Az Active Directory telepítővarázslójának futtatásakor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A forráserdő Active Directory-sémájának verziója inkompatibilis a számítógépen található Active Directory-verzióval”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 917385 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor az Active Directory telepítővarázslóját Microsoft Windows Server 2003 R2 kiszolgálón próbálja meg futtatni, a varázsló nem fejeződik be, és a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Az Active Directory telepítővarázslója nem tudja folytatni a telepítést, mert az erdő nincs felkészítve a Windows Server 2003 telepítésére. Az Adprep parancssori eszközzel készítse fel az erdőt és a tartományt egyaránt. Az Adprep eszközről bővebben az Active Directory súgójában olvashat.

A forráserdő Active Directory-sémájának verziója inkompatibilis a számítógépen található Active Directory-verzióval.

Oka

A hiba oka az lehet, hogy az Active Directory nincs frissítve a Windows Server 2003 R2 sémakiterjesztéseivel.

A megoldás

A probléma megoldásához futtassa az adprep.exe /forestprep parancsot a Windows Server 2003 R2 2. telepítőlemezéről a séma-főkiszolgálón. Ehhez helyezze be a Windows Server 2003 R2 2 telepítőlemezét, és írja be a következő parancsot:
Meghajtó:\CMPNENTS\R2\ADPREP\adprep.exe /forestprep

További információ

Az ADPrep.exe eszköz megfelelő verziója Windows Server 2003 R2 esetében: 5.2.3790.2075.

Ellenőrizheti az operációs rendszer sémára vonatkozó támogatási szintjét, ehhez tekintse meg a
Schema Version
beállításkulcsot a tartományvezérlőn. A kulcs a következő helyen található:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NTDS\Parameters
Az operációs rendszer támogatási szintjének ellenőrzéséhez az Adsiedit.exe és az Ldp.exe segédprogramot is használhatja. Tekintse meg az objectVersion attribútumot a cn=schema,cn=configuration,dc=<tartomány> partíció tulajdonságai között. A
Schema Version
beállításkulcs és az objectVersion attribútum értéke decimális.

A Schema Version és az ObjectVersion értékei, valamint az operációs rendszer megfelelő támogatási szintje
  • 13=Microsoft Windows 2000
  • 30=A Microsoft Windows Server 2003 és a Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) eredeti kiadása
  • 31=Microsoft Windows Server 2003 R2

A Windows Server 2003 R2 telepítőlemezei

A Windows Server 2003 R2 rendszerhez két telepítőlemez tartozik. Az 1. telepítőlemez tartalmazza a Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) előtelepített változatát. A 2. telepítőlemezen a Windows Server 2003 R2 fájljai találhatók. Ha a számítógépen telepítve van a Windows Server 2003 SP1, elegendő a 2. telepítőlemez használatával frissíteni a Windows Server 2003 R2 rendszerre.

A 2. telepítőlemez a Windows Server 2003 kiadásától függően eltérő lehet. Windows Server 2003, Standard Edition rendszerrel működő számítógép frissítéséhez például a Windows Server 2003 R2, Standard Edition telepítőlemezt kell használnia. A 2. telepítőlemez a Windows Server 2003 R2 x86-alapú és x64-alapú változatának telepítőfájljait is tartalmazza.

Az Adsiedit.exe és az Ldp.exe segédprogram a Windows Server 2003 R2 támogatási eszközei között található. A támogatási eszközök telepítéséhez futtassa az 1. telepítőlemez \Support\Tools mappájában található Suptools.msi fájlt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 917385 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition (32-Bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003 R2 Standard x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb KB917385
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com