A Windows XP hálózati kapcsolatproblémáinak azonosítása és javítása a Hálózati diagnosztika eszközzel

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 914440 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Jelen cikk a Hálózati diagnosztika eszközt ismerteti. Az eszköz kapcsolódási problémák azonosítására és megoldására szolgál. Ezek a kapcsolódási problémák otthoni hálózat számítógépein fordulhatnak elő, amelyek kábel- vagy DSL-modemmel csatlakoznak az internethez.

További információ

A Windows XP Hálózati diagnosztika eszköze segítséget nyújthat az otthoni hálózati környezetben leggyakrabban előforduló hibák elhárításában.

A hálózat kapcsolódási állapotának diagnosztizáláshoz a Windows XP Hálózati diagnosztika eszköze a következő teszteket hajtja végre:
 • IP-konfigurációs teszt
 • Az alapértelmezett átjáró tesztje
 • A Winsock tesztje
 • DNS-teszt
 • Tűzfalteszt
 • Az internetkapcsolat tesztje
A Windows XP Hálózati diagnosztika eszközének használata során általában egy szakember is segít a hálózati kapcsolat állapotának diagnosztizálásában.

A legtöbb otthoni hálózat az alábbi módszerek egyikével fér hozzá nagy sebességű internetkapcsolathoz vagy osztja azt meg:
 • Egy önálló útválasztóval
 • Egy otthoni átjáróval; például egy kábelmodem és egy útválasztó vagy egy DSL-modem és egy útválasztó kombinációjával
 • Egy, az Internetkapcsolat megosztása szolgáltatást futtató számítógéppel vagy a hálózati címfordítás (NAT) egy másik formájával

A Windows XP Hálózati diagnosztika eszközének beszerzése

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

Hálózati diagnosztika eszköz (KB914440):
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A WindowsXP-KB914440-v12-x86-ENU.exe csomag letöltése

A Windows XP Hálózati diagnosztika eszközének futtatása

A Windows XP Hálózati diagnosztika eszközével ellenőrizhető, hogy a hálózati kapcsolat, valamint a hálózati programok és szolgáltatások megfelelően működnek-e. Az eszköz indításához kövesse az alábbi módszerek egyikét:
 • A Microsoft Internet Explorer Eszközök menüjében kattintson a Diagnose Connection Problems (Kapcsolódási problémák diagnosztizálása) parancsra.
 • Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %windir%\network diagnostic\xpnetdiag.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 • Használja a Microsoft Tudásbázis 326155. számú cikkéhez készült interaktív súgót. A Microsoft Tudásbázis 956196. számú cikkéhez készült interaktív súgó letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  956196 Az Internet Explorer alkalmazásban „Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot” hibaüzenet jelenik meg
Az eszköz a következő táblázatban található (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatformSP requirement
Custsat.dll9.0.2600.292133,79203-Jun-200611:40x86SP2
Xpnetdg.exe5.1.2600.3012557,56810-Oct-200612:44x86SP2
Xpnetdg.xslNot Applicable1,69214-Apr-200622:11Not ApplicableSP2
Xpsp3res.dll5.1.2600.3011214,52810-Oct-200606:12x86SP2

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 914440 - Utolsó ellenőrzés: 2010. március 26. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
atdownload kbexpertisebeginner KB914440
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com