A Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2006. áprilisi összesítő frissítőcsomagja

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 914548 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft kiadta a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2006. áprilisi összesítő frissítőcsomagját, mely a 2. összegző frissítőcsomaggal frissített Windows XP Media Center Edition 2005 rendszerekhez készült. A 2. összesítő frissítőcsomagról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
900325 A Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2. összegző frissítőcsomagja

További információ

Letöltési információ

A frissítőcsomag a Microsoft Windows Update webhelyről és a Microsoft letöltőközpontjából is letölthető.

Windows Update webhely

http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu

A Microsoft letöltőközpontja

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:


A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 2006. áprilisi összesítő frissítés letöltése

Kiadás dátuma: 2006. április 25.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Előfeltételek

Az összesítő frissítés csak olyan Windows XP Media Center Edition 2005 rendszereken telepíthető, melyeken telepítve van a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében közzétett frissítés:
900325 A Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2. összegző frissítőcsomagja

Gyorsjavítások helyettesítése

Ez egy összegző frissítés, mely helyettesíti az alábbi frissítéseket:
908250 Megjelent a 908250. számú összegző frissítőcsomag a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 2. összegző frissítőcsomagját futtató számítógépekhez
912067 A Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2006. januári összesítő frissítőcsomagja (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
913437 A Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer koreai nyelvű változatát futtató számítógépek HTML-alapú programjai nem támogatják a nem angol kiosztású billentyűzettel bevitt karakterek megjelenítését (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A frissítés a cikkekben ismertetett javítások mellett az alábbi problémákat is orvosolja:
 • A manuálisan felvett ATSC-alcsatornák műsorkalauza téves adatokat tartalmaz
  Egy ATSC-alcsatorna manuális felvétele és a Windows XP Media Center Edition 2. összegző frissítésének telepítése után előfordulhat, hogy az alcsatornák nem rendelkeznek egyedi műsorkalauz-adatokkal.
 • Az ATSC-csatornák öt számjegyes csatornatartományba kerülnek
  Egy műholdas szolgáltató és egy földi terjesztésű ATSC-szolgáltató konfigurálását követően az ATSC-csatornák egy öt számjegyes csatornatartományba kerülhetnek. A probléma miatt a Media Center távirányítójával és billentyűzettel sem írhatók be csatornaszámok.
 • Késés a DVB-T-csatornák váltásakor
  A DVB-T rendszerű hang- és televíziócsatornák váltása közben hosszabb késés fordulhat elő.
 • A teletextsáv a képernyőn marad a pozícionáló vezérlők használata után
  A teletextsáv nem tűnik el a pozícionáló vezérlők használata után, illetve a teletextes feliratokkal sugárzott műsorok felvétele során.
 • A teletext gyakran villog
 • A kódolt feliratok megjelenése nem megfelelő
  Egyes kódolt feliratok helytelenül jelennek meg.
 • A Media Center Edition rendszerű számítógép működése nem függeszthető fel a tunerkártya használta esetén
  A Windows XP Media Center Edition 2. összegző frissítőcsomagjának telepítését követően a Media Center Edition rendszerű számítógép működése nem függeszthető fel a tunerkártya használta esetén.
 • A DVB-T-csatornák pásztázása helytelenül működik a Windows XP Media Center Edition 2005 cseh nyelvű változatában
 • A DVD-videók írása közben nem támogatott fájltípusról szóló üzenet jelenik meg
  Ha a Cyberlink PowerDVD MPEG2-dekóderével próbál DVD-videót írni, egy nem támogatott fájltípusról szóló „Unsupported File Type” hibaüzenet jelenhet meg. A probléma a Windows XP Media Center Edition 2005 rendszer 2. összegző frissítőcsomagjának telepítése után jelentkezik. A jelenlegi frissítés egy újabb AC3-dekóderrel egészíti ki a támogatott dekóderek sorát is.
 • A Windows XP Media Center Edition 2005 olasz nyelvű változatában a 189 MHz-es 1 MUX beállítás esetén hiányoznak a hangolási adatok
  A Windows XP Media Center Edition 2005 olasz nyelvű változatában a 189 MHz-es 1 MUX beállítás esetén hiányozhatnak a hangolási adatok. A frissítés a probléma orvoslása mellett tartalmazza a Windows XP Media Center Edition 2005 olasz nyelvű kiadásának megfelelő DVB-T-táblázatot is.

Tudnivalók a Windows Media Center Extender készülékekhez

A Windows Media Center Extender készülékek – például a Microsoft Xbox 360 konzol – hálózati portokon keresztül kommunikálnak a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 rendszerű hálózati számítógépekkel. Ez az összesítő frissítés frissíti a Media Center rendszer néhány olyan programját is, melyek a tűzfalban (ha üzemel tűzfal a számítógépen) engedélyezettként vagy jóváhagyottként voltak beállítva. Ha ez egy külső tűzfal, előfordulhat, hogy manuálisan kell frissíteni a beállításait, hogy az érintett programok újabb verziói is használhassák a hálózati portokat. Ennek elmulasztása esetén problémák jelentkezhetnek, ha a Media Center Extender készüléket a Media Center rendszerű számítógéphez próbálja csatlakoztatni.

A tűzfalak Windows Media Center Extender eszközökhöz szükséges konfigurálásáról a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/windowsxp/mediacenter/extender/setup/firewall/config.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 914548 - Utolsó ellenőrzés: 2006. december 25. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
Kulcsszavak: 
kbqfe atdownload kbexpertisebeginner KB914548
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com