Cikk azonosítója: 912945 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Megjegyzés
A cikkben ismertetett frissítést az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítése tartalmazza. A legújabb frissítés telepítéséhez telepítse az összes fontos vagy sürgős frissítést. Ehhez látogasson el a Windows Update webhelyre:
http://www.update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
Ha további technikai jellegű információkra van szüksége az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítésével kapcsolatban, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/security/bulletin
A cikk célja az informatikai szakemberek és fejlesztők értesítése arról, hogy az Internet Explorer más módon kezeli az ActiveX-vezérlőket. Az otthoni felhasználók a Microsoft következő webhelyén tájékozódhatnak arról, hogy a frissítés jelenléte esetén az Internet Explorer miként kezeli az ActiveX-vezérlőket:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/download-ie
Megjegyzés: Ha problémákat tapasztal egy megbízhatónak tartott webhelyen lévő ActiveX-vezérlővel kapcsolatban, adja hozzá a webhelyet a Megbízható helyek zónához az Internet Explorer alkalmazásban. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket az Internet Explorer programban:
 1. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 2. A Biztonság lapon kattintson a Megbízható helyek ikonra, majd a Helyek gombra.
 3. A Webhely hozzáadása a zónához mezőbe írja be a hozzáadni kívánt webhely URL-címét.
 4. Kattintson a Hozzáadás, majd a Bezárás gombra.
Ha a probléma továbbra is fennáll, keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/ph/807/hu
Fontos: A jelen cikkben szereplő információk az Internet Explorer 2006 áprilisa és 2008 áprilisa között kiadott és frissített verzióira vonatkoznak. 2008 áprilisában az Internet Explorer jelen cikkben ismertetett viselkedését az MS08-024 jelű biztonsági frissítés megszüntette. Az MS08-024 jelű biztonsági frissítéssel kapcsolatos további műszaki információkról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
947864 MS08-024: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft kiadott egy szoftverfrissítést a Windows XP Service Pack 2 és a Windows Server 2003 Service Pack 1 rendszer részét képező Microsoft Internet Explorer 6 alkalmazáshoz. A frissítés telepítésének hatására az Internet Explorer másként kezel egyes, Active X-vezérlőket és Java-bővítményeket használó weblapokat. Az ActiveX-vezérlők közé tartoznak az alábbiak:
Adobe Reader
Apple QuickTime Player
Macromedia Flash Player
Microsoft Windows Media Player
Real Networks RealPlayer
Sun Java Virtual Machine
A frissítés telepítését követően bizonyos weblapokról csak akkor tud együttműködni az ActiveX-vezérlőkkel, ha engedélyezi azokat. Egy ActiveX-vezérlő engedélyezéséhez manuálisan kattintson rá. A webfejlesztők egyéb technikák segítségével is frissíthetik a weblapokat. E módszerekről az MSDN alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/ms537508.aspx
A frissítés telepítésekor a rendszer teljes mértékben eltávolítja a Plugin.ocx bináris fájlt a Windows Server 2003 és Windows XP rendszert futtató számítógépekről. A Plugin.ocx az Internet Explorer közös felületek nélküli privát összetevője, és a Netscape bővítményeinek ActiveX-vezérlőként történő tárolására használatos. 2003-ban a Plugin.ocx működését biztonsági okokból letiltották Windows Server 2003 és Windows XP rendszerben. A frissítés teljes mértékben eltávolítja a működésképtelenné vált Plugin.ocx kódot.

Ezen Internet Explorer-frissítés részeként a Microsoft frissítéseket jelentet meg a Windows XP és a Windows Server 2003 aktuális verzióihoz, amelyek minden ügyféloldali operációs rendszert érintenek. Az ügyféloldali operációs rendszerek az alábbiak:
 • Windows XP Starter Edition
 • Windows XP Home Edition
 • Windows XP Professional Edition
 • Windows XP Tablet PC Edition
 • Windows XP Media Center Edition
 • Windows XP Professional for Embedded Systems
A Microsoft nem adott ki frissítéseket az Internet Explorer, a Windows Server 2003 és a Windows XP korábbi verzióihoz, azonban a későbbiekben erre sor kerülhet. Ha a kiadások ütemezésével kapcsolatos további információ rendelkezésre áll, ebben a cikkben lesz olvasható.

A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:

Internet Explorer-frissítés a Windows Server 2003 32 bites, x86-alapú, SP1 szervizcsomaggal frissített verzióihoz:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 912945-ös számú csomag letöltése
Az Internet Explorer frissítése a Windows Server 2003 64 bites, Itanium-alapú, Service Pack 1 szervizcsomaggal rendelkező verziójához:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 912945-ös számú csomag letöltése
Az Internet Explorer frissítése a Windows Server 2003 64 bites, x64-alapú verzióihoz:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 912945-ös számú csomag letöltése
Az Internet Explorer frissítése Windows XP Professional x64 Edition rendszerhez:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 912945-ös számú csomag letöltése
Az Internet Explorer frissítése Windows XP Service Pack 2 rendszerhez:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 912945-ös számú csomag letöltése
A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

További információ

Ismert problémák

 • A 912812. számú biztonsági frissítésben található Internet Explorer ActiveX frissítés érvénytelenítve.

  Az Internet Explorer alkalmazáshoz kiadott 912945. számú frissítés telepítését követően a rendszer letiltja az Internet Explorer 912812. számú frissítésben szereplő, ActiveX-vezérlőkre vonatkozó frissítését. A 912812. számú biztonsági frissítésben szereplő biztonsági javítások továbbra is jelen vannak, és működőképesek. A rendszer csak az Internet Explorer ActiveX-vezérlőire vonatkozó frissítést tiltja le.
 • Weblap-megjelenítési problémák az Internet Explorer böngészőben

  A hiba az Mshtml.dll fájl minden újraregisztrálásakor előfordul a jelenlegi összesített frissítés telepítése után. Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
  912812 MS06-013: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz

  Ajánlott a 912812-es számú biztonsági frissítés telepítése a jelen cikkben leírt 912945-ös számú frissítés helyett.
 • Az első bejelentkezéskor megjelenő párbeszédpanelek újra megjelenhetnek, és alapértelmezett beállításaik visszaállhatnak.

  A probléma akkor fordul elő, ha a szoftverfrissítés gyorsjavítással frissített verzióját 64 bites rendszerben, például a megfelelő szervizcsomaggal frissített Windows Server 2003 Itanium- vagy x64-alapú változatában, illetve a megfelelő szervizcsomaggal frissített Windows XP x64-alapú változatában telepíti. Ebben az esetben az első bejelentkezéskor megjelenő párbeszédpanelek az alkalmazások és a Windows összetevők esetén megjelenhetnek. Emellett néhány beállítás visszaáll az alaphelyzetbe. Ez a működés a következő hibákhoz vezethet:
  • Az alkalmazások kérhetik, hogy a felhasználók biztonsági szolgáltatásokra iratkozzanak fel.
  • Az Internet Explorer kedvencekre vonatkozó alapértelmezett beállításai visszaállnak.
  • Az Internet Explorer biztonsági zónáinak alapértelmezett beállításai visszaállnak.
  • Az Internet Explorer alapértelmezett speciális beállításai visszaállnak.
  • Ekkor megjelenik a Windows Media Player kezdő párbeszédpanelje.
  Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • Google eszköztár

  Hozzáférés-megsértési hiba történhet a Google eszköztár alkalmazásban, amikor egy inaktív ActiveX-vezérlőt használó ablakot zár be. A Microsoft és a Google technikai csapata együtt dolgozik a hiba elhárítása érdekében. A Google várhatóan automatikus „javítási mechanizmusa” segítségével hárítja el a hibát a Google eszköztár használói számára. Ez a probléma a Google eszköztár 3.0.129.2-es verzióját megelőző verziókat érinti. A legújabb verzió letöltéséhez keresse fel a Google következő webhelyét:
  http://toolbar.google.com
 • A külső parancsfájlt használó technikák nem működnek, amikor a „Hibakeresés tiltása a parancsfájlokban” jelölőnégyzet törölve van az Internet Explorer böngészőben.

  Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • Java Platform, Standard Edition 1.3 vagy 1.4-es verziót használó ActiveX-vezérlők

  Ha egy ActiveX-vezérlőre kattint egy olyan programban, amely a vezérlő futtatásához a Java platform Standard Edition (J2SE) 1.3-as vagy 1.4-es verzióját használja, a vezérlő kijelölése nem történik meg. A kijelöléshez ismét a vezérlőre kell kattintania. A J2SE 1.5-ös verzióban a kijelölés megfelelően működik. A J2SE legújabb verziójának beszerzéséhez keresse fel a Sun Microsystems, Inc. alábbi webhelyét:
  http://java.sun.com/j2se
 • A Windows telepítési forrásfájljainak frissítése nem hajtható végre a /integrate kapcsoló használatával

  A frissítés jelenléte esetén a rendszergazdák nem tudják a /integrate kapcsolóval frissíteni a Windows telepítési forrásfájljait. Ennek a problémának a javítása várhatóan a Windows Server 2003 és a Windows XP operációs rendszerek következő frissítésekor történik meg. A probléma megkerüléséhez használja a Sysprep eszközt. További információt a Microsoft következő webhelyén talál:
  http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb457067.aspx
  A problémát az Internet Explorer 912812. számú biztonsági frissítése szünteti meg.
 • ActiveX-vezérlőket használó Siebel programok

  A 912945-ös számú szoftverfrissítés az összes, Siebel 7 High Interactive szolgáltatást használó ügyfelet érinti. A frissítés telepítése után a rendszer több alkalommal is kéri a Siebel programmal való együttműködés jóváhagyását – a program által használt összes ActiveX-vezérlő esetében. A Siebel cég és a Microsoft már dolgozik a probléma megoldásán, és várhatóan 2006 tavaszán megjelenik a Siebel-termékfrissítés. A Siebel-termékfrissítésekről további információt a Siebel cég terméktámogatási webhelyén talál:
  http://www.oracle.com/hu/index.html
 • Folyamatnévbeli karakterláncrészlet-egyezés miatt aktivált alkalmazások

  Bizonyos alkalmazások alapértelmezés szerint olyan folyamatnevekkel rendelkeznek, amelyek az új ActiveX-viselkedést használó alkalmazások részét képezik. Mivel, például, az APExplorer.exe nevében az Explorer.exe egy karakterláncrészlet, az Explorer.exe alkalmazást befolyásolja az új ActiveX-viselkedés. Ezek az alkalmazások az új ActiveX-viselkedés szerint működnek.

  Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • MFC-vezérlők állandó ablakbeli jelenléte

  Bizonyos esetekben, amikor egy MFC ActiveX-vezérlővel rendelkező lapról egy másik lapra ugrik, a vezérlő továbbra is megjelenik az új ablakban. Ezt a problémát az Internet Explorer 916281-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • A Visual Basic vezérlők nem jelennek meg

  Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a Visual Basic nyelven létrehozott, CSS megjelenítési és láthatósági jellemzőkkel megjelenített vezérlők nem jelennek meg. Ezt a problémát az Internet Explorer 916281-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • Biztonsági figyelmeztető üzenet biztonságos (https://) weboldalról származó PDF dokumentum megnyitásakor

  Amikor biztonságos (https://) weblapról kísérli meg egy PDF-dokumentum megnyitását, helytelenül egy vegyes tartalomra figyelmeztető biztonsági üzenet jelenik meg. A problémát az Internet Explorer 916281. számú biztonsági frissítése oldja meg.
Az ActiveX-vezérlők felhasználói beavatkozás nélküli működését biztosító ajánlott módszerekről az alábbi MSDN-webhelyen tájékozódhat:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/ms537508.aspx
A javasolt módszereket nem alkalmazó webhelyeken az alábbi problémák tapasztalhatók.

Megjegyzés: A hibák mindegyike elkerülhető az MSDN webhelyen ismertetett módszerek használatával.
 • Gördítés
  Amikor az egér görgőjével gördíti az interaktív vezérlőt tartalmazó lapot, előfordulhat, hogy a vezérlő nem megfelelően jelenik meg. Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • Abstract Window Toolkit
  Hozzáférés-megsértés tapasztalható a felhasználói felületen az Abstract Window Toolkit (AWT) osztályait használó Java programok esetén. Ezt a problémát az Internet Explorer 912812-es számú biztonsági frissítése oldja fel.
 • Átlátszó Flash-animáció
  Teljes oldalas hirdetés jelenik meg, a fókuszjelző keret azonban megmarad. Ebben az esetben továbbra is ott található a vezérlő, amely azonban átlátszó, ezért a kapcsolódó átfedő ablak az oldalon marad.
 • DHTML menük
  Egy DHTML menü kibontásakor a menü egy ActiveX-vezérlőn jelenik meg. Ha ekkor a menüre kattint, nem a DHTML menühöz fog hozzáférni, hanem a vezérlőt engedélyezi. Az átfedő ablak a mélységi sorrend legfelső helyén szerepel, ezért az egérkattintással kiadott utasítás erre az ablakra érvényes.
 • A betöltés előtt megerősítést kérő vezérlők
  Amikor bizonyos vezérlők betöltődnek egy weblapon, a vezérlők elrejtése a frissítés működése miatt nem megfelelő. Ezek a vezérlők a Macromedia Shockwave Director, a QuickTime Player és a Virtools Web Player alkalmazásban használt vezérlők. Amikor a Windows megállapítja, hogy egy vezérlő inaktív, a rendszer a vezérlő betöltését megelőzően megkérdezi a felhasználót.
 • CSS jellemzők a vezérlőkön
  Azok a nullánál nagyobb szélességgel és magassággal rendelkező rejtett vagy olyan vezérlők, melyek megjelenítési módot szabályozó display-mode tulajdonsága Nincs értékű, egy fókuszjelző keretet jelenítenek meg, ha az egeret föléjük húzza.
  Ezt a problémát az Internet Explorer 916281-es számú biztonsági frissítése oldja fel.


A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 912945 - Utolsó ellenőrzés: 2013. szeptember 25. - Verziószám: 18.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 a következő platformokon
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kbwebbrowser kbactivexscript kbonline kbexpertiseadvanced kbhowto kbFAQ KB912945
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com