Помощната програма за мрежова диагностика Network Diagnostics for Windows XP може да помогне да намерите и отстраните проблеми с мрежовата свързаност

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 914440 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

В статията се разглежда инструментът Network Diagnostics for Windows XP. Този инструмент може да ви помогне да намерите и отстраните проблеми с връзките. Тези проблеми могат да се появят на компютри, намиращи се в домашна мрежа и осъществяващи връзка с Интернет чрез кабелен модем или модем за цифрова абонатна линия (DSL модем).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Инструментът Network Diagnostics for Windows XP може да помогне за елиминирането на най-често срещаните проблеми с връзките, които възникват в домашни мрежи.

За да диагностицира състоянието на мрежовите връзки, инструментът Network Diagnostics for Windows XP провежда и анализира следните тестове:
 • Тест за IP конфигурация
 • Тест за шлюза по подразбиране
 • Тест на Winsock
 • Тест на DNS
 • Тест на защитната стена
 • Тест за проверка на връзката с Интернет
Препоръчително е специалист по поддръжката да ви съдейства при диагностицирането на състоянието на връзките в мрежата при използването на инструмента Network Diagnostics for Windows XP.

В повечето домашни мрежи се използва един от следните методи за достъп или споделяне на единствена високоскоростна връзка към Интернет:
 • Отделен маршрутизатор
 • Домашен шлюз, като например кабелен модем, заедно с маршрутизатор или DSL модем заедно с маршрутизатор
 • Компютър с активирана функция за споделяне на Интернет връзка или с друга форма на преобразуване на мрежови адреси (NAT)

Получаване на инструмента Network Diagnostics for Windows XP

От Центъра на Microsoft за изтегляне на файлове можете да изтеглите следния файл:

Инструмент за мрежова диагностика (KB914440):
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
Изтегляне
Изтеглете пакета WindowsXP-KB914440-v12-x86-ENU.exe.

Използване на инструмента Network Diagnostics for Windows XP

Чрез инструмента Network Diagnostics for Windows XP можете да тествате мрежовата връзка, както и да определите дали използващите мрежата програми и услуги функционират правилно. Използвайте някой от следните методи, за да стартирате инструмента:
 • В менюто Tools ("Инструменти") на Microsoft Internet Explorer изберете Diagnose Connection Problems ("Диагностика на проблеми във връзката").
 • Щракнете върху Start ("Старт"), изберете Run ("Изпълни"), въведете %windir%\network diagnostic\xpnetdiag.exe и след това натиснете OK.
 • Стартирайте интерактивната помощ за статия на 326155 от базата знания на Microsoft. За допълнителна информация относно изтеглянето на интерактивната помощ за статия 326155 от базата знания на Microsoft щракнете върху номера на статията по-долу:
  326155 При опит за зареждане на уеб сайт в Internet Explorer се появява следното съобщение за грешка: "Page Cannot Be Displayed" ("Страницата не може да бъде показана") (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
Този инструмент притежава изброените в таблицата по-долу файлови атрибути (или по-нови такива). Датите и часовете за тези файлове са дадени в координирано универсално време (UTC). Вие виждате тази информация за файла, преобразувана в местно време. За да намерите разликата между UTC и местното време, използвайте раздела Time Zone ("Часова зона") на елемента Date and Time ("Дата и час"), намиращ се в контролния панел.
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
Име на файлаВерсия на файлаРазмер на файлаДатаЧасПлатформаИзисквания за сервизен пакет
Custsat.dll9.0.2600.292133,7923 юни 2006 г.11:40x86SP2
Xpnetdg.exe5.1.2600.3012557,56810 октомври 2006 г.12:44x86SP2
Xpnetdg.xslНеприложимо1,69214 април 2006 г.22:11НеприложимоSP2
Xpsp3res.dll5.1.2600.3011214,52810 октомври 2006 г.06:12x86SP2

Свойства

ID на статията: 914440 - Последна рецензия: 31 януари 2008 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Ключови думи: 
atdownload kbexpertisebeginner KB914440

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com