Как да деинсталирате ръчно екземпляр на SQL Server 2005

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 909967 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Ако сте клиент от малкия бизнес, може да откриете допълнителни ресурси за отстраняване на неизправности и обучение на сайта за Поддръжка за малкия бизнес.
Уведомление
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2684263
Важно Ако SQL Server 2005 работи заедно с по-ранна версия на SQL Server на компютъра, SQL Server Enterprise Manager и други програми, които зависят от SQL-DMO, може да бъдат дезактивирани, когато деинсталирате екземпляра на SQL Server 2005.

Този проблем може да възникне в една от следните ситуации:

  • Има едновременни инсталации на SQL Server 2000, SQL Server 2005 и SQL Server 7.0 и някой деинсталира една от версиите.
  • Има едновременни инсталации на SQL Server 2000 и SQL Server 2005, като SQL Server 2000 е инсталирано след SQL Server 2005.

Този проблем възниква, защото е изтрита регистрацията за SQL Server 2005 SQL-DMO COM библиотеката. За да активирате отново и други програми, които зависят от SQL-DMO, регистрирайте SQL-DMO, като изпълните следната команда от команден прозорец: regsvr32.exe sqldmo.dll
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

Тази статия описва как ръчно да деинсталирате самостоятелен екземпляр на Microsoft SQL Server 2005. Изпълнете стъпките от тази статия, само ако не можете да деинсталирате SQL Server 2005 чрез използване на Добавяне или премахване на програми За повече информация относно използването на Добавяне или премахване на програми, за да деинсталирате SQL Server 2005, вижте Как да: Деинсталиране на съществуващ екземпляр на SQL Server 2005 (Инсталиране)

Когато завършите стъпките в тази статия, можете да преинсталирате SQL Server.

Допълнителна информация

Препоръчваме да използвате Добавяне или премахване на програми, за да деинсталирате SQL Server 2005. Въпреки това, ако инсталацията претърпи неуспех или ако Добавяне или премахване на програмине деинсталира екземпляра на SQL Server 2005, следвайте стъпките от тази статия, за да деинсталирате екземпляра ръчно.

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2683283
Забележка: Ако получите следното съобщение за грешка по време на процеса по инсталиране на SQL Server 2005, компонент на SQL Server 2005 не е бил деинсталиран от компютъра ви:
Компонент, който сте указали в свойството на ADD_LOCAL, вече е инсталиран. За да надстроите съществуващия компонент, вижте template.ini и задайте свойството НАДСТРОЙКА към името на компонента.

Преди да деинсталирате SQL Server 2005

Архивирайте данните

Изтрийте групите за локална защита

Запишете или преименувайте папките на SQL Server Reporting Services

Спрете всички услуги на SQL Server

Използвайте акаунт, който има необходимите права

Как да деинсталирате ръчно самостоятелен екземпляр на SQL Server 2005

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2684263
Важно Този раздел, метод или задача съдържа стъпки, които ви казват как да модифицирате системния регистър. Въпреки това може да възникнат сериозни проблеми, ако модифицирате системния регистър неправилно. Затова се уверете, че следвате внимателно тези стъпки. За допълнителна сигурност архивирайте системния регистър, преди да го модифицирате. След това ще можете да възстановите системния регистър, ако възникне проблем. За допълнителна информация как да архивирате или възстановите системния регистър щракнете върху следния номер на статия в базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
322756 Как да архивирате и възстановите системния регистър в Windows

Стъпка 1: Уверете се, че компонентът „Microsoft SQL Server Setup Support Files“ („Поддържащи файлове на инсталацията на Microsoft SQL“) е инсталиран

Стъпка 2: Стартирайте командата за деинсталиране на компонентите на SQL Server

Стъпка 3: Деинсталирайте компонентите за поддръжка

Стъпка 4: Деинсталирайте компонента „Microsoft SQL Server Native Client“

Стъпка 5: Деинсталирайте компонента „Microsoft SQL Server Setup Support Files“

Ако тези стъпки не са деинсталирали всичките компоненти

Щракнете тук, за да прегледате или скриете подробната информация

Допълнителни ресурси

За повече информация относно това как да деинсталирате ръчно SQL Server 2005 клъстер за преместване при отказ, вижте темата „Как да деинсталирате ръчно SQL Server 2005 клъстер за преместване при отказ“ в „Онлайн книги за SQL Server 2005“. http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa213764(SQL.80).aspx

За повече информация относно това как да деинсталирате ръчно екземпляр на SQL Server 2000, вижте статията от базата знания на Microsoft. 290991Как да премахнете ръчно екземпляр по подразбиране, наименуван или виртуален екземпляр на SQL Server 2000. (Това може да е на английски)
Забележка Това е статия "БЪРЗА ПУБЛИКАЦИЯ", създадена директно в рамките на организацията за поддръжка на Microsoft. Информацията, съдържаща се тук, се ограничава до съдържащото се в нея и е дадена в отговор на появили се проблеми. В резултат на краткия срок до тяхното предлагане, материалите може да съдържат печатни грешки и могат да бъдат преработвани във всеки момент без предизвестие. Вижте Условия на ползване за други съображения.

Свойства

ID на статията: 909967 - Последна рецензия: 06 август 2012 г. - Редакция: 1.0
Важи за:
  • Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition
  • Microsoft SQL Server 2005 Standard X64 Edition
  • Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition for Itanium Based Systems
  • Microsoft SQL Server 2005 Enterprise Edition
  • Microsoft SQL Server 2005 Enterprise X64 Edition
  • Microsoft SQL Server 2005 Enterprise Edition for Itanium Based Systems
  • Microsoft SQL Server 2005 Developer Edition
  • Microsoft SQL Server 2005 Express Edition
Ключови думи: 
kbsqlsetup kbinfo kbsql2005setup kbexpertiseinter kbexpertiseadvanced kbtshoot kbcip KB909967

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com