Ha a Microsoft Dynamics CRM Outlookhoz készült ügyfélprogramjának hordozható számítógépes változatában offline módra próbál váltani, a „Nem sikerült az [entitásnév] adatait áthelyezni a saInsert művelettel, countRows=[sorok száma]” üzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 916165 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft CRM-ügyfélprogram 3.0 (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazás offline állapotba léptetésekor a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Nem sikerült az entitásnév adatait áthelyezni a saInsert művelettel, countRows=sorok száma. Segítségért forduljon a rendszergzadához.
Megjegyzés: Ebben az üzenetben az entitásnév a tényleges entitás neve helyett, míg a sorok száma a sorok tényleges száma helyett álló helyőrző.

Az eseménynaplóba az alábbihoz hasonló hibaüzenet kerül:

Típus: Hiba
Esemény forrása: MSCRMOfflineSync
Kategória: Nincs
Eseményazonosító: 6000
Leírás: Hiba történt az offline szinkronizálás során. Próbáljon meg ismét offline állapotba lépni, vagy indítsa újra a Microsoft Outlook alkalmazást. A GetBCPFile() végrehajtása sikertelen volt az Insert művelet során a következő entitásnál: <Case>, batchRows=0, kivétel: System.Net.WebException: A távoli kiszolgáló a következő hibaüzenetet jelezte: (401) Nem engedélyezett. ---> System.ComponentModel.Win32Exception: A bejelentkezési kísérlet meghiúsult a következők esetén: System.Net.NTAuthentication.GetOutgoingBlob(Byte[] incomingBlob, Boolean& handshakeComplete), System.Net.NTAuthentication.GetOutgoingBlob(String incomingBlob, Boolean& handshakeComplete), System.Net.NegotiateClient.DoAuthenticate(String challenge, WebRequest webRequest, ICredentials credentials, Boolean preAuthenticate), System.Net.NegotiateClient.DoAuthenticate(String challenge, WebRequest webRequest, ICredentials credentials, Boolean preAuthenticate), System.Net.NegotiateClient.Authenticate(String challenge, WebRequest webRequest, ICredentials credentials), System.Net.AuthenticationManager.Authenticate(String challenge, WebRequest request, ICredentials credentials), System.Net.AuthenticationState.AttemptAuthenticate(HttpWebRequest httpWebRequest, ICredentials authInfo) --- Vége a belső veremkivonat-kivételnek --- System.Net.HttpWebRequest.CheckFinalStatus(), System.Net.HttpWebRequest.EndGetResponse(IAsyncResult asyncResult), System.Net.HttpWebRequest.GetResponse(), Microsoft.Crm.Application.Outlook.OfflineSync.BcpTransferDataProvider.GetBCPFile(String entityName, Action action, Int32 batchSize).
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://support.microsoft.com.
Az eseménynaplóba a következőhöz hasonló figyelmeztetés kerül:

Típus: Figyelmeztetés
Esemény forrása: MSCRMOfflineSync
Kategória: Nincs
Eseményazonosító: 6001
Leírás: Az offline szinkronizálás váratlan eredményt adott vissza. #temp<Alapentitás>: 54 beszúrás nem egyezik a kért 27 beszúrással.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://support.microsoft.com.
Megjegyzés: Ebben az üzenetben az Alapentitás az entitás tényleges táblaneve helyett álló helyőrző.

Oka

A probléma akkor fordulhat elő, ha a következő feltételek közül legalább egy teljesül:
 • A Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazás nem rendelkezik a BCP mappa eléréséhez szükséges jogosultsággal.
 • A Microsoft XML (MSXML) verziója nem megfelelő a Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazás számára.
 • A Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz offline módra vonatkozó szűrői nem megfelelőek.
 • A Microsoft CRM kiszolgáló telepítése hibás.
 • A Microsoft CRM webhelyén az alkalmazáskészletet futtató felhasználói fiók nem tudja elérni a Microsoft CRM kiszolgálón található offline adatok mappáját .
 • A Microsoft SQL Server adatbázisait egy másik kiszolgálóra helyezték át. A Microsoft CRM rendszer Microsoft CRM kiszolgálón található DSN ODBC adatforrása továbbra is az előző, SQL Server rendszerrel működő kiszolgálóra mutat.
 • Az MSCRM-adatbázisokat tartalmazó, SQL-kiszolgálóként működő számítógép a szokásosnál több rekordot küld az offline adatbázisnak.
 • A Microsoft CRM kiszolgáló Boot.ini fájljába bekerült a /3GB kapcsoló. A probléma következtében a BCP eljárás végrehajtása során a kiszolgálón memóriahiány lép fel.
 • A Microsoft Data Access Components 2.8 Service Pack 1 alkalmazás nincs telepítve.

A megoldás

A probléma megoldásához az alábbi módszerek közül használja a megfelelőt.

1. módszer

Biztosítson a Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazás felhasználójának hozzáférési engedélyt a BCP mappához. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Jelentkezzen be a Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazást futtató számítógépre, majd keresse meg a BCP mappát. Az ügyfélgépen a BCP mappa általában az alábbi helyen található:
  C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Microsoft\MSCRM\BCP
  Megjegyzések
  • Windows Vista rendszerrel működő számítógépen a BCP mappa az alábbi helyen található:
   C:\Felhasználók\Felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\MSCRM\BCP
  • Ebben a lépésben a Felhasználónév a tényleges felhasználónév helyén álló helyőrző.
 2. Keresse meg, majd kattintson a jobb gombbal a mappára. Kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 3. Kattintson a Biztonság fülre.
 4. A Csoport vagy felhasználó neve listában jelölje ki a Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz felhasználó lehetőséget.
 5. A Felhasználónév engedélyei listában ellenőrizze, hogy a Teljes hozzáférés sorban az Engedélyezés jelölőnégyzet be van-e jelölve. Kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Ebben a lépésben a Felhasználónév a tényleges felhasználónév helyén álló helyőrző.

2. módszer

Győződjön meg arról, hogy az Msxml4.dll fájl 4.20.9828-as vagy újabb verziója van telepítve az ügyfélszámítógépen. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Keresse meg a system32 mappát. Ez a mappa rendszerint az alábbi elérési úton található:

  C:\WINDOWS\system32\
 2. Keresse meg és kattintson a jobb gombbal az Msxml4.dll fájlra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. Kattintson a Verzió fülre.
 3. Győződjön meg arról, hogy a Fájlverzió értéke legalább 4.20.9828. Ha ennél korábbi verzióértéket talál, folytassa a 4. lépéssel.
 4. Amennyiben az Msxml4.dll fájl verziója 4.20.9828-asnál régebbi, a fájlt frissíteni kell. A frissített fájlok beszerzéséről a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
  http://support.microsoft.com/kb/887606
  Megjegyzések
  • Az Msxml4.dll fájl beszerezhető az ügyféltelepítő CD-ről is. Az Msxml4sp2-kb887606-x86-enu.exe fájl rendszerint az alábbi elérési úton található:

   \Client\MSXML\KB887606\
  • A javítás után nem szükséges újraindítani a számítógépet.

3. módszer

Távolítson el minden offline módra vonatkozó szűrőt, majd ezeket a szűrőket egyenként adja hozzá és szinkronizálja az ügyfélszámítógépen. Az offline módra vonatkozó szűrők eltávolításához tegye a következőket:
 1. A Microsoft CRM-ügyfélprogram (hordozható számítógépre) Outlookhoz alkalmazásban kattintson a CRM menü Helyi adat parancsára.
 2. A Helyi adat párbeszédpanelen jelöljön ki minden szűrőt, válassza az Inaktiválás lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.
A szűrők hozzáadásához és szinkronizálásához hajtsa végre a következőket:
 1. Kattintson a CRM menü Helyi adat parancsára.
 2. Kattintson az Inaktív adatcsoportok fülre.
 3. Jelöljön ki egy szűrőt, majd válassza az Aktiválás lehetőséget.
 4. Kattintson az OK gombra.
 5. Kattintson a Kapcsolat nélküli munka gombra a szinkronizálási folyamat megkezdéséhez. Kattintson a Kapcsolódás gombra a szinkronizálási folyamat befejezéséhez.
 6. Minden inaktivált szűrő esetén ismételje meg a 3-5. lépést.

4. módszer

Hajtson végre javítást a Microsoft CRM kiszolgálón. Ehhez tegye a következőket:
 1. Jelentkezzen be a Microsoft CRM kiszolgálóra. Mutasson a Start menü Vezérlőpult pontjára, majd kattintson a Programok telepítése és törlése parancsra.
 2. Kattintson a Microsoft CRM kiszolgáló elemre. Kattintson a Módosítás/eltávolítás gombra.
 3. Jelölje be a Javítás választógombot. A Microsoft CRM 3.0 kiszolgáló telepítővarázslójának elindításához kattintson a Tovább gombra.

5. módszer

Győződjön meg arról, hogy a Microsoft CRM webhelyen az alkalmazáskészletet futtató felhasználói fiók el tudja érni az offline adatok OfflineData mappáját. Ez a mappa tárolja azokat a BCP (Bulk Copy Process – tömeges másolási folyamat) típusú adatfájlokat, melyeket az ügyfél az SQL Server kiszolgálóról szerez be. Az OfflineData mappa hozzáférhetőségének ellenőrzéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Határozza meg, melyik felhasználói fiók futtatja az alkalmazáskészletet. Ehhez tegye a következőket:
  1. Jelentkezzen be a Microsoft CRM kiszolgálóra.
  2. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson az Internet Information Services (IIS) kezelője parancsra.
  3. Bontsa ki a helyi számítógép nevét, bontsa ki az Alkalmazáskészletek elemet, kattintson a jobb gombbal a CRMAppPool elemre, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  4. Kattintson az Identitás fülre.
  5. Ellenőrizze az engedélyeket az alábbi irányelvek szerint:

   Ha az Előre megadott választógomb be van jelölve, akkor a NetworkService (hálózati szolgáltatás) fiókot és a LocalSystem (a helyi rendszer jogaival futó) fiókot egyaránt a Felhasználónév\számítógépnév$ fiók jelöli. Ezért amikor ellenőriznie kell a hálózati szolgáltatásfiók és a helyi rendszerfiók engedélyeit, feltétlenül ellenőrizze a Felhasználónév\számítógépnév$ fiók engedélyeit is.

   Ha a Konfigurálható választógomb be van bejelölve, ellenőrizni kell a megadott felhasználói fiók engedélyeit.

   Megjegyzés: Ha az Előre megadott választógomb van bejelölve, az 5. lépésben a Tartománynév\számítógépnév$ fiókot használja felhasználóként. Ha a Konfigurálható választógomb van bejelölve, az 5. lépésben a megadott felhasználói fiókot használja.
 2. A Microsoft CRM kiszolgálón keresse meg a következő mappát:

  Meghajtóbetűjel:\Program Files\Microsoft CRM\Server\OfflineData\

  Megjegyzés: Ebben a lépésben a Meghajtóbetűjel annak a meghajtónak a betűjele, amelyre a Microsoft CRM telepítve van.
 3. Kattintson a jobb gombbal a mappára. Kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. Kattintson a Biztonság fülre.
 5. A Csoport vagy felhasználó neve listában jelölje ki az 1. lépésben azonosított felhasználót.
 6. A Felhasználónév engedélyei listában ellenőrizze, hogy a Teljes hozzáférés sorban az Engedélyezés jelölőnégyzet be van-e jelölve. Kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Ebben a lépésben a Felhasználónév a tényleges felhasználónév helyén álló helyőrző.

6. módszer

Módosítsa úgy a Microsoft CRM rendszer Microsoft CRM kiszolgálón található DSN ODBC adatforrását, hogy az az új, SQL Server rendszerrel működő kiszolgálóra mutasson. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson az ODBC adatforrások parancsra.
 2. Az ODBC adatforrás-felügyelő párbeszédpanelen kattintson a Rendszer-DSN fülre, jelölje ki a Microsoft CRM elemet a Rendszeradatforrások listában, és kattintson a Beállítás gombra.
 3. Az első Microsoft SQL Server DSN-beállítások ablakban keresse meg a Kiszolgáló listát, amely az SQL-kiszolgálóként működő számítógépek nevét tartalmazza. Kattintson arra a kiszolgálóra, amelyhez csatlakozni szeretne.
 4. Az adatforrás beállításához kattintson háromszor a Tovább gombra.
 5. Kattintson a Befejezés gombra.
 6. Az ODBC Microsoft SQL Server-beállítások ablakban kattintson az Adatforrás tesztje gombra a kiszolgálói kapcsolat ellenőrzéséhez.
 7. A konfigurálás befejezéséhez kattintson kétszer az OK gombra.
 8. Az ODBC adatforrás-felügyelő párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.

7. módszer

 1. Lépjen ki a Microsoft Dynamics CRM 3.0 programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg és jelölje ki a beállításjegyzék alábbi alkulcsát:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\MSCRMClient
 4. Kattintson a jobb gombbal az OfflineRowsBatchSize duplaszóra, majd kattintson a Módosítás parancsra.
 5. Az Érték mezőbe írjon be az aktuális értéknél kisebb értéket (például 10 vagy 1), majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Az OfflineRowsBatchSize alapértelmezett értéke 100000.
 6. Zárja be a beállításszerkesztőt.

8. módszer

Távolítsa el a Microsoft CRM kiszolgáló Boot.ini fájljából a /3GB kapcsolót. A módosítás érvénybe léptetéséhez az eltávolítás után újra kell indítania a számítógépet.

9. módszer

Telepítse az MDAC 2.8 Service Pack 1 alkalmazást. Ehhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=78cac895-efc2-4f8e-a9e0-3a1afbd5922e

10. módszer

Ha a Microsoft Dynamics CRM, illetve az SQL Server kiszolgálón nemrégiben frissítve lett a Windows rendszer, indítsa újra a kiszolgálót.

További információ

Ha a jelenséget ismertető részben tárgyalt probléma továbbra is fennáll, olvassa el a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkét:
918108 A következő hibaüzenet jelenik meg, amikor megpróbál kapcsolat nélküli módra váltani egy olyan hordozható ügyfélszámítógépen, amelyen fut a Microsoft Dynamics CRM 3.0 szoftver: „Nem sikerült az entitás adatait áthelyezni”

Hivatkozások

A CRM 3.0 SQL Server adatbázisainak egyik kiszolgálóról a másikra történő áthelyezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
917948 A Microsoft Dynamics CRM 3.0 SQL adatbázisainak áthelyezése egy másik kiszolgálóra, amely ugyanabban a tartományban van, mint az aktuális kiszolgáló

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 916165 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 28. - Verziószám: 7.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft CRM client for Microsoft Office Outlook a következő platformokon
  • Microsoft CRM 3.0
 • Microsoft CRM 3.0
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbprb kbmbsmigrate kbcrmv3c kbmbscrm40no KB916165
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com