ID članka: 917607 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Ako ste korisnik paketa Small Business, dodatne resurse za otklanjanje poteškoća i učenje potražite na web-mjestu Podrška za Small Business.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

Simptomi

Možda ne možete koristiti značajku pomoći u nekim programima na računalu sa sustavom Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 ili Windows 8 Server Beta.

Kada pokušate koristiti značajku pomoći na računalu sa sustavom Windows Vista ili Windows Server 2008, možda će se u prozoru programa pomoći i podrške za sustav Windows prikazati sljedeća poruka o pogrešci:
The Help for this program was created in Windows Help format, which was used in previous versions of Windows and it is not supported in Windows Vista. (Pomoć za taj program stvorena je u obliku Windows Help koji se koristio u prethodnim verzijama sustava Windows i nije podržan u sustavu Windows Vista.)
Kada pokušate koristiti značajku pomoći na računalu sa sustavom Windows 7 ili Windows Server 2008 R2, možda će se u prozoru programa pomoći i podrške za sustav Windows prikazati sljedeća poruka o pogrešci:
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn’t included in this version of Windows. However, you can download a program that will allow you to view Help created in the Windows Help format. (Pomoć za taj program stvorena je u obliku Windows Help koji ovisi o značajki koja nije dio ove verzije sustava Windows. No možete preuzeti program koji će vam dopustiti prikaz pomoći stvorene u obliku Windows Help.)
Kada pokušate koristiti značajku pomoći na računalu sa sustavom Windows 8 ili Windows Server 8, možda će se u prozoru programa pomoći i podrške za sustav Windows prikazati sljedeća poruka o pogrešci:
The Help for this program was created in Windows Help format, which depends on a feature that isn’t included in this version of Windows. (Pomoć za taj program stvorena je u obliku Windows Help i ovisi o značajkama koje se ne nalaze u ovoj verziji sustava Windows). Dodatne informacije potražite na web-mjestu Pomoć i podrška tvrtke Microsoft.

Uzrok

Problem se može pojaviti ako koristite pomoć u programu koji koristi stariju komponentu pomoći (WinHlp32.exe) za prikaz sadržaja pomoći. Zato što sustav Windows Vista i novije verzije sustava Windows ne sadrže komponentu WinHlp32.exe, morate instalirati tu komponentu da biste otvorili .hlp datoteke koje su stvorene pomoću starijeg sadržaja pomoći.

Problem se može pojaviti u sljedećim situacijama:
 • Nadogradili ste sustav Windows XP na sustav Windows Vista ili Windows 7. Zatim pokušate koristiti pomoć u programu koji je instaliran na računalu sa sustavom Windows XP.
 • Kupite novo računalo s instaliranim sustavom Windows 7 ili Windows Vista. Zatim instalirate stariji program koji ste koristili na računalu sa sustavom Windows XP i pokušate koristiti pomoć u tom programu.
 • Nadogradite računalo sa sustava Windows Vista ili Windows 7 na Windows 8 Consumer Preview. Zatim pokušate koristiti pomoć u programu koji je instaliran na prethodnom sustavu.

Rješenje

Da biste riješili taj problem, preuzmite program Pomoć za Windows (WinHlp32.exe) za verzije sustava Windows za koje je podržan. Da biste preuzeli ispravnu verziju za svoj operacijski sustav, morate znati koristite li 32-bitnu ili 64-bitnu verziju sustava Windows. Ako niste sigurni koji verziju sustava Windows koristite, slijedite korake u odjeljku "Ako niste sigurni koja je verzija sustava Windows instalirana".

Napomena Da biste utvrdili koju verziju sustava Windows koristite, morate biti prijavljeni u sustav Windows kao administrator. Kako biste provjerili jeste li prijavljeni kao administrator, slijedite korake u odjeljku "Da biste provjerili jeste li prijavljeni kao administrator".

Ako niste sigurni koja je verzija sustava Windows instalirana

Ako niste sigurni koji verziju sustava Windows koristite, slijedite korake u sljedećem čarobnjaku.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures

Kako biste provjerili jeste li prijavljeni kao administrator

Kako biste provjerili jeste li prijavljeni kao administrator slijedite korake u sljedećem čarobnjaku.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures Kako pronaći ispravnu verziju programa Windows pomoći (WinHlp32.exe)
 1. Kliknite jednu od sljedećih veza za "program Windows pomoći", ovisno o operacijskom sustavu koji koristite:NapomenaProgram Pomoć za Windows nije podržan za sustav Windows 8 Server Beta i za tu verziju sustava Windows ne postoji preuzimanje.
 2. Kliknite Continue (Nastavi) da biste pokrenuli komponentu Genuine Windows Validation. Dodatne informacije o načinu instalacije komponente Genuine Windows Validation potražite na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:
  http://www.microsoft.com/download/en/genuine-validation.aspx?id=5143
 3. Preuzmite i instalirajte Windows6.*-KB917607-x64.msu ili Windows6.*-KB917607-x86.msu, ovisno o operacijskom sustavu koji koristite.
Napomena Nakon instalacije preuzete datoteke WinHlp32.exe, određene će makronaredbe možda biti onemogućene, a .hlp datoteke pohranjene na intranetu blokirane. Za dodatne informacije o tim problemima pogledajte odjeljak "Poznati problemi koji se mogu pojaviti kada instalirate WinHlp32.exe ažuriranje".

Dodatne informacije o tome kako omogućiti makronaredbe na jednom računalu potražite u odjeljku "Kako omogućiti makronaredbe na jednom računalu nakon instalacije preuzete datoteke WinHlp32.exe".

Informacije o tome kako omogućiti makronaredbe u upravljanom okruženju pomoću pravilnika grupe potražite u odjeljku "Stavke registra i pravilnici grupe za mrežne administratore".

Dodatne informacije za napredne korisnike

Poznati problemi

Poznati problemi do kojih dolazi tijekom instalacije ažuriranja WinHlp32.exe

Click here to view or hide detailed information

Poznati problemi koji se mogu pojaviti kada instalirate WinHlp32.exe ažuriranje

Click here to view or hide detailed information

Kako odgovoriti na probleme s kompatibilnosti povezane uz datoteku WinHlp32.exe u sustavima Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2

Click here to view or hide detailed information

Kako omogućiti makronaredbe na jednom računalu nakon instalacije WinHlp32.exe

Click here to view or hide a detailed automated solution

Kako deblokirati .hlp datoteke pohranjene na intranetu na jednom računalu nakon instalacije datoteke WinHlp32.exe

Click here to view or hide a detailed automated solution

Stavke registra i pravilnici grupe za mrežne administratore

Click here to view or hide detailed information

Dodatne informacije za davatelje sadržaja pomoći koji izdaju .hlp datoteke

Počevši od sustava Windows Vista, starija komponenta pomoći (WinHlp32.exe) zamijenjena je novom komponentom pomoći koja nudi dodatne funkcije za novije verzije sustava Windows.

Buduća izdanja sustava Windows neće podržavati tehnologiju WinHlp32.exe u trenutnom obliku. Zato izričito preporučujemo da razvojni inženjeri softvera ne koriste taj program pomoći za sustav Windows u sustavu Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 Consumer Preview ili Windows 8 Server Beta. Razvojnim inženjerima softvera koji izdaju programe koji se oslanjaju na .hlp datoteke preporučujemo da sustav pomoći prenesu u alternativne oblike datoteka pomoći, npr. u .chm, .html ili .xml. Svoje će pozive morati promijeniti iz WinHelp API-ja u novi izvor sadržaja. Dostupno je nekoliko alata drugih proizvođača koji pomažu softverskim razvojnim inženjerima prebaciti sadržaj iz jednoga u drugi oblik.

Napomena Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2 i dalje podržavaju WinHelp.exe za 16-bitne .hlp datoteke. Program WinHelp.exe verzija je pomoći za Windows za 16-bitne .hlp datoteke. Program WinHelp.exe i dalje je dio sustava Windows Vista i Windows 7.

Reference

Dodatne informacije o pravilima grupe potražite na sljedećim Microsoftovim TecNet web-mjestima:

Svojstva

ID članka: 917607 - Posljednja izmjena: 30. studenog 2012. - Revizija: 6.0
Odnosi se na:
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
Ključne riječi: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbtshoot kbhelp kbexpertisebeginner kbinfo kbcip KB917607

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com