Hibajelentés Microsoft vállalatnak történő elküldésével kapcsolatos kérdés az MDAC egy szoftverfrissítésének telepítésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 916850 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Data Access Components (MDAC) szoftver frissítésének telepítésére tett kísérlet esetén egy hibajelentés Microsoft vállalatnak történő elküldésével kapcsolatos párbeszédpanel jelenhet meg. A párbeszédpanelen az alábbihoz hasonló szöveg látható:
A futtatott frissítés (KB911562) nem telepíthető.

A „Hibajelentés küldése” gombra kattintva elküldheti a telepítési hiba részleteit a Microsoft vállalatnak.
A párbeszédpanel megjelenését az esetek többségében nem a telepítőprogram leállása eredményezi. A Hibajelentés küldése párbeszédpanel azért jelenik meg, mert a telepítő észleli, hogy a futtatott szoftverfrissítés az MDAC szoftver számítógépre telepítettől eltérő verziójához készült.

A megoldás

A probléma megoldásához a számítógépén megtalálható MDAC szoftverhez készült frissítést telepítse. A telepített MDAC verziójának megállapításához futtassa a Component Checker segédprogramot, melyről további tájékoztatást a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=8F0A8DF6-4A21-4B43-BF53-14332EF092C9
Válassza a konfigurációjához megfelelő szoftverfrissítést. A szoftverfrissítés fájlneve tartalmazza az operációs rendszer nevét, illetve a szükséges MDAC szoftver verziószámát.

Windows 2000

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
MDAC-verzióA frissítést tartalmazó fájl nevének kezdete
MDAC 2.5 Service Pack 3 (SP3)MDAC253-
MDAC 2.7 Service Pack 1 (SP1)MDAC271-
MDAC 2.8MDAC28-
MDAC 2.8 Service Pack 1 (SP1)MDAC281-

Windows XP Service Pack 1 (SP1)

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
MDAC-verzióA frissítést tartalmazó fájl nevének kezdete
MDAC 2.7 SP1WindowsXP-
MDAC 2.8MDAC28-

Windows XP Service Pack 2 (SP2)

Válassza a „WindowsXP-” kezdetű fájlnévvel ellátott frissítést.

Windows Server 2003

Válassza a „WindowsServer2003-” kezdetű fájlnévvel ellátott frissítést.

További információ

A hibajelentés célja

A kritikus MDAC-frissítéseket gyakorta a rendszergazda vagy a számos automatikus telepítési eszközök egyike választja ki az Ön számára. Ezek az eszközök olyan logikai elemeket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az adott probléma elhárítására szolgáló és a számítógép konfigurációjának megfelelő szoftverfrissítés-verzió megállapítását. A hibajelentés elküldése révén a Microsoft megbizonyosodhat ezeknek a logikai elemeknek a megfelelő működéséről, valamint lehetővé teszi a Microsoft számára a logikai elemekkel kapcsolatos hibák gyors észlelését és javítását.

Az elküldött adatok

A párbeszédpanel Milyen adatokat tartalmaz a hibajelentés? hivatkozására kattintva megtekintheti az elküldendő adatok technikai részleteit. A szoftverfrissítés telepítője a futtatási kísérletek naplófájljait is elküldi. Ezekben a naplófájlokban az MDAC bináris fájljaival és az MDAC szoftver frissítés megkísérlésekor észlelt rendszerleíró kulcsaival kapcsolatos adatok találhatók.

A Microsoft online összeomlás-elemző (OCA) webhelye

A jelentések küldéséről és a gyűjtött adatokról további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://oca.microsoft.com/en/welcome.aspx
A Microsoft ezen párbeszédpanelekkel kapcsolatos adatgyűjtési elveiről és az adatvédelem érdekében elvégzett lépésekről további tájékoztatást a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://oca.microsoft.com/hu/dcp20.asp

Hivatkozások

A Component Checker segédprogram telepítéséről és használatáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
301202 Az MDAC verziójának megállapítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 916850 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 14. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Data Access Components 2.8 Service Pack 1
  • Microsoft Data Access Components 2.8
  • Microsoft Data Access Components 2.7 Service Pack 1
  • Microsoft Data Access Components 2.5 Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertiseadvanced kbexpertiseinter KB916850
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com