Spelprestaties verslechteren op een Windows XP-computer met een dual-core-processor

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 909944 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u een spel probeert uit te voeren op een Microsoft Windows XP-computer met een dual-core-processor, werkt het spel niet meer optimaal. De volgende problemen kunnen optreden:
 • Het spel reageert niet meer tijdens het spelen.
 • Het spel reageert niet meer tijdens het weergaveproces.
 • Het spel werkt traag.

Oorzaak

Deze prestatieproblemen treden soms op als het spel niet is ontwikkeld voor gebruik op computers met een dual-core-processor. De prestatieproblemen treden op omdat het spel de timinggegevens niet correct kan vastleggen.

Oplossing

Gebruik een van de volgende methoden om dit probleem op te lossen:
 1. Installeer de laatste update van het spel. Ga naar de ondersteuningswebsite van de uitgever van het spel om na te gaan of er een update beschikbaar is. Als het spel een product van Microsoft is, gaat u naar de volgende Microsoft-website voor hulp:
  http://support.microsoft.com/?pr=gms
 2. Het energiebeheerschema Minimaal energieverbruik veroorzaakt op bepaalde systemen problemen voor sommige spelen. U kunt het probleem wellicht oplossen door een ander energiebeheerschema te gebruiken. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ powercfg.cpl en klik op OK. Selecteer een ander energiebeheerschema dan Minimaal energieverbruik in het vak Energiebeheerschema's.
 3. Als het probleem niet is opgelost, installeert u de laatste stuurprogramma's voor de processor. Ga naar de volgende AMD-website als u contact wilt opnemen met AMD voor stuurprogramma-informatie:
  http://www.amd.com
  Bezoek de volgende Intel-website als u contact wilt opnemen met Intel:
  http://www.intel.com
  Microsoft verstrekt deze contactinformatie om u te helpen bij het aanvragen van technische ondersteuning. Deze contactinformatie kan zonder aankondiging worden gewijzigd. Microsoft kan derhalve niet instaan voor de juistheid van deze contactinformatie.
 4. Als het probleem niet is opgelost, installeert u de laatste stuurprogramma's voor het moederbord.
 5. Als het probleem nog niet is opgelost, werkt u het BIOS van de computer bij. Voor meer informatie over het bijwerken van het BIOS neemt u contact op met de fabrikant van het moederbord van uw computer.

  Waarschuwing Als u het computer-BIOS niet correct bijwerkt of flasht, is het mogelijk dat de computer niet meer werkt.
Als het probleem nog niet is opgelost nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, gaat u naar de ondersteuningswebsite van de uitgever van het spel voor hulp.

Meer informatie

Als u een ontwikkelaar bent die de instructie RDTSC (Real Time Stamp Counter) gebruikt om de timing te berekenen, gaat u naar de volgende MSDN-website (Microsoft Developer Network) voor informatie over de functie QueryPerformanceCounter:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/windowsuserinterface/windowing/timers/timerreference/timerfunctions/queryperformancecounter.asp

Technische ondersteuning voor x64-versies van Microsoft Windows

De fabrikant van uw hardware biedt technische ondersteuning en assistentie voor x64-versies van Microsoft Windows. De fabrikant is hier verantwoordelijk voor omdat een x64-versie van Windows bij de hardware is meegeleverd. Mogelijk heeft de fabrikant de geïnstalleerde Windows-editie met unieke onderdelen aangepast. Unieke onderdelen zijn bijvoorbeeld specifieke apparaatstuurprogramma's of optionele instellingen om de prestaties van de hardware op te voeren. Microsoft biedt assistentie in alle redelijkheid als u technische hulp nodig hebt bij uw x64-versie van Windows. Wellicht moet u de fabrikant echter rechtstreeks benaderen. De fabrikant kan de beste ondersteuning bieden voor de software die vooraf op de hardware is geïnstalleerd.

Voor productinformatie over Microsoft Windows XP Professional x64-editie gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/64bit/default.aspx
Voor productinformatie over x64-versies van Microsoft Windows Server 2003 gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/default.mspx

Eigenschappen

Artikel ID: 909944 - Laatste beoordeling: dinsdag 16 mei 2006 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Trefwoorden: 
kbexpertisebeginner kbtshoot KB909944

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com