Μειωμένες επιδόσεις, αποτυχίες φόρτωσης του προγράμματος οδήγησης ή αστάθεια του συστήματος, ενδέχεται να προκύψει σε συστήματα άμεσης προσθήκη μνήμης που λειτουργούν με Windows Server 2003

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 913568 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Σημαντικό Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τροποποίησης του μητρώου. Φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν το τροποποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και τροποποίησης του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
256986 Περιγραφή του μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα από τα ακόλουθα προβλήματα σε έναν υπολογιστή που βασίζεται σε Microsoft Windows Server 2003 που έχει ενεργοποιημένη τη δυνατότητα της άμεσης προσθήκη μνήμης:
 • Συσκευές προετοιμάστηκε ή δεν λειτουργούν σωστά.
 • Δεν φορτώνονται προγράμματα οδήγησης ή υπηρεσίες δεν ξεκινούν.
 • Προγράμματα αποτύχει ή δεν ξεκινούν. Τα προγράμματα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν Microsoft Exchange Server ή οι υπηρεσίες ανάλυσης του Microsoft SQL Server.
 • Επιδόσεις του συστήματος είναι κακή.
 • Το σύστημα είναι ασταθές.
 • Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του συστήματος.
 • Λαμβάνετε μηνύματα λάθους που δηλώνουν πόροι δεν επαρκούν.
 • Λαμβάνετε μηνύματα λάθους διακοπής.
Σημείωση Από προεπιλογή, η δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης μπορεί να είναι ενεργοποιημένη στον υπολογιστή.

Αιτία

Όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης, το λειτουργικό σύστημα εκχωρεί εκ των προτέρων πόρων πυρήνα για το χειρισμό των μελλοντικών μνήμη που μπορεί να προστεθεί στον υπολογιστή. Εκχώρησης πόρων πυρήνα με βάση τις δυνατότητες του υπολογιστή αντί της μνήμης RAM που είναι εγκατεστημένη. Ο πυρήνας μπορεί να εκχωρήσει σημαντικούς πόρους για να μνήμης RAM που μπορεί να εγκατασταθεί ποτέ. Κατά συνέπεια, η δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης μπορεί να προκαλέσει το μέγιστο μέγεθος του σελιδοποιημένου χώρου συγκέντρωσης να είναι πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο πιθανό να προκύψει σε έναν υπολογιστή που εκτελεί μια έκδοση που βασίζεται σε x 86 του Windows Server 2003, όταν ισχύει μία από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
 • Το σύστημα αναφέρει ότι υποστηρίζεται μεγάλο μέρος της RAM. Για παράδειγμα, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν το Windows Server 2003, υπολογιστή που βασίζεται σε Datacenter Edition που υποστηρίζει μνήμη RAM 128 gigabyte (GB). Το στατικό πίνακα συσχέτισης πόρων (SRAT) σας ενημερώνει ότι το λειτουργικό σύστημα, όπου είναι δυνατή η προσθήκη μνήμης RAM.
 • Το σύστημα χρησιμοποιεί το / 3GB Μεταβείτε στο αρχείο Boot.ini. Όταν χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος εκχώρηση χώρου εικονικών διευθύνσεων, πυρήνα διαθέσιμοι πόροι έχουν μειωθεί σημαντικά. Επιπλέον, οι εκχωρήσεις καταχώρηση πίνακα σελίδων συστήματος μπορεί να μειωθεί σε επίπεδα που μπορεί να προκαλέσει ζητήματα επιδόσεων.

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Προειδοποίηση Εάν τροποποιήσετε το μητρώο λανθασμένα χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή μητρώου ή χρησιμοποιώντας κάποια άλλη μέθοδο, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα απαιτούν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα ζητήματα αυτά είναι δυνατό να επιλυθούν. Τροποποιήστε το μητρώο με δική σας ευθύνη.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Μέθοδος 1: Χρήση της παραμέτρου του μητρώου " DynamicMemory " για να περιορίσετε την ποσότητα θερμό προσθήκη μνήμης

Για να ορίσετε την παράμετρο μητρώου DynamicMemory σε υπολογιστές που εκτελούν Windows Server 2003 με Service Pack 1 (SP1) ή νεότερες εκδόσεις, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση, πληκτρολογήστε regedit, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, κάντε δεξιό κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
  Διαχείριση Manager\Memory HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session
 3. Στο μενού Επεξεργασία , επιλέξτε Δημιουργίακαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Τιμή DWORD.
 4. Τύπος DynamicMemory για το όνομα του DWORD και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 5. Κάντε δεξιό κλικ στο DynamicMemoryκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποίηση.
 6. Στο πλαίσιο " δεδομένα τιμής ", πληκτρολογήστε την τιμή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Η τιμή αυτής της παραμέτρου είναι σε gigabyte (GB). Για παράδειγμα, εάν ορίσετε την τιμή σε 1, ο πυρήνας δεσμεύει χώρο για ένα σύνολο 1 GB μνήμης συστήματος ή για τη συνολική ποσότητα φυσικής μνήμης που είναι εγκατεστημένη κατά το χρόνο εκκίνησης, ανάλογα με το ποιο είναι μεγαλύτερο.
 7. Κλείστε τον Επεξεργαστή μητρώου και ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.

Μέθοδος 2: Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης

Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:
 • Μέθοδος A:, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του υλικού σας, για να προσδιορίσετε αν είναι δυνατόν να απενεργοποιηθεί η δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης χρησιμοποιώντας το BIOS. Εάν χρησιμοποιώντας το BIOS να απενεργοποιηθεί η δυνατότητα, χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο.
 • Μέθοδος β: Εάν δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί η δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης χρησιμοποιώντας το BIOS, συνιστούμε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows Server 2003 SP1 και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο 1.

  Εάν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε σε Windows Server 2003 SP1, μπορείτε να ορίσετε το διακόπτη/NOPAE στο αρχείο Boot.ini για να απενεργοποιήσετε την κατάσταση λειτουργίας επέκτασης φυσικής διεύθυνσης (PAE).

  Σημείωση Δεν συνιστάται να απενεργοποιήσετε την κατάσταση λειτουργίας PAE σε υπολογιστές που εκτελούν Windows Server 2003 με SP1 ή νεότερων εκδόσεων. Αυτή η ρύθμιση παραμέτρων ενδέχεται να απενεργοποιήσει ακούσια νέες δυνατότητες που περιλαμβάνει υποστήριξη για αποτροπή εκτέλεσης δεδομένων (DEP). Ορίστε το διακόπτη/NOPAE μόνο σε υπολογιστές που λειτουργούν με μια έκδοση του Windows Server 2003 πριν από το SP1.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση του /nopae/NOPAE , επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
  http://TechNet.Microsoft.com/en-us/library/aa996104.aspx

Κατάσταση

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα στα προϊόντα της Microsoft που παρατίθενται στην ενότητα "Ισχύει για".

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει κατά την εκτέλεση του Windows Server 2003 σε εικονικά διαμορφωμένων environmentssuch ως Hyper-V. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
2927158 Το VM του Windows Server 2003 ενδέχεται να μην ξεκινούν κατά τη χρήση της δυναμικής μνήμης
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη για τη δυνατότητα άμεσης προσθήκη μνήμης στον Windows Server 2003, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://go.Microsoft.com/fwlink/?LinkId=57183

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 913568 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
Λέξεις-κλειδιά: 
kbtshoot kbexpertiseinter kbmt KB913568 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο έχει μεταφραστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Community Translation Framework (CTF) (Πλαίσιο μετάφρασης κοινότητας). Η Microsoft παρέχει μηχανική μετάφραση, επεξεργασία μετά τη μηχανική μετάφραση από την κοινότητα και άρθρα μεταφρασμένα από επαγγελματίες προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής βάσης σε πολλές γλώσσες. Τα άρθρα μηχανικής μετάφρασης και αυτά που επεξεργάζονται ύστερα από μηχανική μετάφραση ενδέχεται να περιέχουν σφάλματα στο λεξιλόγιο, στη σύνταξη ή/και στη γραμματική. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CTF, μεταβείτε στην τοποθεσία http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/el.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 913568

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com