alkalmazásokat. A Microsoft nem szavatolja, hogy a metabázis nem megfelelő módosításából fakadó problémák elháríthatóak, ezért a metabázis-szerkesztést csak saját felelősségére hajtsa végre.

Megjegyzés: A metabázis szerkesztése előtt minden esetben készítsen arról biztonsági másolatot.

Figyelem! A rendszerleíró adatbázis Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő vagy egyéb eszköz segítségével történő nem megfelelő módosítása komoly problémákhoz vezethet, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja ezeknek a problémáknak a megoldhatóságát. A rendszerleíró adatbázist csak saját felelősségére módosíthatja.

A probléma megoldására az alábbi módszerek használhatók:

A vezérlő parancsfájl-futtatás és inicializálás szempontjából biztonságos voltát jelző érték beállítása a rendszerleíró adatbázisban

Amennyiben nincs mód az ActiveX-vezérlő újrafordítására, de a vezérlő fejlesztője parancsfájl-futtatás és inicializálás szempontjából biztonságosként sorolta be azt, az alábbi rendszerleíró azonosítók valamelyikének segítségével biztonságosként jelölheti meg az ActiveX-vezérlőt:
 • {7DD95801-9882-11CF-9FA9-00AA006C42C4}
 • {7DD95802-9882-11CF-9FA9-00AA006C42C4}
Ha például az ActiveX-vezérlő osztályazonosítója (CLSID) {A697E83F-3B53-11D1-8AE4-006097ED2008}, az alábbi rendszerleíró azonosítók egyikét adhatja hozzá az ActiveX-vezérlő biztonságosként való megjelöléséhez:
 • HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{A697E83F-3B53-11D1-8AE4-006097ED2008}\Implemented Categories\{7DD95801-9882-11CF-9FA9-00AA006C42C4}
 • HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{A697E83F-3B53-11D1-8AE4-006097ED2008}\Implemented Categories\{7DD95802-9882-11CF-9FA9-00AA006C42C4}

A webhely áthelyezése másik zónába

Ha megbízhat az adott webhelyben, áthelyezheti azt egy megbízhatóbb zónába. A webhelyek biztonsági zónákba való felvételéről a Microsoft következő webhelyén talál bővebb információt:
http://www.microsoft.com/windows/ie_intl/hu/using/howto/security/settings.mspx

Az ActiveX-kompatibilitási érték beállítása a rendszerleíró adatbázisban

A rendszerleíró adatbázisban beállíthatja az ActiveX-kompatibilitási jelzőt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be a Regedit.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő rendszerleíró alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX Compatibility
 3. Kattintson jobb gombbal az ActiveX Compatibility elemre, mutasson az Új pontra, válassza a Kulcs parancsot, írja be az ActiveX-vezérlő osztályazonosítóját, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Kattintson jobb gombbal a 3. lépésben létrehozott kulcsra, mutasson az Új pontra, majd válassza a Duplaszó parancsot.
 5. Írja be a Compatibility Flags karakterláncot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Kattintson jobb gombbal a Compatibility Flags azonosítóra, és válassza a Módosítás parancsot.
 7. Írja be az Érték mezőbe a 00800000 számot, majd kattintson az OK gombra.
 8. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.

Hivatkozások

További információt az MS05-052 jelű biztonsági frissítésről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
896688 MS05-052: Összesítő biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz
Az IObjectSafety interfészről a Microsoft Developer Network (MSDN) következő webhelyén olvashat bővebben:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/workshop/components/com/reference/ifaces/iobjectsafety/iobjectsafety.asp

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 909738 - Utolsó ellenőrzés: 2005. november 11. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 SP1 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Service Pack 1
  • Microsoft Windows 2000 Server SP4
  • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
  • Microsoft Windows Millennium Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows XP Service Pack 2
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Internet Explorer 5.5 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Internet Explorer 5.01 SP4 a következő platformokon
  • Microsoft Windows 2000 Server SP4
  • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbactivexscript kbinetdev kbprb KB909738
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com