Artikkelin tunnus: 917607 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Jos olet Small Business Customer -asiakas, voit etsiä lisää vianmääritys- ja oppimisresursseja Support for Small Business -sivustosta.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Et ehkä pysty käyttämään joidenkin ohjelmien ohjetoimintoa Windows Vista-, Windows 7-, Windows Server 2008-, Windows Server 2008 R2-, Windows 8- tai Windows 8 Server Beta -tietokoneessa.

Kun yrität käyttää ohjetta joissakin ohjelmissa Windows Vista- tai Windows Server 2008 -tietokoneessa, seuraava virhesanoma tulee Windowsin Ohje ja tuki -ikkunaan:
The Help for this program was created in Windows Help format, which was used in previous versions of Windows and it is not supported in Windows Vista. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa, jota käytetiin Windowsin aiemmissa versioissa. Sitä ei tueta Windows Vistassa.)
Kun yrität käyttää ohjetta joissakin ohjelmissa Windows 7- tai Windows Server 2008 R2 -tietokoneessa, seuraava virhesanoma tulee Windowsin Ohje ja tuki -ikkunaan:
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn?t included in this version of Windows. However, you can download a program that will allow you to view Help created in the Windows Help format. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa. Tämä muoto on riippuvainen toiminnosta, jota Windowsin tässä versiossa ei ole. Voit kuitenkin ladata ohjelman, jonka avulla voit tarkastella Windowsin ohje -muodossa luotua ohjetta.)
Kun yrität käyttää ohjetta joissakin ohjelmissa Windows 8- tai Windows 8 Server -tietokoneessa, seuraava virhesanoma tulee Windowsin Ohje ja tuki -ikkunaan:
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn?t included in this version of Windows. For more information, go to the Microsoft Help and Support website. (Tämän ohjelman ohje oli luotu Windowsin ohje -muodossa. Tämä muoto on riippuvainen toiminnosta, jota Windowsin tässä versiossa ei ole. Lisätietoja on seuraavissa Microsoftin ohje- ja tukisivustoissa.)

Syy

Tämä ongelma saattaa ilmetä, jos yrität käyttää ohjetta ohjelmassa, jossa ohjesisällön näyttämiseen käytetään vanhaa ohjekomponenttia (WinHlp32.exe). Koska WinHlp32.exe ei sisälly Windows Vistaan eikä sitä myöhempiin Windows-versioihin, tämä komponentti on asennettava, jotta vanhemmalla ohjesisällöllä luodut .hlp-tiedostot voidaan avata.

Tämä ongelma saattaa ilmetä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:
 • Olet päivittänyt Windows XP:n Windows Vistaksi tai Windows 7:ksi. Yrität sitten käyttää sellaisen ohjelman ohjetta, joka on asennettu Windows XP -järjestelmään.
 • Ostat uuden tietokoneen, johon on asennettu valmiiksi Windows 7 tai Windows Vista. Asennat sitten vanhemman ohjelman, jota olet käyttänyt Windows XP:ssä, ja yrität käyttää kyseisen ohjelman ohjetta.
 • Olet päivittänyt Windows Vistan tai Windows 7:n Windows 8 Consumer Preview'ksi. Yrität sitten käyttää sellaisen ohjelman ohjetta, joka on asennettu aiempaan järjestelmään.

Ratkaisu

Tämän ongelman voi ratkaista hankkimalla Windowsin ohje -ohjelman (WinHlp32.exe) sitä tukeviin Windows-versioihin. Sinun on tiedettävä, onko Windows-järjestelmä 32- vai 64-bittinen, jotta voit hankkia käyttöjärjestelmällesi soveltuvan oikean version. Jos et ole varma, mikä Windows-versio on käytössä, toimi kohdan "Jos et ole varma siitä, mikä Windowsin versio on asennettuna" ohjeiden mukaan.

Huomautus Käytössä olevan Windows-version selvittäminen edellyttää, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojana. Varmista, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojana, toimimalla kohdan "Jos haluat tarkistaa, että olet kirjautuneena järjestelmänvalvojana" ohjeiden mukaan.

Jos et ole varma siitä, mikä Windowsin versio on asennettuna

Jos et ole varma siitä, mikä Windowsin versio tietokoneeseen on asennettu, toimi seuraavan ohjatun toiminnon ohjeiden mukaan.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures

Sen varmistaminen, että olet kirjautuneena järjestelmänvalvojana

Voit varmistaa, että olet kirjautunut järjestelmänvalvojana, toimimalla seuraavan ohjatun toiminnon ohjeiden mukaan.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures Windowsin ohje -ohjelman (WinHlp32.exe) oikean version hankkiminen
 1. Valitse jokin seuraavista Windowsin ohje -ohjelman linkeistä käytössä olevan käyttöjärjestelmän mukaan:HuomautusWindows 8 Server Beta ei tue Windowsin ohje -ohjelmaa. Tälle Windows-versiolle ei ole saatavilla lataustiedostoa.
 2. Suorita Windowsin aitoustarkastus valitsemalla Jatka. Lisätietoja Windowsin aitoustarkastuskomponentin asentamisesta on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
  http://www.microsoft.com/fi-fi/download/genuine-validation.aspx?id=5143
 3. Lataa ja asenna Windows6.*-KB917607-x64.msu tai Windows6.*-KB917607-x86.msu käyttämäsi käyttöjärjestelmäversion mukaan.
Huomautus Kun olet asentanut WinHlp32.exe-lataustiedoston, tietyt makrot on saatettu poistaa käytöstä ja intranetiin tallennetut .hlp-tiedostot on saatettu estää. Lisätietoja näistä ongelmista on kohdassaTunnetut ongelmat, joita voi ilmetä WinHlp32.exe-päivityksen asentamisen jälkeen.

Lisätietoja makrojen ottamisesta käyttöön yksittäisessä tietokoneessa on kohdassaMakrojen ottaminen käyttöön yksittäisessä tietokoneessa ladattavan WinHlp32.exe-tiedoston asentamisen jälkeen.

Lisätietoja makrojen ottamisesta käyttöön hallitussa ympäristössä ryhmäkäytäntöjen avulla on kohdassaVerkonvalvojien rekisterimerkinnät ja ryhmäkäytännöt.

Lisätietoja kokeneille käyttäjille

Tunnetut ongelmat

Tunnetut ongelmat, joita voi ilmetä WinHlp32.exe-päivityksen asentamisen jälkeen

Click here to view or hide detailed information

Tunnetut ongelmat, joita voi ilmetä WinHlp32.exe-päivityksen asentamisen jälkeen

Click here to view or hide detailed information

WinHlp32.exe-ohjelmaan liittyvien yhteensopivuusongelmien korjaaminen Windows Vistassa, Windows 7:ssä, Windows Server 2008:ssa ja Windows Server 2008 R2:ssa

Click here to view or hide detailed information

Makrojen ottaminen käyttöön yksittäisessä tietokoneessa WinHlp32.exe-tiedoston asentamisen jälkeen

Click here to view or hide a detailed automated solution

Intranetissä tallennettuna olevien .hlp-tiedostojen eston poistaminen yksittäisessä tietokoneessa WinHlp32.exe-ohjelman asentamisen jälkeen

Click here to view or hide a detailed automated solution

Verkonvalvojien rekisterimerkinnät ja ryhmäkäytännöt

Click here to view or hide detailed information

Lisätietoja ohjesisällön tarjoajille, jotka julkaisevat .hlp-tiedostoja

Windows Vistasta alkaen vanha ohjekomponentti (WinHlp32.exe) on korvattu uudella ohjekomponentilla, joka lisää toimintoja uudempiin Windows-versioihin.

WinHlp32.exe-tekniikkaa ei tueta tulevissa Windows-versioissa sen nykyisessä muodossa. Tämän vuoksi Microsoft suosittelee, että ohjelmistokehittäjät eivät enää käytä tätä Windowsin ohje -ohjelmaa Windows Vistassa, Windows 7:ssä, Windows Server 2008:ssa, Windows Server 2008 R2:ssa, Windows 8 Consumer Preview'ssa ja Windows 8 Server Betassa. Ohjelmistokehittäjien, jotka julkaisevat .hlp-tiedostoista riippuvaisia ohjelmia, suositellaan siirtävän ohjejärjestelmänsä vaihtoehtoiseen ohjetiedostomuotoon, kuten .chm-, .html- tai .xml-muotoon. Heidän on muutettava WinHelp-API-liittymän kutsut uuteen sisältölähteeseen. Saatavana on useita kolmannen osapuolen työkaluja, joiden avulla ohjelmistokehittäjät voivat muuntaa ohjesisällön muodosta toiseen.

Huomautus Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 ja Windows Server 2008 R2 tukevat WinHelp.exe-ohjelmaa edelleen 16-bittisille .hlp-tiedostoille. WinHelp.exe-ohjelma on 16-bittisten .hlp-tiedostojen Windows Help -versio. WinHelp.exe-ohjelma sisältyy yhä Windows Vistaan ja Windows 7:ään.

Suositukset

Lisätietoja ryhmäkäytännöstä on seuraavissa Microsoft TechNet -verkkosivustoissa:

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 917607 - Viimeisin tarkistus: 30. marraskuuta 2012 - Versio: 6.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
Hakusanat: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbtshoot kbhelp kbexpertisebeginner kbinfo kbcip KB917607

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com