Előfordulhat, hogy az olyan Windows 2000 rendszerű számítógépek, amelyen telepítve van a MUI csomag, nem frissíthetők az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében a DirectX összetevőhöz kiadott biztonsági frissítések valamelyikének telepítése után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 910415 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Vegye figyelembe a következő eshetőséget:
 • Olyan, Microsoft Windows 2000 rendszert futtató számítógépet használ, amelyen telepítve van a Windows 2000 Multilingual User Interface (MUI) csomag.
 • Telepíti az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében a Microsoft DirectX összetevőhöz kiadott valamelyik biztonsági frissítést.
Ebben az esetben előfordulhat, hogy nem kerül sor a számítógép frissítésére. Emellett a következőhöz hasonló hibaüzenet is megjelenhet:
This software update can only be applied to DirectX <verzió> (Ez a szoftverfrissítés csak a DirectX <verzió> verziójára alkalmazható). Ha ezt az üzenetet kapja, számítógépén nincs telepítve a DirectX <verzió> verziója, így nem telepítheti az adott frissítést.
Megjegyzés: Ilyenkor a számítógépre továbbra is veszélyt jelenthet az MS05-050 jelű biztonsági közleményben ismertetett biztonsági rés. Előfordulhat, hogy a biztonsági frissítés telepítése látszólag sikeres, és nem jelenik meg hibaüzenet.

Oka

Ez a probléma akkor lép fel, ha a Quartz.dll fájl verzióinformációja hibás. Arról, hogy mi okozhatja azt, hogy a Quartz.dll fájl hibás verzióinformációt szolgáltat, további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
263212 A Windows 2000 többnyelvű verziójában előfordulhat, hogy helytelen fájlverzió-információ jelenik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A megoldás

A probléma megoldása érdekében telepítse az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében kiadott, a számítógépen található Quartz.dll fájl verziója alapján kiválasztott megfelelő biztonsági frissítést.

A Quartz.dll fájl verziójának azonosítása Windows 2000 MUI rendszerű számítógépen

A számítógépen található Quartz.dll fájl verziója az alábbi módszerek valamelyikével állapítható meg.

1. módszer (Ha a Windows 2000 MUI csomag a Windows 2000 rendszer egy nem angol nyelvű verziójára van telepítve)

Használja a Filever.exe eszközt. A Microsoft Tudásbázis következő cikkében a cikk számára kattintva további információt talál arról, hogy miként használhatja a Filever.exe eszközt a Quartz.dll fájl verziójának megállapítására:
263212 A Windows 2000 többnyelvű verziójában előfordulhat, hogy helytelen fájlverzió-információ jelenik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

2. módszer (Ha a Windows 2000 MUI csomag a Windows 2000 rendszer egy angol nyelvű verziójára van telepítve)

A Dxdiag.exe eszközzel vizsgálja meg a Quartz.dll fájlt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be a dxdiag parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a Rendszer fülre, és jegyezze fel a DirectX verziójának a Rendszerinformáció területen megjelenített értékét.
 3. Kattintson a DirectX fájlok fülre, és vizsgálja meg a Quartz.dll fájl verzióinformációit.
 4. Jegyezze fel a Quartz.dll fájl verzióinformációját.

A DirectX összetevő az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében kiadott, megfelelő biztonsági frissítésének telepítése a Quartz.dll fájl verziója alapján

Fontos! Windows 2000 MUI rendszer esetén a biztonsági frissítés megfelelő angol nyelvű verzióját kell telepítenie, a telepített MUI csomag nyelvétől függetlenül. Ha a Windows 2000 rendszer valamelyik nem angol nyelvű változatát használja, és nem telepítette a Windows 2000 MUI csomagot, akkor telepítse a biztonsági frissítés a Windows 2000 rendszer nyelvének megfelelő nyelvű verzióját.

A megfelelő biztonsági frissítés telepítéséhez keresse fel a Microsoft alábbi webhelyeinek valamelyikét, a Quartz.dll fájl verziójától függően:

Amennyiben a számítógép a Quartz.dll fájl 6.1.9.7XX verzióját tartalmazza
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=1853AD1F-92C8-4C2B-8F52-9B2FC8DBF769
Amennyiben a számítógép a Quartz.dll fájl 6.3.1.8XX verzióját tartalmazza
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=FEDC7212-27B8-4993-9965-53E9298DB386
Amennyiben a számítógép a Quartz.dll fájl 6.5.1.9XX verzióját tartalmazza
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=1853AD1F-92C8-4C2B-8F52-9B2FC8DBF769

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

A Microsoft felfedezett egy olyan problémát is, amely a DirectX 8 futtatókörnyezetet tartalmazó csomag Windows 2000 MUI rendszerű számítógépre való telepítésekor lép fel. Amennyiben nem angol nyelvű MUI csomag van telepítve a számítógépre, és telepíti a DirectX 8 futtatókörnyezetet tartalmazó csomagot, a bináris fájlok egy része nem lesz megfelelően frissítve. A Quartz.dll fájl verziójának ellenőrzésekor kiderül, hogy a verzió továbbra is ugyanaz, ami a DirectX 7-ben szerepel. Ha jelentkezik ez a probléma, a DirectX 9 angol nyelvű változatának telepítésével megpróbálhatja megszüntetni azt.

A Microsoft továbbá dokumentált egy olyan, az előbbiekkel nem összefüggő problémát is, amelynek következtében a Windows Server 2003, Windows XP vagy Windows 2000 rendszerű számítógép nem frissíthető az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében a DirectX összetevőhöz kiadott biztonsági frissítések valamelyikének telepítése után. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
909596 Előfordulhat, hogy egy Windows Server 2003, Windows XP vagy Windows 2000 rendszerű számítógép nem frissíthető az MS05-050 jelű biztonsági közlemény keretében a DirectX összetevőhöz kiadott biztonsági frissítések valamelyikének telepítése után

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 910415 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 9. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP4
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP4
 • Microsoft Windows 2000 Server SP4
 • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbsecurity KB910415
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com