Hibaüzenet jelenhet meg, amikor a Microsoft Update vagy a Microsoft Windows Update webhelyről szoftverfrissítő csomagot tölt le a Microsoft Data Access Components szoftverhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 915731 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk azt a problémát ismerteti, hogy hibaüzenet jelenhet meg, amikor a Microsoft Update vagy a Microsoft Windows Update webhelyről szoftverfrissítő csomagot tölt le a Microsoft Data Access Components szoftverhez.

További információ

1. üzenet

17001
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, amikor a telepítőprogram olyan hibát okozó feltételt észlel, amely nem felel meg a specifikusabb hibaüzenetek követelményeinek. Ha ez a hibaüzenet jelenik meg, a hiba okát a Windows naplófájljában találja. A telepítőprogram ismételt futtatása előtt javítsa a hibát okozó feltételt.

2. üzenet

17010
Ez a hibaüzenet akkor jelenik meg, ha a telepítőprogram azt észleli, hogy a letöltött szoftverfrissítés az MDAC szoftver számítógépen telepített verziójától eltérő verzióhoz való. Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha a Windows Update vagy a Microsoft Update ügyfélprogramjának észlelési algoritmusa megszakad. Ha megjelenik a hibaüzenet, a letöltési lapon közvetlenül azt a szoftverfrissítő csomagot töltse le, amely megfelel az MDAC telepített verziójának.

3. üzenet

17011
Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha a számítógépen telepített termékfájlok eltérő szoftverfrissítési szinten vannak. A telepítőprogram ellenőriz több alapvető MDAC-fájlt, és megállapítja, hogy azok azonos szoftverfrissítési szinten vannak-e. A hiba akkor jelentkezik, ha a telepítőprogram szerint az alapvető fájlok nem azonos szoftverfrissítési szinten vannak. Ez a jelenség verziókeveredés néven ismert. Ha megjelenik a hibaüzenet, az MDAC szoftver telepített verziójánál későbbi verziót telepítsen.

4. üzenet

17020
Az MDAC telepítésekor a nyelvi verziót általában a Windows Update vagy a Microsoft Update ügyfélprogramja észleli. Ezután a használt ügyfélprogram felajánlja a nyelvnek megfelelő szoftverfrissítő csomagot. Előfordulhat azonban, hogy az ügyfélprogram által a nyelvi verzió meghatározásához használt rendszerleíró kulcs nincs beállítva. Ha nincs beállítva, az ügyfélprogram az operációs rendszer nyelvi verziójának megfelelő MDAC szoftverfrissítő csomagot fogja letölteni.

Az MDAC-telepítés és az operációs rendszer nyelvi verziója általában megegyezik. Ebben az esetben a hibaüzenet nem jelenik meg. Az MDAC-telepítés és az operációs rendszer nyelvi verziója azonban eltérő is lehet. Használhatja például a Microsoft SQL Server és az MDAC angol nyelvű változatát magyar nyelvű operációs rendszeren. Ez támogatott lehetőség.

Ebben az esetben a telepítőprogram nem telepíti a szoftverfrissítést, hanem frissíti a LocVer rendszerleíró kulcsot az MDAC nyelvi verziójára. Ezt követően jelenik meg a hibaüzenet.

A probléma önmagát javítja. A következő napon az ügyfélprogram felajánlja az MDAC-telepítés nyelvi verziójának megfelelő szoftverfrissítő csomagot.

Megjegyzés: Ha az ügyfélprogram algoritmushibája miatt a hibaüzenetet többször megkapja, látogassa meg a letöltési oldalt, és töltse le közvetlenül az MDAC-telepítés nyelvi verziójának megfelelő szoftverfrissítő csomagot.

5. üzenet

17030
A hibaüzenet akkor jelenik meg, ha a telepítőprogram észleli, hogy egy általa lecserélni kívánt fájl verziószáma későbbi a csomagban szereplő fájlénál. Ez is verziókeveredés. Ha megjelenik a hibaüzenet, az MDAC szoftver telepített verziójánál későbbi verziót telepítsen. A hiba javítása megegyezik a 3. üzenet esetében ismertetett módszerrel. Ez súlyos hiba.

6. üzenet

17031
A hibaüzenet azért jelenik meg, mert a telepítőprogram észlelte, hogy az általa frissíteni kívánt fájl nem található a számítógépen. Ez a hiba általában megakadályozza a telepítést. Az MDAC szoftverfrissítés telepítőprogramja azonban egyes esetekben javítja a hibát. Ha a telepítőprogram nem tudja javítani, ez a hibaüzenet jelenik meg.

7. üzenet

17032
Az MDAC összesítő szolgáltatásmodellt használ. Ez azt jelenti, hogy az MDAC adott verziójához kiadott szoftverfrissítés a verzióhoz tartozó összes korábbi szoftverfrissítést is tartalmazza. Ezért az MDAC szotfverfrissítés eltávolításához először el kell távolítani az MDAC összes későbbi szoftverfrissítését. A hibaüzenet azért jelenik meg, mert a telepítőprogram észlelte, hogy a szoftverfrissítést a fenti korlátozások megszegésével próbálta eltávolítani.

8. üzenet

17040
A hibaüzenet akkor jelenik meg, ha a telepítőprogram észleli, hogy újraindítást igénylő módosítást követően nem indította újra a számítógépet. A Pending File Renames (PFR – függő fájlátnevezések) várólista egy rendszerleíró kulcs. A várólistán olyan fájlok szerepelnek, amelyeket le kell cserélni a számítógép újraindításakor. Ha a telepítőprogram észleli, hogy a várólistán szereplő fájl módosítása érint egy MDAC-összetevőt, a telepítési folyamat leáll. A telepítés csak a számítógép újraindítását követően folytatható. A számítógép újraindításakor a várólista kiürül. Ha megjelenik a hibaüzenet, a probléma megoldásához indítsa újra a számítógépet, majd futtassa ismét a telepítőprogramot.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 915731 - Utolsó ellenőrzés: 2010. szeptember 14. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Update
  • Microsoft Data Access Components 2.5
  • Microsoft Data Access Components 2.6
  • Microsoft Data Access Components 2.7
  • Microsoft Update
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot KB915731
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com